Rastlös

Ännu en morgon med huvudvärk, tagit en treo och pimplar "java" i vild förtvivlan. Igår var jag rastlös, så till den milda grad att jag gick tidigare från jobbet (ca 30 min). Blev helt rådvill när jag kom ut till bilen, vad gör jag nu? Åker hem, sätter på kaffe och blir i princip sittandes, rastlös och helt oförmögen att komma igång med någonting. Senare på kvällen runt sjutiden får jag idiotslaget och drar iväg med bilen. Sonen undrar:
-"Vart ska du?"
-"Ut en sväng."
- "Ja, men vart?"
-"Ingenstans."
-"Varför?"
-"Jag är rastlös, jag måste åka en sväng."
Så jag drog iväg, körde runt stan och andra småvägar. Till slut hamnar jag längst ut på stångehamn, jag sätter mig på berget och bara njuter av solnedgången, vattnet som är helt stilla och tystheten. Jag njöt och kände rastlösheten försvinna. Det enda störmomentet var båten "Solkusten" som tuffade förbi med ett helt gäng av festande människor som skålade och skrölade - jag tror de försökte sjunga, och huset som låg några meter bort tog ner sin flagga. Det började mörkna och jag blev uppvaktad av ca 1000 mygg, så jag tog till flykten och satte mig i bilen, mediterade en stund och drog iväg hem. Väl hemma dyker sonen in och säger "hej då", vi drar in till stan. Så lugnet sprider sig i huset och jag går och lägger mig efter jag tittat på filmen "When Harry met Sally", kanon bra film, en klassiker enligt mitt tycke.
 
Bye
 

Svenskt sommarväder

"Typiskt svenskt sommarväder", ja den kommentaren har jag hört och själv sagt flertal gånger nu de senaste dagarna. Men vad är egentligen "svenskt sommarväder"? De här senaste dagarna kan väl ingen säga att det är typiskt svenskt väder snarare afrikanskt monsunregn med små uppehåll. Det här regnandet kan lägga band på vilken lycklig människa som helst och så även mig. Visst är jag ofta på ett lyckligt humör men som sagt detta envisa regnandet kan få mig ganska purken snabbt. Jag läste en artikel i en veckotidning i början på 80-talet, där en siare beskrev att mycket katastrofer kommer att hända från 2007 och framåt, med jordbävningar, översvämningar och andra naturkatastrofer. Och med facit i hand (vilket aldrig är så svårt) så stämmer ju en del av dennes påståenden ganska bra med tanke på vad som hänt i världen sen 2007. Nu kan jag inte påstå att jag kommer ihåg exakt det jag läste men tankarna går tillbaka till den artikeln när det händer saker och ting.
 
Bye
 

Sms och "Robin Hood"

Idag blev det inte många knop. Jobbade 10-14. Handlade lite och åkte hem. Tog huvudvärkstablett och gick och la mig en stund. Det är svårt att vara glad och spralligt när huvudvärken sätter in med full kraft. Som tur är så händer det inte allt för ofta (det har blivit bättre sen flertal blogginlägg sedan, där jag skrev att jag i princip har huvudvärk varje dag). Vaknar upp ca 1 timme senare, går ner och lagar lite middag till sonen och mig. När maten är färdig tänkte jag strötitta lite på film, men det gick i stöpet så fort jag tänkt tanken - ingen signal - var det enda man såg på tv-skärmen. Det är så typiskt. Så sonen och jag försöker att prata lite men det är väldigt svårt att göra det när hans mobil konstant ger signal om inkommande sms. Till slut brast även tålamodet hos sonen, han tittar på mobilen när ett av sms kommer och säger: "- men för helvete sluta nu". Jag småler lite och säger till honom att vill han inte höra den så kan han stänga av den. Svaret lät inte vänta på sig - ja, men det här är enda sättet för diverse jobb att få tag i mig. Efter maten gick sonen ut till sig och jag diskade undan. Efter lite sökande bland diverse gömmor så hittar jag en scartkabel och tänkte att det kan ju faktiskt fungera. Visst hundan gjorde det, så nu i kväll har jag tittat på "Robin Hood" spelad av Russel Crowe, himla bra film. Nu blir det sängen, jobbar tidigt imorgon.
 
Bye

Storstädning kl 04:00????

Igår kl 03:20 vaknar jag av att son kommer hem efter jobbet. Nyvaket går jag ner till son och växlar några ord, detta skulle jag inte ha gjort, nu med facit i hand. För efter dessa "några ord", gick det inte att somna om. Så 04:00 bestämmer jag mig för att inte ens försöka ligga kvar i sängen. Jag går upp och får fullständig storhetsvansinne, jag börjar att storstäda!!. Så ut med mattor, plocka undan allt skräp som ligger överallt, sätta igång både diskmaskinen och tvättmaskinen, fram med dammvatten och sen var jag i full gång. Kl 12:00 hade jag satt telefonen på ringning och då hade jag endast köket kvar att våttorka. Så vid 12:30 slängde jag in de nypiskade mattorna och la på lite fräscha dukar, sen in i duschen för att åka till jobbet för jag började kl 14. Jag fick börja en timme tidigare för 2 av personalen hade blivit magsjuka så det behövdes lite assistance. Väl hemkommen igår kväll, så var det skönt att öppna dörren. Det luktade nystädat fortfarande och det fanns endast en tallrik på diskbänken (fast diskmaskinen var urplockad och tom) som sonen ställt där. Så idag har jag i princip bara satt igång en tvättmaskin och gått runt i huset och njutit av att det är skönt när det är städat. Nu blir det mer "java", väntar på telefonsamtal från en arbetskollega som ska ringa innan jag åker till jobbet igen kl 13:00.
 
Bye

Akvarierengöring

Nu i helgen har jag gjort storrengöring av mitt akvarium. Det är på ca 250 liter och det tar sin tid innan det blir färdigt. Jag brukar göra så att jag har en slang som suger ut vattnet direkt till gräsmattan och sen har jag vattenslangen som jag hela tiden fyller upp med nytt vatten. Så håller jag på i ett par timmar tills vattnet inte är grumligt längre. Enda nackdelen med denna rengöring är att fiskarna får bo i ett spann under den tiden. Men som tur är så sker detta bara 1 ggr/år. Jag har som sagt inte många fiskar i det just nu, men när nästa lön kommer så köper jag nog in ett stim med småfiskar. Jag har som bilderna visar, två glasmalar, tre rosenmunstera (gick inte få en bra bild på dom) och även två scalarer (melerade) men de har en förmåga att se allt som är mindre än dom själva som mat.
 
Bye
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Farsan Baloo ska lära dig slåss som en björn..."

Kunde inte motstå frestelsen att citera djungelboken. Jag har för två dagar lånat en hund av min arbetskamrat, och mycket riktigt så heter han Baloo. Ganska schysst namn på hunden för han är som en stor björn men fruktansvärt snäll. Lite bekymmer är det dock med hans utfall på alla andra djur vi möter på som är lite större än en padda, d v s katt, hund, igelkott, ekorre, hare och kanin, i vissa fall även fågel. Så när vi är ute på promenad i lugn och sansad takt får han totalt idiotslaget så fort han lägger ögonen på något annat levande än människor, han kastar sig fram som en bengalisk tiger med avsikt att ta ihäl allt han möter på, fast med svansen ibland viftande. Hallå, det går inte att se och höras skräckinjagande om svansen går som en propeller därbak. Baloo är egentligen en stadshund, alltså han bor i Oskarshamn och när han är hos mig som ligger lite avsides stan, så verkar det som om han aldrig stött på "insekter" av någon typ. Käftarna smäller titt som tätt och irritationen blir ibland övermäktig och då drar han sig in i huset för att få lite lugn och ro från myggor, flugor, blindingar, getingar och humlor. Problemet är att han lider lite av förföljelsemani, för när han väl lagt sig till ro så inbillar han att det fortfarande är myggor ute att döda honom eller flugor sända att reta honom till döds. Han smäller med käftarna till höger och vänster, sen tittar han på mig som om han ville säga - " Såg du? Vilken attack han gjorde, flugan. Men jag bet ihäl den djävulen." Jag suckar och tittar sorgset på honom och talar om för honom att det fanns ingen fluga utan du inbillar dig. Baloo tittar förolämpat på mig och drar en djup suck han också. Här kommer lite bilder på "björnen". Enjoy.
 
Bye
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ostskivor med potatisskalare??

Dotter kom till O-hamn i lördags, hon skulle till stan träffa upp en gammal kompis och lyssna lite på lattitud. Eftersom jag åkte till jobbet redan vid 2-tiden så hann jag aldrig träffa henne på eftermiddagen. Senare på kvällen när jag slutat så ringde jag upp henne och lite smårund under fötterna så skulle hon vara kvar ett tag till i stan. Så jag åkte hem, softade lite och gick senare och la mig. Vid 2-tiden på natten sms:ar hon och frågar om jag kan komma och hämta henne, vilket jag självklart gjorde. Så ut i bilen och gasar in till stan för att plocka upp dotter utanför biblioteket. Väl i bilen får dotter totalt dåligt samvete för att hon väckt mig och att jag åkte in och hämtade henne, suck. Jag sa till henne att det har jag gjort många gånger med sonen men hon tyckte antagligen att hon var världens mest elaka människa i det läget. Jag försökte så gott jag kunde att få henne förstå att det var väl ingenting, jag skulle ju inte börja jobba förrän kl 15 idag. Så väl hemma tog vi lite kaffe och tittade på film till pojkvännen kom och hämtade henne vid ca 4-tiden. Jag gick och la mig igen, och vaknade av att sonen stormar in, slänger in bilnyckeln och talar om för mig att han är jävligt irriterad och vill inte förklara, varav jag går och lägger mig som ett stort frågetecken. Han rumstrerar om lite i köket och smäller igen dörren och det blev åter tyst i huset. Detta skedde ungefär vid 5-6 tiden på morgonen. När jag mycket sent om sider kliver upp klockan är då ca 11:30 så sätter jag på lite java och kollar i kylen om det finns något att slänga i sig, vilket det väldigt sällan finns, och får till min stora förvåning se att sonen försökt hyvla ost med potatisskalaren?? Uhh, vad tänkte han på, osthyveln låg bredvid osten men han skulle tydligen ha ostskivor "skalat" med en potatisskalare. Jag har inte frågat honom än men jag är enormt nyfiken på vad han tänkte på eller var ute efter.
 
Bye
 

Lattitud, Uggla, son och dotter...

Försöker jämna ut min gräsmatta på oliks ställen och idag så fick det bli framför friggeboden. Jordhögen har funnits nu i två säsonger och jag tänkte att innan hösten måste jag bara få bort den. Så fram med skottkärra, spade och handskar i högsta hugg, efter 6 skottkärror tog energin slut. Så jag gick in gjorde lite mat och sonen och jag åt tillsammans medans vi tittade på en gammal film. Sen stack sonen iväg, ger sin gamla mor en puss på kinden och säger -"vi syns på söndag". Va!!?? Kommer du inte hem förrän på söndag? Nej, jag ska sova hos tjejen över helgen. Jaha, ha så kul och var rädd om dig. Så nu sitter jag här och skriver dagens inlägg. Skickade ett sms till sonen om att vara rädd om sig och en kram på det. Än så länge har jag inte fått något svar tillbaka, hoppas bara att allt är väl med det lilla livet. Fast å andra sidan, sonen är 20 år och kan ta hand om sig själv, men som mamma oavsett om man har son eller dotter, så oroar man sig alltid. Det dumma i hela kråksången är att man alltid tror det värsta. Suck. Har precis pratat med dotter, hon är med sambo på nattkörning till karlskrona, hon kanske eventuellt dyker upp imorgon för att gå på Lattitud och se den berömda "Uggla", men det var inte säkert hon skulle höra av sig imorgon. Nej, nu ger jag upp för kvällen, ska ta mig en kopp "java" och lyssna på åskan som är i antog.
 
Bye

Morgonstund har...

"Morgonstund har guld i mun" är ett talesätt jag aldrig begripit mig på. Varför säger man så? Mig veterligen har jag ingen guld i vare sig mun eller någon annanstans, varken på morgonen eller någon annan tidpunkt på dagen. Jag klev dock upp kl 7 idag och kantklippte lite, med sax, ska tilläggas. Min motordrivna kantklippare är fortfarande sönder och då får man ta det man har, d v s en helt vanlig sax. Hade ganska ont i tummen efter men än så länge har jag inte utveckat någon blåsa. Kl 13 började jag på jobbet så det hanns inte med mer än det (ja, det tar en jäkla tid att klippa en gräskant med en helt vanlig sax). Men nöjd över den lilla insatsen är jag dock. Väl på jobbet rullade det på som vanligt så nu sitter jag här sent på kvällen straxt innan jag ska gå och lägga mig. Men jag lovade ju bilder på mina nya blinkers bak till min mc, varsågoda. Jag tycker dom är superfräcka. Stämmer helt överenst med typ av mc och mc-förare. Nu ser ni även att regplåten är full av hål, hälften av dom behöver inte vara där, fattar inte vad föregående ägare höll på med. Han måste ha fått totalt storhetsvansinne när han fick en borr i handen. Suck.
 
Bye
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Land, sola och blinkers

Idag blev det lite småpulande i trädgården, sola och byte av bakblinkers på mc:n. Jag var ute tidigt på morgonen och det var så skönt, så jag svidade om till bikini, det var första gången i år som jag tycker det var tillräckligt varmt för att gå ute i trädgården med bara en bikini. Efter ett par timmar tog jag en paus, då åkte brassestolen fram och jag la mig lite i lä och solade en stund, herrejösses, så gutt det var. Sen fortsatte jag en stund till i min land. Senare på eftermiddagen efter sonen och jag ätit lite så började jag med mina blinkers, det var ju egentligen inte så jävla avancerat men när föregående ägare har borrat i princip hela jävla regplåten med hål och dessutom försökt att få skiten att sitta fast med plåtskruv jag då blir det en tendenst till irritationsmoment för mig. Inte nog med att jag var tvungen att hitta riktiga skruv med mutter så var jag även tvungen att få upp hålen nån millimeter för att skruven skulle komma igenom, men då visade sig att den man byter borr med på en borrmaskin finns inte att uppbringa någonstans i hela garaget, grrrrr. Tålamodet prövas på högsta nivå just nu. Jag går in i verktygslådan som är inne i huset och hittar en "liten" jävla elektrisk borr, ja, jag tänkte det får duga. Så ut med den och fick i princip gno runt borret runt hela hålet en stund innan jag lyckades få i skruven, phu. Men nu sitter de nya blinkers bak och det ser störtläckert ut. Ska ta bild på det i morgon.
 
Bye

Mc till Kalmar

Idag har jag varit i Kalmar, vaknade runt 7-tiden och gick och småsoftade lite med kaffe och morgonens lugn. Tog en dusch, drog ut mc:n. Sen bar det iväg. Härligt väder, solen strålade, näst intill ingen blåst helt jävla underbart. Väl nere i Kalmar besöker jag hondas servicecenter och ber dom titta på kedjespelet. Den var snarare för spänd än slack. På min mc ska det tydligen vara ca 3 cm spel. Konstigt att det är sådan skillnad mellan motorcyklar. Nåväl, killen tittade lite på den och kände, sen fixade han till det åt mig, alltså släppte den någon mm. Sen fixade han till min tomgång och för det kalaset skulle han ha 20 spänn. Jag tittade lite på mc handskar när jag ändå var i butiken och hittade mig ett par bra tunna men ändå vindtäta och tål väta så jag är nöjd med det köpet. Nya blinkers fram och bak lyckades jag också hitta så nu är det i princip bara mc-stövlar jag är i akut behov av. Efter Kalmar åkte jag hem till "pappa" en sväng, han fixade lite lunch och vi tog lite fika innan jag åkte iväg till dottern som hade jobbat natten. Men hon klev så snällt upp när jag kom och bjöd på kaffe, sen tittade vi på film och jag fick en "ny" garderob av henne, allt från BH till klänning, det är alltid lika kul. Det blir lite nytt i min garderob när dottern skall rensa ur sin garderob. Tur att vi är i samma storlek. Vill ni läsa helt uppåtväggarna av filosofiska tankar så gå in på dotters blogg. Hon är helt suverän att uttrycka sig på ett roligt sätt, för man känner igen sig så fruktansvärt mycket mångar gånger, iallafall jag.
 
Bye

Godmorgon

Solen gassar och det blåser ute, rullgardinen i sovrummet är det som väcker mig. Jag sov med fönstret öppet inatt och när det börjar blåsa så "slår" rullgardinen fram och tillbaka, så vid 7 var jag uppe. Yrvaket snubblar jag ner till köket och sätter på min första kanna kaffe, jag börjar jobba kl 13 så det ger mig lite tid att pyssla med annat. Funderar på att ta fram brassestolen och sola istället för att göra någon som helst nytta idag. Eftersom jag inte har någon semester i år så kommer jag troligtvis inte ner till någon strand, fast det gör inget, jag föredrar att sola hemma, nära till både dass och kök när det behövs. Infogar en bild på min "väckarklocka" idag.
 
Efter jobbet igår ringde jag sonen och hörde hur han mådde, jo, det var bra, han var igång igen och festade (herregud) men skulle komma hem idag (måndag). Så vi får väl se om jag hinner att "se" honom innan jag sticker till jobbet, annars kanske vi syns på tisdag.
 
Bye
 
 
 
 

Innan regnet...

Jag hann att klippa 1 av 3 gräsmattor idag innan regnet kom. Nu är det bara de 2 små gräsmattorna kvar. Jag sov till halv nio idag, lite ovanligt för mig för jag brukar vakna vid 7-tiden oavsett när jag går och lägger mig. Det var skönt ändå, kände mig riktigt utvilad. Sonen blev kvar i stan igår, fest igen. Jag fattar inte hur han orkar hålla igång. Fast tänker jag efter så hade även jag den energin att hålla låda i princip hur länge som helst i den åldern. Däremot uppskattade jag inte morgonen på samma sätt som jag gör nu. Jag tycker det är helt suveränt att kliva upp tidigt, för blir jag trött, så kan jag gå och vila 20 minuter, sen är jag pigg och alert igen. Här kommer även lite bilder på mina gräsmattor den översta bilden är den "stora" gräsmattan följt av de 2 små.
 
Den sista bilden är dock ett irritationsmoment, en av sonens kompisars flickvän skulle åka med sonen in till stan häromdagen och ställer sin eu-moppe på min gård. Och nu står den där bara. Förklaringen till att den faktiskt står kvar är att det inte gick att starta den, kicken är trasig och batteriet är urladdat. Jag börjar reta mig på det skrället, inte nog med att jag har hela gården (liten överdrift) full med bilar, som skall lagas/skrotas så börjar människor att ställa sina jävlar mopeder på min gård också, som ska tilläggas nu, är trasiga. Jag börjar nästan tro att jag är storskogens avfallsanläggning. Faaaan!
 
 
Bye
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mc körning by night

Nu är jag hemkommen från jobbet, det var så underbart att bara få ta en tur på stan en sån här härlig sommarkväll. Så jag pinglade sonen och träffade upp honom en kort stund i KB. Sen drog jag och tankade och körde genom stan för att se om det var någon action, det var det gammla vanliga, folk som "vinglar" hem och gänget som håller igång en stund till på "Abbes". Så efter stadsturen styr jag hem. Helt underbart att köra mc en sen kväll när det är så varmt på kvällen. Jag bara njöt där jag satt på min honda och femtontusen insekter på visiret, härligt. Pröva på det ni som har möjlighet, jag rekommenderar det starkt. Det är ju oftast inte så mycket trafik heller och bara det är helt suveränt. Nu ska jag ta mig lite "java" för att avsluta kvällen.
 
Bye
 
 

RSS 2.0