Fyllt år!

Då har man blivit firad ännu en gång. Jag var nere i Nybro i helgen och vi gick på bio, var ute och åt samt hoppade in på en sportsbar för att ta en drink innan filmen började, mycket mysigt. Efter filmen som var slut vid 23:00 så åkte vi tillbaka till Nybro hem till dotter (jag skulle sova över där). Sonen och hans flickvän följde också med hem till dotter, och "pappa" åkte hem. Väl hemma hos dotter så fick jag leka och lära mig lite om min "leksak" jag fick i present, en sprillans ny telefon. Jag fick en film utav sonen som heter En dag, som jag starkt rekommenderar. Jag fick en bok skriven av Stephen King från "pappa". Jag bara älskar Stephen King böckerna. Så kvällen/natten gick i sällskapets tecken, där vi drack lite vin, pratade och hade hur mysigt som helst, det var inte förrän straxt innan kl 03:00 på natten vi gick och la oss. Ärligt talat så måste jag erkänna att jag känner mig inte alls som den ålder jag fyllde utan snarare som en pigg 35-åring ;) Det är som någon klok människa sa till mig -"ålder är inget annat än en siffra", helt rätt.
 
Bye

Dysplastiskt nevus?

Ja, ett stort frågetecken blev jag när jag fick svaret från min läkare, efter jag tagit bort en "leverfläck". Varför har läkare så svårt att skriva vad det är istället? Näe, då ska jag själv ut på nätet och googla eländet. Och enligt googlesidan jag läste så är det viss "aktivitet" i leverfläcken de tog bort. Det i sin tur innebär att nu ska jag bli kallad till kirurgen och ta bort ytterligare hud i området, bara för att ta bort risken att utveckla malignt melanom d v s cancer. Sidan jag läste var dock ganska positiva men människor som har dysplastiskt nevus = medfött födelsemärke, kan tydligen utveckla cancer om det är så att det finns i släkten i första och andra led?. Så tolkade jag det jag läste men reseverar mig för enventuell misstolkning från min sida. Ska tilläggas att jag inte är särskilt orolig, mig veterligen så finns det ingen cancer i min släkt. Det dumma i hela kråksången är att jag har en till som läkaren och jag diskuterade att ta bort men inte gjorde.
 
Bye

Ny ytterdörr

i måndags var jag ledig och tog tillfället i akt att gasa in till Oskarshamn för att shoppa lite. Köpte en ny ytterdörr för jag har kopplat in en firma som ska riva väggen mellan köket och vardagsrummet och i samma veva ska de byta ytterdörr. Firman hade en dörr till mig men det visade sig att den inte hade genomgått de tester som jag ville att en dörr ska ha fått godkänt på, så det blev en dörr som jag beställde via xl-bygg här i O-hamn. Fick köplust á 100% efter det så då blev det Jysk för att inhandla lite mattor och stora plastlådor (för källsortering). På tisdagen städade jag upp lite och la på min nya matta och rumstrerade lite i köket så att plastlådorna fick bra utrymme utan att vara i vägen. Idag blir det Cheapy efter jobbet måste köpa färg/bets till dörren på friggeboden innan vintern stormar in. Ska se om jag kan städa bilen och kanske tvätta av den lite idag, beror ju lite på vädret.
 
Bye

Ny mikro

Jag gick och köpte mig en ny mikro i veckan. Den gamla gick inte att få riktigt rent och så doftade den inte så fräscht heller. Så jag gjorde slag i saken och gick och köpte mig en. Den är så fin, matchar både kaffebryggaren och sodastreamern.
 
Bye
 
 

Solenergi

Jag undrar om solpaneler skulle vara något för mig. Det är som sagt dags att byta från rörlig el till fast pris nu under vintern, men som sagt jag har tittat lite på solpaneler, eftersom jag inom några år måste göra något åt mitt tak så kanske solceller kan vara ett alternativ. Det dumma i hela kråksången är att jag vet inte vad kostnaden blir att installera det, inte än. Det jag vet är att staten går in och står för 35% av kostnaden. Nu ska jag bara forska vidare hur mycket allt detta kan kosta mig och vad jag får ut av det själv. 
 
Bye
 
 

Bara jobb

-"Jag har inget liv, bara ett jobb", så brukar jag säga många gånger och visst är jag glad att jag har ett jobb men livet i övrigt skulle vara lite roligare om jag inte jobbade mer eller mindre konstant. Nej, jag ska inte gnälla det blir goa pengar ändå och det i sig gör mig lugnare i sinnet. Jag har nu jobbat sex dagar i sträck och i morgon är det den sista innan jag blir ledig i två dagar. Efter det är det bara jobb i tre dagar för att sen vara ledig i fem dagar och det har jag sett fram emot ett tag nu. Ska bli skönt, familjen och jag ska bland annat gå på bio på lördag. Jag kan inte riktigt komma ihåg när jag sist gick på bio men det var nog kanske 5 år sen. Det är inte bestämt vilken film vi ska se men det visar sig. 
 
Bye

Sommar och mc

Som skrevs innan så var jag ute en sväng i lördags, åkte ner till Nybro hem till sonen och mer eller mindre bara sa:
"- jag vill bada!!!!!!". Så sonen och jag kastade oss upp på mc:n och drog iväg och badade i en liten insjö långt inne i skogen, men dra mig baklänges, det var super skönt att få slita av sig hela mc-utrustningen, slänga på sig bikinin och hoppa i, åååååhhhhhh, vad skööööönt det var. Så sonen och jag simmade runt lite grand för att upp och sola en liten stund och sen i vattnet igen. Senare åkte vi tillbaka och tog lite fika hos "pappa", dotter stövlar in med lite fikabröd men är lika snabbt utanför dörren igen, kompisar skulle komma.
 
Både igår och idag tog jag mc:n till jobbet, helt underbart att gasa på lite på E22:an. Lagom svalt och härligt. Idag efter jobbet träffade syster och tog lite mat och kaffe samt pratade lite strunt en stund. Sen tog jag en tur ut mot Stångehamn och vad får jag se i backspegeln? Jo en vän så jag blinkar in vid en rastplats och han blinkar in han med och vi sitter och snackar en stund. Sen iväg till syster nr 2, ännu mer jävla kaffe och lite skräp-prat innan jag styr cykeln hemåt igen. Hinner inte mer än innanför dörren förrän jag går in på kontot och glatt överraskas av att skattepengarna nu har kommit, hääääärrrllligt. Nu känns det som om det vänt till det positiva igen, vad stor betydelse lite pengar har egentligen, sorgligt men sant. Är lite lugnare nu när det faktiskt finns en liten buffert om det skulle bli dåligt framöver.
 
Bye

Nu är jag redo

Nu har jag plockat ihop mc:n, den plockades isär lite grand när vi mätte med multimeter var felet på cykeln kunde vara och sen dess har den stått isärplockad. Men nu som sagt har jag satt i batteriet och fått på "skalet" samt provstartat den och den mullrar igång, härligt. Nu ska jag duscha och sen ge mig iväg ut på vägarna och njuta en stund.
 
Bye

Mc sväng i morgon!

Äntligen, jag ska ut på en sväng med mc:n imorgon. Har inte kört motorcykeln på nästan 5 veckor av olika orsaker. En kär gammal vän ska eventuellt med på en tur med mig så det ska bli skoj. Funderar på att åka öland runt som jag planerade att göra under min semester men det går ju lika bra nu i helgen. Det ska ju enligt prognosen bli kanon bra väder så bättre förutsättningar tror jag inte man kan få.
 
Bye
 
 

RSS 2.0