Tidigare liv fortsättning

Som jag skrev i ett av mina blogginlägg. Igår jobbade jag igen, och då kommer denna man in, som jag inte känner eller ens vet vem han är, och jag kan då inte stoppa min egen nyfikenhet. Jag tar mod till mig och går fram och följande dialog blir så här:
 
- "Hej, ursäkta om jag är framfusig, men har du och jag blivit presenterade för varandra någon gång?"
- "Nej, det tror jag inte".
- "Det känns som om vi har träffats förr någonstans, för jag tycker mig känna igen dig."
- "Näe, inte vad jag vet."
- "Då kanske det är dags att vi presenterar oss för varandra - Mitt namn är Annika".
- "Och jag heter Ulf, hej".
Jag berättade om varför jag trodde det (se nedanstående inlägg) och skojar lite med honom varav jag säger med glimten i ögat:
- "Vi kanske har känt varandra i ett tidigare liv."
-"Nej, det tror jag inte, det här är mitt första." Säger han med ett stort leende.
 
Jaha, så var det med den upplevelsen. Först såg han lite fundersam ut, men när han skojade till det senare och vi faktiskt presenterade oss för varandra så log han lite överseende. När han senare kom fram till kassan så frågade jag honom om han ville ha en "stämpel", och han säger -"ja tack, det är alltid trevligt att få det av en söt flicka." Det är alltid lika trevligt att höra man är söt, sant eller inte. Men "flicka" var väl att ta i, haha.
 
Bye
 

Fina bilder en sommarmorgon

Idag vaknar jag med enerig, sätter på lite "java", sätter mig på trappan och hoppas att energin jag känner i kroppen är verklig och inte som så många andra dagar, att jag känner enerigin, och sen tar jag lite kaffe och då försvinner det. Mycket konstigt fenomen, men solen gör nog sitt till. Så efter en stärkande kopp kaffe hänger jag upp tvätt, plockar iordning allt som sonen mer eller mindre slängde innanför dörren, samt mitt eget slarv - lite skor här och där, kaffemuggar på de mest besynnerliga ställena, tidningar och reklam som ligger utspridda över köksbord och bänkar och inte minst min noja att låta kläderna ligga vid sängen - på golvet. Så nu ska jag bara skriva lite här för att sen kolla om dammsugaren fungerar. Det var ett tag sen jag tog fram detta lilla underverk, så risken finns väl att han är full av spindelväv och inte startar ;)
 
Idag åker jag nog mc till jobbet, vädret gör att det riktigt drar i magen att få köra. Ska bara fylla på lite kylarvätska i det lilla livet för nivån är lite låg. På tisdag tar jag mig nog ner till Kalmar för att se om hondaverkstan kan hjälpa mig att spänna kedjan, misstänker att "spelet" är en aningen för stort. Men kör jag lite lugnt ska det nog inte vara någon fara. Här kommer lite bilden på vyer jag kan se i min trädgård en sån här solig morgon, man kan inte annat än att bli både glad och lugn, ahhh, härliga sommar.
 
Bye
 
 
 
 
 
 
 

Skärmtak och kedjesmörjning

Nu äntligen var det dags att ta tag i saker, d v s skärmtaket och smörja upp kedjan på motorcykeln. Jag började med kedjan, det är inte det lättaste att hantera själv med tanke på att jag inte har något centralstöd på min mc. Så eftersom den stod i garaget och garaget är väl ca +3 meter långt så backade jag mc:n till dörren och började smörja den delen på kedjan som syntes där, sen tog jag det i etapper, körde fram ca 10-20 cm och smörjde på så vis upp hela kedjan. Kedjesprayet jag använder är med teflon i så det gäller att kedjan är helt torr då jag gör det för annars "låser" jag in eventuell fukt som i slutändan kan leda till katastrof.
 
Skärmtaket blev nästa projekt idag, fram med den "långa" stegen, lite pappspik och sen jaga rätt på underlagspappen jag visste att jag hade någonstans i något förråd. När jag väl funnit "pappen" så fick gräsmattan agera bord för att mäta och klippa till rätt längd och bredd. efter lite bök och stök fick jag upp den relativt "lilla" biten av underlagspapp - fast även en liten bit takpapp kan ställa till med mycket besvär. Nu ska jag bara samla lite mer energi och lägga på den riktiga pappen som ska skydda både min trapp och dörr i höst/vinter.
 
Bye

Nagellack och beslutsångest

Igår slog det över helt, efter jag slutat jobba så handlar jag lite nödvändiga matvaror OCH nagellack. Det kändes mer eller mindre som om jag "blåste" tusentals kronor på totalt onödiga ting. Men jag kände en tillfredsställelse som jag inte känt på länge. Tänk att kunna ha möjlighet att köpa något så oväsentligt som nagellack. Väl hemkommen så blev det ett experimenterande som hette duga. Jag filade, smörjde nagelband och putsade och ansade både till höger och vänster. Sen kom tillfället då det var dags att måla på en fin färg. Beslutsångesten lät inte vänta på sig, jag hade ju köpt 4 små flaskor med nagellack i diverse kulörer. Så nu blir jag sittandes vid köksbordet och våndades över vilken jävla färg jag skulle måla. Hmmmmm, det blev 2 av 4 färger, så nu är ena handen målad i den vita kulören och den andra handen är målad med den rosa kulören, lite kul faktiskt, men det ser definitivt inte vackert ut. Men har man beslutsångest så har man. :) Idag ska jag faktiskt pröva 1 av de 2 färger jag har kvar på "båda" händerna, jag får väl se vilket jag bestämmer mig för.
 
Bye
 
 

Tidigare liv...

I förrgår hände det, jag jobbade på som vanlig och fick en knackning på axeln av någon som stod bakom mig. -"kan jag få en stämpel?" säger rösten, jag stämplar kortet, vänder mig om och ger kortet tillbaka och "ser" kunden. Det var här det hände, jag såg denna kund (man) i ögonen och fick blixtsnabbt en känsla av att jag känner honom, träffat honom eller på något sett blivit presenterad för honom eller som jag mer eller mindre tror, jag har mött honom i ett tidigare liv. Jag fick direkt känslan av att jag känner denna kund. Jag vet inte vem kunden är överhuvudtaget, så den enda slutsatsen jag kan ta är - jag har mött honom i ett tidigare liv. Detsamma hände igår, detta scenario utspelare sig exakt likadant som i förrgår, kackningen på axeln, frågan om "kortet" och den för mig igenkännande blicken, hur i hela världen kan det här gå ihop. Jag fattar absolut ingenting????? Det är dock en liten aningen ruggigt att känna igen en människa så till den milda grad att jag näst intill tror mig känna honom, men faktum kvarstår, jag vet inte vem karln är??? Hur läskigt är det? Någon annan som har råkat ut för samma fenomen?
 
Bye
 
 

Ford focusen lagad, jippi

Japp, nu är den lagad och klar. Hjulnavet är bytt och nu har jag fem bultar som det ska vara, inte fyra som jag kört med nu ett tag. Kompisen fixade allt på mindre än 2½ timme, det är snabbt jobbat tycker jag. Hade jag lämnat in min lilla ford på en verkstad, så hade de säkert tagit en dag eller två innan jag fått min bil tillbaka. Men nu står den så lagad och fin på gården. Jag kanske ska spola av den lite nu när den är fixad, näe, jag tror inte det. Det här trägna regnet har ju faktiskt fått bort det mesta skräpet på bilen. Åsså lite bilder.
 
Bye
 
 

Tidigt morgon filosoferande

Än en gång sitter jag här tidig och filosoferar över vad dagen ska erbjuda. Det var inte frivilligt jag vaknade idag utan jag ställde klockan (mobilen) på ringning 06:30, och varför gör jag det när jag inte börjar jobba förrän kl 14? Jo, för min bil skulle fixas till idag, hjulnavet skall bytas och en kompis skulle hjälpa mig med det, för en liten slant. Det är billigare än att låta en verkstad göra jobbet. Å andra sidan så har min kompis det som jobb, valet var ganska lätt i det här fallet. Så jag har precis lämnat ifrån mig bilen, så nu sitter jag här med dagens första kopp kaffe och funderar allvarligt på om jag ska lägga mig och sova en stund till eller ta tillfället i akt och försöka flytta lite sten. Hmmm, det krävs nog lite mer fundering på det tror jag.
 
Gårdagen flöt på lugnt och stillsamt som det nu kan på jobbet. Inga större katastrofer och inte alltför långa köer. Är nöjd med min insats. Det är alltid lika skönt att känna att jag är nöjd med det jag har presterat på jobbet, det resulterar i att jag växer lite som människa. Visst jag funderar över hur jag gör vissa saker många gånger och ofta kommer jag fram till andra vägar att pröva som kanske kan göra det ännu bättre. Där har vi ju ett fenomen i sig att filosofera över, varför människan känner sådan tillfredsställelse inombords när man gör saker och ting bra. Det är ju inte alltid "bra" stämmer överens med exempelvis arbetets inställning i den frågan som ens egen inställning vad som är bra. Enligt egen erfarenhet så slänger jag mer eller mindre min inställning av "bra" ut genom fönstret för att kämpa vidare för att nå det "bra" som företaget har, konstigt fenomen. Och jag är inte nöjd förrän företagets "bra" är uppnått.
 
Nä, nu får det vara nog med filosoferandet, mer "java" behövs.
 
Bye
 
 
 

Strykning och tvätta

Ja, jag har strykt och tvättat idag. Jag brukar samla ihop tvätt flera dagar för att sen mer eller mindre tvätta upp allt som finns. Strykningen är en annan femma, jag tycker inte om att stryka men jag tycker det är jätteskönt att sätta på sig kläder som är strukna, ekvationen går inte ihop, så det blir att sätta på sig både ostrukna och strukna kläder med jämna mellanrum, detsamma gäller mina lakan. Jag har ofta tänkt på att köpa en mangel men eftersom det är endast två personer i det här hushållet så känns det som om det vore slöseri med pengar. Det är ju ingen vits med att köpa en mangel för x-antal tusen för att sen kunna utnyttja den för ca 2 bäddset, 4 handdukar och 2 badlakan var 14:de dag ungefär. Lakan som jag tvättat brukar jag lägga på hög i någon stol eller i soffan för att efter några dagar reta upp mig på det så till den milda grad att jag faktiskt tar tag i det. Oftast brukar det vara när nästa laddning med lakan är tvättat men hänger på tork, så när jag fått undan tvätten som låg på stolen är det dags för nästa tvätt att ta sin plats där i några dagar. Åhhh,  jag blir knäpp på hur konstigt jag resonerar när det gäller den här delen av hushållssyssla. Så här kan det se ut i min stol innan och med facit i hand även efter fast med andra färger både på lakan och handdukar. Suck.
 
Bye
 
 

Gomorron!

Vaknar ännu en gång för tidigt. Första gången jag vaknade till så var klockan 06:02, men jag absolut vägrar att gå upp då eftersom börjar jobba kl 14. Så ligger och drar mig i sängen och lyckas slummra till en stund. så nu kl 07:00 så var det dags att gå upp. Tog en bild från övervåningen ner till min örtagård, under uppbyggnad ska tilläggas. Stenhuset, där bor sonen.

Bye
 
 
 
 
 
 

Den förlorade sonen har återvänt

Idag dök han upp, ser ganska tärd ut. Sonen stack med polare i torsdagsmorse till Öland och skulle fira midsommar där. Så jag lovade på hedersord att inte ringa till honom under hela tiden, vilket jag inte har gjort. Så nu på eftermiddagen dök han upp lagom hängig efter ett tufft midsommarfirande med kompisar, jag kan bara tänka mig hur det gick till, herre gud min skapare. Flickvän var med hem och jag köpte fryspizza som vi åt medan vi tittade på film. Son och flickvän hoppade sedan in i duschen, jag antar att hygien inte stod överst på listan att underhålla när de var på Öland. :) Så nu börjar kvällningen och jag tänker sätta på mig lite "java" och njuta av de sista timmarna innan jag går och lägger mig. Jobb imorgon. Bye

Mc tvätt och blank kedja.

Idag tog jag initiativet att tvätta min mc. Det är inte gjort i år, jag har ju inte kört så mycket än. Men ve och fasa när jag fick se kedjan... den var helt blank. Så det kanske var tur jag inte tog en sväng idag utan bestämde mig för att tvätta den istället. Så efter att jag vaxat upp den lilla gulingen så blir det som sagt även smörja in kedjan, det vore ju förargligt om något gick åt helvete bara för att jag inte är uppmärksam. Undrar om det kan ha varit körningen i regn som tog bort det lilla jag hade kvar på kedjan? För två körningar sen så var kedjan inte blank. Sen vet jag inte om jag tar en avtvättning på bilen också, den ser inte så fin ut full med kastanjeblommor och annat skräp som kommer från träd och annat som ligger mycket nära inpå. Här är bilder både på kedjan och en
nytvättad och vaxad Honda Firestorm -98. Himmla snygg, enligt mig själv förstås. :)
 
 
 
Bye
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ateist!

Ateism = Åskådning som förnekar Guds existens.
Ateist = gudsförnekare
 
Slog upp ordet i mitt lexikon och fick beskrivet ordet ateist. Anledningen till att jag faktiskt slog upp ordet var att häromdagen så pratade jag med några vänner om detta och när en av dem säger ungefär så här -"är inte ateist, en som inte tror på något, vare sig satan, gud eller något annat. Men det är enligt lexikon en förnekelse av gud. Jag sällar mig till ateisterna, för jag har väldigt svårt att tro på guds existens. Jag kan inte för mitt liv tro att det är en enda som skulle ha skapat allt detta. Snarare tror jag på big bang teorin (nej, inte serien big bang theory). Det som gör mig mest förbannad när det gäller kristendomen är deras sätt att se på icke kristna. När min dotter gick i scouterna (som drivs av kyrkan, där vi bor) så kom hon hem en dag och sa att alla kristna är goda, och de som inte är kristna är onda. WTF, hur i hela världen kan de säga så till en tös på 7 år?? De borde skjutas. Så då tittade jag på min dotter och sa -"men det innebär att både mamma och pappa är onda då? För vi är ju inte kristna". Hon slutade på scouterna straxt efter. Jag har inget emot religiösa människor, så länge de inte försöker att omvända mig på något sätt och accepterar att jag inte är religiös och kommer aldrig att bli. Jag själv anser att de som är religiösa och de som säger att gud förlåter dom för i princip allt så länge de är troende, är en flock med människor med total brist på förståelse för sig själva och framför allt andra (icke troende). Vad i hela världen är det för skitsnack. Så allt ont (tro det eller ej) som religiösa gör förlåtes av gud och det är ett allmänt accepterat faktum? Men den här dåren i Ecuador (tror jag det var) som såg till att en hel församling gjorde självmord, är det guds önskan? är frågan som dyker upp i mitt huvud. Jag kan bli helt skogstokig när jag tänker på dessa idioter. Men jag ska iallafall tillägga att det finns människor som tror på gud och det är deras grej, och de gör inga tendenser att omvända mig på något sätt. Vi umgås som vilka vänner som helst. Vi accepterar och respekterar varandras tro, helt enkelt. Och det är så det ska vara.
 
Bye
 
 

Dessa sniglar...

Klockan 21:30 i går, gick jag ut på trappan med en kopp kaffe, och upptäcker en mördarsnigel. Jag rusar in och hämtar salt och sinnet växlade från lugn och fridfull till totalt mordraseri. Hur kan en snigel påverka mig så till den milda grad att jag näst intill ser rött? Med saltkaret i högst hugg pinnar jag ut i trädgården och smyger mig på åtminstone 7 st sniglar som hade oturen att hamna i mitt blickfång. Det som ändå gör mig förbryllad när det gäller dessa sniglar är att de kan ta sig en bra sträcka på en relativt kort tid. Undrar om det är eliten av sniglar som är ute och resten av snigelsläktet sitter hemma under en sten eller nåt och hejar på dessa eliter. Nåväl, efter att ha tagit ihjäl dessa 7 sniglar nöjer jag mig för kvällen och avslutar förföljelsen. Nu på morgonen inträffar dock samma fenomen, jag ser en snigel och hela scenariot för igår utspelar sig än en gång. Nu lyser ju solen ganska bra och jag upptäcker en snigel mer eller mindre mitt på gräsmattan, det är åtminstone 6-7 meter till närmaste sten, buske, träd eller trädgårdsland, och jag funderar på hur en snigel undviker solen eller rättare sagt hur de överlever solen som gassar på dessa slemmiga varelser när de är så långt ifrån skuggan och/eller skydd överhuvudtaget. Jag undrar i mitt stilla sinne vad som händer med en snigel om de utsätts för solen för länge. Skogssnigeln är ju åtminstone så smart så han håller sig i skogen och där finns ju både löv, sten, träd och skugga i form av det mesta. Men en mördarsnigel som har fokus på att förstöra trädgårdar är ett mysterium, undrar om de har inbyggd slemdusch? Jag måste dock försvara mig lite när det gäller sniglar, för ser jag en helt svart snigel som har vimsat in i min trädgård så tar jag och lyfter bort den till skogen som ligger i direkt anslutning till min trädgård, skogssniglen behövs har jag fått för mig, fast man kan bli lurad, för tittar man extra noga på en näst intill svart snigel så kan det visa sig att det är en väldigt mörkfärgad mördarsnigel. I de fallen där jag blir osäker så brukar jag inte salta till dom utan lyfter bort dom. Tog lite bilder på de slemmiga sakerna innan de gick sitt öde till mötes. Håll till godo.
 
 
Bye
 
 

Helt appropå kaffe...

Jobbade 09:30 - 15:00, när jag väl slutat så fick jag en snilleblixt, ringde min vän och frågade om hon hade lust att bjuda på kaffe, och visst hade hon det. Så sätter mig på "cykeln" och gasar iväg hem till vännen, och fick uppleva hur det är att köra mc i regn, trevligare har jag varit med om förrut. Lite nervös var jag för jag vet inte hur pass lätt man kan tappa väggreppet med mc, så lite lugnare än normalt körde jag. Väl hemma hos vän så blev det kaffe, jordgubbar, grädde och något hemgjort gott som liknade sorbé men smakade gudomligt, mumma. :) Sen pratade vi lite om diverse fenomen, upplevelser och annat smått och gott mellan himmel och gjord. så efter ca 2 timmar mellan regnskurarna tog jag farväl och körde hem till mig. Har satt in min mc i graraget och ska smörja min kedja så fort den torkat, troligtvis imorgon. Hela söndagen är jag ledig ska tilläggas hoppas vädret tillåter lite trädgårdsarbete det vore ganska härligt känner jag idag. Men jag vet att jag kan få en helt annan inställning till det imorgon, så då kanske det blir en tur med mc:n istället.
Bye

Svammel....

Hur kommer det sig att visa människor svammlar så mycket om sig själva och var dom är i livet och "så här tänker jag, det här tycker jag och det här tror/tror jag inte på"? Alltså, de svammlar så mycket så att de faktiskt fullt och ärligt tror på det själva, men lyssnar man så märker man att ekvationen inte går ihop hur mycket dom än försöker bortförklara det med ditt och datt. Jag har haft oturen att faktiskt ha mött en sådan människa, trodde i min vildaste fantasi "uppenbarligt" att det var en trevlig prick, men vad jag lurade mig själv. Jag anser att kan man inte stå för den man är och vad man tycker så kan man lika bra vara tyst. Varför ge sken av att vara någon annan? Jag måste dock erkänna att jag tycker synd om människan i fråga, det måste vara jättejobbigt att ha sån dålig självkänsla att man måste hitta på saker. Mitt råd till dig är: Var stolt över vem du är och stå för det! Tycker inte andra människor om dig för den du är så är det ju ingen kompis man vill ha, eller hur?
 
Bye

Fordonsträff

Efter jobbet rasslar jag hem och dumpar av diverse attiraljer som sonen ska med sig när han åker iväg och firar midsommarafton. Sen satte jag på lite "java", filosoferade över dagen för att sen gå ut till min mc i garaget och se hur han mådde. Jo, han mådde fin fint, jag hann i princip inte sätta i nyckeln i låset förrän han brummar igång, gött mos. :) Jag låter honom mullra en stund och drar ut honom från garaget. Sen rusar jag mer eller mindre in och slänger mig på telefon till en vän och frågar om vi ska åka mc till fordonsträffen. Och det skulle hon och även hennes man som vi skulle möta upp i stan. Sagt och gjort så knölar jag på mig utrustningen och ger mig iväg till stan och möter upp de små liven. Sen åker vi gemensamt till fordonsträffen och ställer våra "cyklar", sen går vi runt köper "java", tittar på alla dessa mc:s som står snyggt uppradade, och alla bilar. Jag tog några bilder på bilarna - konstigt att jag inte tog mer bilder på "cyklarna", det kan ju bero på att mina vänner hade dom snyggaste cyklarna på stället och dom tog jag bild på. Håll till godo
 
Bye
 
Snygaste HD:n bland alla andra - min väns mc :)
 
 
Snyggaste ??? - ocskå min vän:s. :)
 
 
 
 
Den här bilen hade pall (som man ser lite svart/vitt) och en bar i "skuffen", fräckt.
 
 
Det här var ta mig tusan den längsta bilen på stället.

Bra sagt....

Läste en blogg som Mathilda Eriksson skrev om självförtroende, mycket bra sagt.

Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrw.

"Klockren", det är så man ska leva, så varför gör jag inte det? Jo, jag ska, jag börjar imorgon. :)

Bye

På bättringsvägen....

Nu är det lilla livet på bättringsvägen (hoppas jag), var nere i Kalmar idag och köpte batteriet till min kära mc, så nu står det på laddning över natten sen hoppas jag att den är i god vigör imorgon. Då jäklar ska jag köra så hjälmen flyger ;)

Idag blev det tro det eller ej, gräsmattan som fick min fulla uppmärksamhet. När jag kommit hem från Kalmar så tog jag lite "java" och en treo (utvecklade en ganska kraftig huvudvärk under morgonen), sen tog jag det lugnt nån timme ungefär. Huvudvärken försvann och gräsklipparen åkte fram. Så nu under kvällsolen har jag bara njutit av att klippa gräset, det är lite som meditation för mig. Jag går där i mina egna tankar och allmänt njuter av dagen, härligt. En tanke som dök upp och jag ältade lite är varför säger man alltid (snarare oftast) jag håller tummarna...? Hjälper det verkligen? En del säger att man endast ska hålle en tumme, men min erfarenhet är att hålla vare sig en eller två tummar hjälper inte ett smack. Har det betydelse hur länge man håller dom eller har det betydelse när på dygnet man håller dom? Ja, sånt här totalt ointressanta tankar kan med jämna mellanrum dyka upp exempelvis när jag klipper gräsmattan :)

I morgon blir det jobb 07:00 - 15:00, sen ska jag ta mig in till stan och kolla på "fordonsträffen" kl 18:00, jag tycker det är kul att gå runt och kolla bilar, en del finare än andra. Kanske tar jag mig en fika på stan, det har jag inte gjort på ungefär 2 år nu, så det kan ju bli intressant. Undrar hur man gör? :D

Bye 

Bloggnörd

Ja, tyvärr gott folk så får jag inse att jag nu hamnat i en period då min blogg upptar en stor del av min tid, jag har blivit en "bloggnörd". Till mitt försvar får jag ändå säga att jag än så länge inte har blivit "facebooknörd" i alla fall, för där har jag sett vad det gör med människor. De tappar all social kontakt (alltså dvs själv mötet med andra människor) de lever sina liv via datorn, inte för att jag påstår att det här är så mycket annorlunda, men facebooknördar har svårt att ens släppa datorn längre stunder - för risken är att de missar något (enligt före detta vänners uttalanden). Eftersom jag själv aldrig varit på facebook så vet jag ingenting om denna värld förrutom ovanstående kommentarer. Det är mycket därför jag faktiskt är en fegis, jag vet att jag är "periodare" när det kommer till min blogg men frågan är om jag skulle kunna sluta om jag började med facebook. Jag kanske blir så tokig i det så jag inte ens går utanför dörren. Vågar inte chansa iallafall.

Har precis kommit hem från jobbet och sitter nu och varvar ner innan jag ska hoppa i säng. I morgon bär det av till Kalmar - Honda, för att vara exakt, batteriköpet jag nämnde vid ett tidigare blogginlägg. Förhoppningsvis så fixar jag det relativt snabbt på förmiddagen och hinner hem för att klippa gräsmattan på eftermiddagen. Vi får se, eller skärmtaket ;) Inget av dessa saker påbörjade jag med efter tvättupphängningen.

Nu blir det "java" och "hej min underbara säng".


(håll tillgodo, hortensian fick jag av dotter på morsdag, fin eller hur?)


Bye


Beslutsångest

Jaha, ännu en tidig morgon så sitter jag här med kaffe och skriver obetydliga saker. Solen gassar in genom fönstret och jag funderar allvarligt på om jag ska klippa gräset eller lägga underlagspapp på skärmtaket. Eftersom båda sakerna kräver fint väder så har jag just nu beslutsångest om vilket jag ska prioritera, hmmm. Ja, just det jag tvättade en maskin tvätt igår när jag kom hem, jag börjar med att hänga ut den, sen får jag se vilket som faller sig naturligt att göra.

Bye


Inget liv

Jag har inget liv, det kan jag inte ha just nu för jag sitter ju för fan här hela tiden och skriver om de mest obetydliga saker som hänt. Hade jag haft ett liv så hade jag inte skrivit här. Jag skriver, tro det eller ej, en dagbok, där skrivs det mer ska tilläggas men inget som jag delar med mig av, det är kärnpunkten av mig som skrivs i den boken. Ja, jag skriver i bok för då är jag säker på att jag kan förstöra den om någon får nys om den och skulle vilja läsa den. Det känns dock ändå ganska skönt att få "skriva av sig" men jämna mellanrum, kanske inte så här jäkla ofta som det har skett de senaste dagarna, men ändå. För jag har insett att många gånger när man är mitt upp i en händelse och saker och ting sker med snabba ryck, och jag skriver om det, så kan jag om jag läser om det senare, inse att det kanske inte var så farligt, eller jag skulle ha gjort si och så här. På så vis (har jag fått för mig) kan jag bli bättre nästa gång något liknande händer. Så summa sumarum, jag har ett liv, eftersom detta som jag skriver nu kan jag lära av senare :) Klart godkänd ursäkt fick jag serverat på ett silverfat. Härligt.

ByeKvällsfundering

Har nu kommit hem från jobbet och tankar börjar snurra (som vanligt, med andra ord). När man som jag bor själv så tänker man väldigt mycket på i princip allt. Ofta är det positiva saker man tänker på men även konstiga tankar dyker upp med jämna mellanrum. I fredags jobbade jag ju som jag skrev nedan men det är en annan sak som hände den dagen, jag har inte tänkt på det förrän nu. Det kommer en kille några gånger i veckan och levererar lite saker till oss. Denna kille är mycket trevlig, mysig och rolig framför allt. Första gången jag träffade denna kille, så säger han att han är en riktig "sucker" för kramar, och jag talar om för honom att det törs jag inte, för jag känner honom inte. Detta resulterade i att många veckor senare var jag i ett ärende på stan och möter honom varav han säger -"nu känner du väl mig, så nu kan jag väl få min kram" och visst fick han det. Och det har då inneburit att de sista två gångerna (mångar veckor efter första kramen) han kommit så har jag med glimten i ögat sagt - "jaha, och när ska jag få en kram då?" Vilket jag självklart får av honom, och det är faktiskt på jobbet. Jag känner en viss kontakt med honom mycket för att jag känner att jag är på samma våglängd som han, jag tycker lika, har upplevt liknande saker, och blivit drabbad av samma elände som han. Då känns det extra mysigt att just krama honom. Anledningen till att jag skriver detta är att under de senaste 2 åren så har jag själv blivit en stor kram-Fia. Jag kramar folk till höger och vänster, många av mina arbetskamrater - tjejer och killar - kramas ofta och det, ensamstående som jag är, uppskattas och är otroligt mysigt. Tankarna kring detta tror jag är att människan är en mycket social varelse, vi mår helt enkelt bra av kroppskontakt, i allafall jag. Grunden till denna tanke är också att människan överlever inte utan någon som helst kroppskontakt.

Min dotter och jag kramas otroligt mycket, vi är kroppskontaktmänniskor. Ibland när hon kommer och hälsar på så blir hon lite som när hon var barn, hon kryper upp riktigt nära mig och blir riktigt kramig, så där kan vi sitta i många minuter och bara mysa, helt underbart, ska tilläggas. Att även vuxna barn behöver få och ge kramar, och min dotter framför allt har inga som helst problem att ge mig en kram och oftast när jag behöver det som mest. Ska även tilläggas att min före detta man och jag kramas nästan alltid när vi träffas och skiljs. 

Hmmm, det får nog räcka med denna fundering för ikväll. Nu ska det bli lite "java" och sen ska jag säga "hej" till kudden.

Bye

Undvika nödvändiga göromål

Än en gång finner jag mig att dra up på tiden så att jag inte kan, även om jag skulle vilja och har ambition att vilja, göra det som behövs för att inte huset mer eller mindre ska se ut som ett slagfält. Under morgonen nu har jag pimplat "java" och försökt bygga upp en känsla som åtminstone kan liknas - ambition. Men icke. Jag tänker på det, ser mig omkring, mår dåligt av att det ser ut som det gör, känner känslan hur det skulle vara om det var städat och undanplockat, hur bra jag skulle må och hur bra det faktiskt skulle vara om jag fick iordning på skiten för nästa dag då jag trogligtvis vaknar tidigare och är det då fint väder så kan jag ju ut och åka mc. Men inte ens alla dessa "bra" skäl att komma igång så hjälper det inte.

På tal om mc föresten, jag har inte åkt mc nu på ett tag mycket för att han är så svårstartad, eftersom jag är en stor gröngöling angående den tekniska biten på mc, har jag låtit den stå och "vila" sig i garaget. Självklart har jag ju underhållsladdaren inkopplad utifall att jag få pippi på att ut och köra. Hur eller hur så har jag under denna tid mc:n vilat, haft diverse kontakt med folk som kan det här med mc. Så igår fick jag svaret som får mig att börja agera i riktningen att få köra min mc utan problem. Jag tog kontakt med en mycket kär gammal vän, och frågade honom om vad som skulle kunna tänkas göra så att min mc får ner sin feber och "hjärtat" kommer igång. Slutsatsen han gav var att ett batteribyte är på sin plats. Denna vän påpekade att han inte kan det här med mc och jag höll på att sätta i halsen. Alltså vi pratar om en man som mer eller mindre har fötts med en mc. Så mycket riktigt ringde jag till Honda i Kalmar och beställde ett mc batteri vilket jag ska hämta nu på tisdag då jag är ledig från jobbet. Sen hoppas jag att jag kan bli en riktig mc nörd, vilket innebär att jag hellre tar mc:n än bilen i alla lägen. Då ska jag nästa gång jag är ledig från jobbet åka till en annan mycket kär gammal vän i Emmaboda. Jag lovade denna vän att visa upp min hoj redan förra året, så då kan det ju vara dags att göra det innan säsongen tar slut.

Håll till godo, en inte så fullt snygg bild på sjuklingen :)

Bye


Denna dag

Fast egentligen så var det igår. I förrgår ringer jobbet och frågar om jag kan jobba 07:45 - 17:00, självklart. Men vem tar då min tid 14:00 - 22:30? Det löser vi imorgon. Jaha, så det var och masa sig ur sängen - som vanligt lika vigt som en flodhäst på land - sätta på "java", duscha och försöka få kroppens alla delar att åtminstone försöka att samarbeta på ett schysst sätt. Sonen dyker upp hemma vid ca 06:00, har varit i stan och skulle sova hos tjejen men hon snodde täcket hela tiden så han blev irriterad och åkte hem för att sova, home sweet home. Packar ihop mina pinaler och drar iväg.

Väl på jobbet så flyter det på med kaos för att kryddas lite med mera kaos. En ganska vanlig fredag alltså, nästan. Det var skolavslutning, fint väder - relativt - och fredag. Kunder handlar som om de hade samma ekonomi som Warren Buffet? (jag tror det stavas så). På förmiddagen träffar jag Anette och erbjuder mig att vara kvar mitt skift också om de får problem att hitta folk, så länge jag fick en rimlig rast (1 timme) någon gång på kvällen. Mycket riktigt, folket gick inte att uppbringa så jag stannade snällt kvar. Vid lunch ungefär känner jag att jag har ca 100 saker att hinna med för att bli klar för morgondagens personal, men som ett under och helt fantastiska medarbetare som jobbar och står i för kung och fosterland, så lyckas jag med ganska små marginaler att bli färdig med allt som skulle göras och samtidigt hade hyfsad kontroll på flödet av kunder i kassa. Kan lugnt säga att jag är dock väldigt stolt över min prestation igår. Hjärnan kan liknas att åka vattenskidor på sirap, för segare aktivitet "där uppe" får man leta efter.
Väl hemma så hann jag i princip, ta av mig skorna, borsta tänderna och klä av mig, har dock inget minne hur jag fick av mig strumporna, troligtvis hade min hjärna somnat då.

Så idag sov jag till 10. Väldigt ovanligt för att vara mig. Så nu sitter jag här och dricker kaffe och berättar årets mest ointressanta händelse för alla utom mig.

Bye

"Klockren"

Har precis läst min dotters blogg om "lite kvällsinsikt", hon är helt fantastisk att uttrycka sig på ett roligt men kärnfullt sätt. Jag känner igen mig så mycket när hennes filosofiska sida kommer över henne, för många av de funderingar och tankar hon har om livet i största allmänhet har jag haft och har kvar än idag. Skulle det bli tal och att skriva om bibeln i modern fattning så vore min dotter den mest lämpade kandidaten, hon skulle skriva den så att den skulle bli en hit redan första dagen. Kära dotter, du är klart "klockren" i dina skriverier.

Jag är ledig idag, håller just nu på med skärmtaket utanför ytterdörren, tänkte att det kan vara bra att få taket på plats innan regn och snö kommer till hösten. Ja, jag påstår inte att jag jobbar i snabb takt, men väldigt sakta och säkert kommer jag successivt till saker som behövs göras. Jag skyller lite på jobb i det här läget. Jobbar man så mycket och intensivt så finns inte de resurser jag behöver för att starta upp större projekt när jag är ledig. Gårdagens insats måste jag ändå vara stolt över. Stängning i "förbutiken" kräver planering och kontroll, och det tyckte jag att jag hade igår. Jag hann med allt utom en grej. Förut så har jag i princip stressat så till den milda grad att jag knappt vet vad jag heter för att hinna med allt jag ska inför stängning, så framstegen har visat sig nu efter ungefär 8:de gången.

Nu ska jag ta "java" och fortsätta med mitt skärmtak, kanske kommer det en bild på det. Jag vet att jag skrivit om att lägga in bilder förrut och det blir inte, men skam den som ger sig. Ha tålamod med mig gott folk.

Bye

Vaknar med ett ryck!

Vaknar med ett ryck, kastar mig över på andra sidan sängen och tittar på klockan. Ser inte mer än att jag håller i mobilen, ögonen är fullständigt nyvakna och jag får inte in fokus på ögonen för att se tiden. Trevar efter mina glasögon och när jag väl fått på mig dom så ser jag att klockan är 07:25 - faaaaan - men vänta lite, ja just det, jag börjar ju inte förrän kl 15 idag, puuh. Jag bokstavligt hatar och vakna upp i tron att jag försovit mig.
För det första så rusar "pumpen" till högvarv, ögonen fungerar inte på mornarna, kroppen protesterar i alla leder och muskler - känns alltid som om man är en elefant på ett nålshuvud till och med i sängen.

Nåväl, nu har jag ju vaknat och drar upp rullgardinen och ser att det är helt underbart ute, solen lyser och nästan ingen vind, ahhh. ljuva sommar. Tar klumpigt på mig en t-shirt och strumpor och stapplar ner till köket för dagens första kopp kaffe. Det luktar nyduschat när jag kommer ner och jag blir lite glad för jag antar att sonen blivit inringd till Maxi för jobb idag, lyckan bygger på och energin ökar successivt. Jag tar mig en kopp kaffe och börjar i mitt stilla sinne planera vad jag ska göra nu innan jag åker till jobbet. Då hör jag sonens bil???? Han parkerar och kommer gående på grusgången - "- jag trodde du hade blivit inringd för jobb idag", "- Näe, jag körde hem tjejen precis", "- har du varit vaken hela natten?", "- Ja, vi har snackat och tittat på film" "- Jaha, då går du och sover nu då?" "- Japp, gonatt" Hur orkar dom, tonåringarna? Jag går in till mig och tar mig en kopp kaffe till, sen ska jag börja pula i trädgården.

Bye

Ny design...

Visst är den fin gott folk. Min nya design gjord av inte mindre än experten "Dotter". Hon är en hejare på att göra snygga bloggdesigner. Dotter ringde mig häromdagen och hade kommit igång med sin egen blogg. Hon undrade om hon skulle göra om min - självklart. Så det här är resultatet, så snygg. Vill ni se dotters blogg så se i menyn till höger och klicka på dotters blogg. Bye

"För han har tagit studenten, för han har tagit studenten..."

Ja, så var det äntligen dags för sonen att ta sin student. Ca 1 veckas förberedelser med funderingar om vad som skall serveras, vilken bil, vem kör, när, tider, mat inköp och hej å hå. Jag blir trött bara att tänka på det så här i efterhand.

Det börjar på fredag morgon, sonen duschar och sätter på sig sin kostym, åhhhh, vad fin han blir, min lilla pojke har blivit stor, tårarna som vill visa sig pressar jag ner lite fint. Sen körning in till skolan och lämnar av pojken med kommentaren, -"vad fin du är", -"jag är så stolt". Sen full gas till Maxi för att handla in det sista till grillningen senare på eftermiddagen. Hem i full galopp? Gas? Gör de sista förberedelserna för kvällen och hämtar en såg och går ut på björkjakt. Det är ett konstigt fenomen, när man inte letar ser man det överallt, men så fort man letar så finns det fan inte. Efter mycket sökande ser jag tre små björkar som passar perfekt, jag bjuder in de små liven att delta i festligheterna och de tackar inte nej. Jag klär upp dem fint med ballonger och flaggor, ahh, vad vackert.

Nu kommer "pappa", dotter och sambo, jag kastar mig in i duschen och klär om på ett nafs, dotter fixar sin mamma en mycket fin frisyr så jag känner mig lite som Julia Roberts. Sen tar vi dotters bil in till "utspringet", där står vi i solskenet, med saker i överflöd att kunna hänga om sonens hals. Vi fotograferar varandra och skylten där det står "Mikael FP09B" med en tuff bild på honom som vi tog när han sprungit victorialoppet på öland. Sen kommer alla små liven ut från skolan, orkestern spelar och alla anhöriga skriker ett fyrfaldigt hurra på studenten. Sen kom sonen till oss och kramkalas, tårar och skratt, blandat med fotografering och öldrickande avlöste varandra. Efter ca 10 minuter samlas alla studenter och går cortege ner till brädholmen för att åka cortege genom stan. Familjen går till centrum och väntar på att få se sonen på ett av cortegen. Sent om sider kommer dom, polisbil med blinkande blåljus kör först sen kommer resten. Det är ett enormt ös i varje "åk" den ena värre än den andra. När vi fotograferat det vi ville ha och cortegen gått förbi oss två gånger, kommer det lite regn, vi går bort till bilen och får sms att vi ska hämta sonen på brädholmen.

På vägen hem får dotters bil fullständigt idiotslaget och börjar koka. Vi får stå på sidan om vägen i ca 30 minuter innan vi lycks få ner temperaturen tillräckligt för att fylla på vatten. Väl hemma börjar grillningen, pojkvännen blir utsedd grillmästare och vi andra skålar i champagne och hyllar sonen för att nu var äntligen skolan slut. Det blir mycket prat, presentutdelning. Sonen fick - förutom bilen, som vi köpt ca 14 dagar innan - en gps och lite rummelpengar av mor och far. Av dotter och sambo fick han en jättefin klocka och en hållare för mobilen i bilen.

Kvällen flyter på med mer jävla dricka, prat, dans, och skoj. Kl 20:30 ungefär ska sonen fortsätta att festa med kompisar i stan, pappa kör in honom och dotter samt sambo städar undan och förbereder sig på att åka hem till Nybro med pappa. Med extremt mixade känslosvallningar så slutar kvällen i lämplig tid, och jag får gå och lägga mig vid 21:30. Mycket trevlig dag, men en stor njutning när jag får gå till sängs och sova, åldern gör sig definitivt påmind.

Bye, Här är en bild på son på sin studentdag. På denna bild bara en liten tendens till "rund under föttena" :)

Micke, studenten

RSS 2.0