Julklappar - check

Jag åkte till Kalmar igår med siktet inställt på julklappsinköp. Vår familj har begränsat sig vad gäller kostnad för julklappar i år och det är så himmla skönt, att inte behöva bli helt barskrapad bara för en enda dag i december. Jag hittade faktiskt klappar till alla och det låg inom budgeten, det var faktiskt bara en julklapp som lyckades ta sig över men inte med många kronor. Så nu när detta är klart känns det helt fantastiskt. Jag införskaffade mig en snösläde? tror jag det heter, en sån där man skottar med i alla fall. Det blev också ett element till sonens rum.
 
Nu i helgen ska jag ta och fixa till sonens rum och göra lite fint, dock inte julpynt för av någon oförklarlig anledning så vill han inte ha julpynt på sitt rum utan det räcker med det som finns i huset. Kan man verkligen ha för mycket julpynt? Jag kom över lite julbelysning som ska sättas upp på verandan och utanför friggeboden, det kommer att bli så fint, synd bara att jag inte har ledigt en vecka nu, det skulle behövas med det som är kvar att göra, julslingor sätter inte upp sig själva så att säga.
 
Bye

Hemkommen...

Tvättstugan blev färdig igår, och "nästan" all tvätt blev struken. Nu är det bara golvbrunnen i tvättstugan som ska få sig en genomgång och sen är det klart, awesome!!!!! 
 
Är hemkommen från jobbet och suttit och pimplat kaffe ett tag, nu känner jag tröttheten smyger sig på och jag ska ta mig upp för trappen och i säng alldeles straxt. Men först ska Etzio få äta upp sin mat och jag ta en sista cigg innan sänggåendet. I morgon är en ny dag, jag bara hoppas att den kommer att bli bättre än denna dag som varit.
 
Bye

Det sista innan jul

Det är inte mycket kvar att göra här hemma innan själva julpyntningen kan komma igång. Som jag skrivit nu flera dagar är det som sagt tvättstugan kvar men det tar emot av någon konstig anledning. Jag börjar lite senare så jag har ju morgonen på mig. Ska pimpla lite kaffe sen ska jag ta tag i det, och när jag ändå är där kan jag stryka lite. Jag tillhör den skaran med människor som samlar på sig stryktvätt och tar tag i det när jag mer eller mindre inte har något struket klädesplagg kvar att ta på mig. 
 
Etzio har börjat med något som inte uppskattas av mig på något sätt, han har börjat göra ifrån sig inomhus, jag hatar det. 2 gånger har detta hänt och jag misstänker att denna unga herre tycker att det är obehagligt att göra det utomhus med snö, regn och blåst. Så nu får han inte vara själv hemma utan han åker utanför dörren varje gång jag åker iväg och även på nätterna. Maten har dragits ner för hullet har blivit otroligt tjockt just nu. Etzio har tills nu haft fri tillgång till mat och han har ätit - mycket - hela tiden. Så för att undvika okynnesätande och att få en katt som mer liknar en badboll, är jag nu tvungen att kontrollera hans matintag. Självklart ska en katt ha hull nu när kylan kommer men vi pratar om släpa "magen i golvet"- hull och det är aldrig bra.
 
Bye

Julbord på Gästgiveri

Igår åt sonen och jag julbord på Gästgiveriet i Påskallavik. Hungriga som vargar kliver vi in där vid kl 6 på kvällen och får vårt förbeställda bord. Sen börjar maträtterna komma in. Det var ett så kallat "sittande" julbord, så allt serverades där vi satt. Varje del av det traditionella julbordet serverades på silverfat, uträknat att inte vara för mycket eller för lite. Vi behövde inte resa oss en enda gång. Annorlunda men mycket uppskattat från min sida. Varje gång sevitrisen kom in med mat så presenterade hon vad det hette, vad det innehöll och om ingredienserna kom lokalt och om det var hemgjort. Så efter cirka 4 timmar non-stop serverad med mat, så var både sonen och jag otroligt mätta. Vi tog en promenad hemåt, det är ca 2 km och den promenaden var välbehövlig - maten packas ihop ordentligt i magen och förmågan att kunna sitta igen utan att ha en spärrbalong till mage ivägen försvann tills vi kom hem, skönt. Detta serverades:
Sillbricka, fiskbricka, kallskuret, småvarmt, ostbricka samt efterrätt. Totalt 27 olika sorters mat. Tog bild på själva menyn av det som serverades.
 
Bye
 
 
 
 

Sven och Nybro

Ja, jag var så tokig så jag åkte faktiskt till Nybro igår kväll efter jobbet - galen? - givetvis. Sven (stormen) var inte av det kraftigare slaget måste jag säga, visst ryckte det och slet i bilen men mer än så blev det inte. Så ner till Nybro var ingen konst. Väl framme i Nybro blev det kaffe och en macka innan sonen och jag drog iväg för lite videofilmning av sonens MMA-träning. Ska väl tilläggas för de som inte vet, att MMA är en fruktansvärt tuff och brutal sport, har väl lite svårt att se det som sport i den bemärkelsen för poängen är att näst intill bokstavligt spöa skiten ur sin motståndare och samtidigt som man själv har en stor/hög smärttröskel. Fast det är ju likadant med boxning men den ska man egentligen inte jämföra med MMA för det är så skilda sporter. Boxningen går ut på att knocka sin motståndare genom att slå in en hyfsat bra hjärnskakning (min version) och MMA går (tror jag) ut på att riktigt skada sin motståndare så sjukhusbesök på flera dagar kan nog räknas som en ganska hyfsad utgång???? Nåväl, min son tycker det är en rolig sport att hålla på med och mer slutkörd efter en träning än han är har jag inte sett på väldigt länge. Filmningen gick bra och nu har vi bestämt att efter ca 1 år ska vi filma igen och se utvecklingen, kan bli riktigt roligt att se.
Senare på kvällen tog jag adjö till familjen och drog hemåt. Vid kl 23 ungefär var jag hemma igen och det var inga större problem att köra bilen i den så kallade stormen. Fick höra idag att kl 02 inatt var det väl som värst men då sov jag så djupt.
 
Bye
 
 

Som ett torkat russin

Ungefär så känner jag mig just nu. Har kommit hem från jobbet och väntar på att maten ska bli färdig i ugnen. Det har varit full ös på jobbet så det har inte varit många sekunder som jag fått hämta andan för att sekunden senare köra non-stop ungefär 1 timme till. Visst är det kul på jobbet men dagar som idag känns det inte så kul när man är långt ifrån tillräcklig hur mycket man än vill.
 
Jag har tänt ljus och värmeljus i hela huset och känner den "goa" värmen sprider sig sakta men säkert. Adventsljusstakarna åkte fram i måndagskväll och nu är det bara tvättstugan kvar att storstäda, med det menas ju "min storstädning" som innefattar allt utom vanlig städning som damsugning och golvtorkning, det görs som sista grej innan allt är helt klart för julpynt i hela huset. Så skåp, lådor, garderober och andra skrymslen och vrår som finns - städas ut och allt som inte använts under året slängs i soporna. Jag bara älskar när julstädningen är gjord, för då vet jag att det som finns är det jag använder och inget onödigt tar vare sig plats eller utrymme - lööv it.
 
Igår var en bra dag, jag var på lunch med ett par kollegor från jobbet och senare på kvällen var jag på möte. Efter mötet blev det en snabb-handling på Maxi för att inhandla till lussebak som jag dessutom gjorde när jag väl kom hem. Så ungefär halv tolv igår kväll var sista plåten med lussebullar uttagna ur ugnen och sen blev det sova för hela slanten.
 
De här lyktorna köpte jag idag, snygga eller hur?
 
Bye
 
 
 
 

Första advent

Jösses, vad fort tiden går. Nu är det första advent och mitt undermedvetna är kvar någonstans i November. Hinner inte med riktigt - tiden bara försvinner. Jobbar långpasset idag så det blir inte många knop här hemma. Däremot är jag ledig imorgon och då har jag planerat in lussebak och lite julpynt ska jag väl hinna med tror jag. Jag är dock inte missnöjd med det faktum att julen i princip är här, jag trivs tiden innan jul med det där lilla stressen som hela tiden hänger över mig. Jag får saker och ting gjorda och mörkret gör att mysbelysningen kommer till sin rätt, vare sig det är adventsljusstake eller värmeljus. 
 
Etzio är ju nedkommen från trädet sen ett par dagar tillbaka och tittar väl mest storögt på mig då jag gör något utöver det normala. Jag hängde upp julgardiner igår och Etzio bokstavligt såg ut som ett fluffigt, pälsbeklätt litet frågetecken där jag gick mellan strykjärnet och fönstren i köket.
 
Bye

RSS 2.0