Snö, snö och mer djävla snö!

Ja, mycket har hänt sen förra gången, men jag orkar bara inte rabbla allt, bara en del. I onsdags började det att snöa. Och det var inte så lite det, på torsdagsmorgonen insåg jag att jag inte skulle ta mig till jobbet. Så jag tillbringade större delen av dagen att skotta snö. Eftersom det är ca 250 meter grusväg på baksidan så ringde jag snöröjningen och lämnade meddelande om att jag skulle bli tacksam om de kunde komma och ploga upp den vägen så att jag kunde åka till jobbet, men icke, jag lämnade säkert ca 6 meddelanden men inget hände. På fredag morgon ger jag mig ut innan 06:00 och börjar skotta denna väg, för jag bara måste till jobbet på ett eller annat sätt. Så när det var ca 50 meter kvar att skotta hade jag varken ork eller muskler kvar som fungerade och jag tog en vild chansning och gasade på ganska mycket för att plöja mig igenom så att jag kom fram till den plogade delen - och det gick. Kom fram till jobbet efter nio och hade värk större delen av dagen, sen till Maxi och jobbade till 20. När jag kom hem igen så hade de varit snälla och plogat min bakväg. I lördags jobbade jag till 22 och under dagen började jag att sy lite gardiner som jag avslutade idag. Sonen har inte varit hemma sen i torsdags och idag hämtade jag honom i stan på eftermiddagen. Vi har spelat lite x-box och nu ska jag krypa till kojs.

Bye, bye!

Färdig!!!

Nu är jag färdig. Det tar tid alltså, att städa (vanlig) huset. Men jag trivs under tiden jag håller på, det är huvudsaken. Ska lägga på lite dukar här och där, sen ta en kopp te och mysa lite framför dumburken. I morgon ska jag ta tag i pappersrensningen som är kvar och sy (laga) dotters klädesplagg. I kväll ska jag gå och lägga mig tidigt och läsa en bra bok, jag fick en bok utav "pappa" i julklapp.

Talk to you all later!!

Tvätt och Genesis

Idag hade jag sovmorgon. Kl 09:30 börjar jag städa, bestämde redan när jag klev upp att jag inte skulle sätta på dumburken. Jag har en förmåga att fastna i den med jämna mellanrum och jag ansåg att idag ville jag inte och hade inte tiden att fastna framför den. Julpyntet har plockats ner och julgranen har raskats ut. Undanplockning, byte av sängkläder, dammning och rengöring av toaletter är nu färdigt. Ska börja dammsuga, torka golv och piska mattor sen är det rent och fint en liten stund till. Har även tvättat ett par tvättar, det som förvånar mig är att jag väntar mer eller mindre till sista minuten innan jag sätter igång och tvättar, då kan jag tvätta 7-8 maskiner tvätt på en helg, varför kan jag inte som normala människor tvätta en tvätt eller två i veckan?? Är det en inre protest mot tvättningen eller mot strykningen som kommer? Jag vet inte och jag skäller på mig själv varje gång jag hamnar i detta läge, men som tonåringen så lyssnar jag inte till mig själv utan går där i min drömvärld tills tvätten mer eller mindre kryper ut ur tvättstugan tiggandes om att få bli ren. Genesis har hållt mig sällskap under min städning, jag anser att Genesis är den bästa gruppen att lyssna till när man städar, det är gung i låtarna och de är även trallvänliga, så då går jag och imiterar en rocksångare samtidigt som jag utövar konsten att vara sanitetstekniker.

Later/

Rymling och vin

Ska börja med att berätta att dotter kom till mig i helgen och sov över till måndagmorgon. Vi hade mycket trevligt, vi pratade, drack vin, fotograferade och skrattade. Dotter och jag kan prata med varandra om vad som helst hur länge som helst, så samtalsämnen var det ingen brist på. Jag är fullt övertygad om att vi skulle kunna prata om ordet "ingenting" hur länge som helst och ha djupa filosofiska funderingar över hur det kom till osv. På lördagen hade jag ett eftermiddagspass så dotter fick ha bilen utifall hon ville iväg någonstans eller eventuellt köra sonen någonstans. När jag slutade så hämtade hon upp mig och vi körde hem, drack vin, pratade och skrattade - väldigt länge - vid halv fem på morgonen så gick vi och la oss. På söndagen tog vi en promenad med två newfoundlandshundar, stora monster men underbart kärvänliga och keliga. Efter två och en halv timme var vi hemma igen, frusna och hungriga. Jag föreslår pizza till lunch och inga protester där inte. Sen slappade vi framför tv:n och drack kaffe och mikrosov lite. På kvällen skulle jag sy ihop en "festkorsett" och frågade dotter om hon sett till "Hasse". Hasse är dotters hamster som hon tog med sig till mig. Ve och fasa, Hasse fanns inte i sin bur!!! Jag och dotter far omkring som yra höns och letar i alla skrymslen och vrån, men ingen Hasse. Son och kompis kom hem och hjälpte till och till min stora förvåning så hittade dem den lilla rymlingen. Dotter blev överlycklig efter ha varit fullständigt förkrossad över hamsterns plötsliga abdikering. Hon skriker "VAR!!!", -"under soffan, svarar sonen lugnt." Kvällen var räddad och hamsterburen tejpade vi igen så att fler rymningsförsök inte skulle lyckas.

Hur kommer det sig att tonåringar lyckas att vara vakna näst intill hur länge som helst utan att bli trött?? För mig räcker det med två timmar för länge vakentid sen är jag mer eller mindre död dagen efter. Visst det är ju inget ovanligt att tonåringar kan vara vakna men hur lyckas de sova 15 timmar i ett sträck?? Jag menar ekvationen går ju inte ihop. På något vis får tonåringar för sig att har man varit vaken dygnet runt i 4 dagar så kan man ta 15 timmar den femte dagen och sova igen den tiden. Det funkar inte, man kan inte ta igen 24 timmars på en heldag kroppen fixar inte det i längden. Och varför ska det vara så svårt för tonåringen att inse att man mår som bäst, fungerar mentalt och kroppsligen som bäst om man får sova 6-8 timmar per natt.

Later/

Första arbetsdagen

Som sagt nu var första arbetdagen gjord. Den flöt på ganska bra och det mesta gick väl. Det var frampå eftermiddagen som det blev lite stressigt, mycket tack vare att vi endast var två man kvar. Snön har gjort sitt stora intåg till mitt stora förtret. Inte nog med att man skottar på morgonen (Onsdag) så när man kliver upp torsdag morgon så har det snöat lika djävla mycket igen. Suuuck. Men med en stadig fot på gasen och iskall kontroll så lyckades jag komma iväg till jobbet. Sen snöar det hela djävla dagen och jag bara stönar och funderar på när himmlen har slut på sitt snö, för mig räcker det nu, jag har inte tid att skotta varenda djävla dag. Nåväl, nu vid 22 så upptäcker jag att det inte snöar mer, så i morgon efter jobbet ska jag försöka skotta undan lite. Sonen har haft studiedag idag och drog ner till Kalmar för att träffa en tjejkompis. Han är nu på väg hem och jag är på väg i säng. Säga vad man vill, men jobbet gör att dygnsrytmen återkommer blixtsnabbt och det är jätteskönt att kännas sig fullständig jättetrött när man går och lägger sig.

Later friends!

Min nya blogg

Det här är min nya blogg. Min dotter fixade till den eftersom min gamla blogg nu ska ha fokus på örter. Den här bloggen blir lite alldaglig. Igår jobbade jag mellan 14 - 19. Idag och i morgon är de två sista dagarna jag är ledig sen börjar det vanliga jobbet igen. Det känns ganska bra att börja jobba, jag har blivit lite försoffad under julledigheten. Jag ska se om jag kan gå ut med Debbi och Lowa senare under eftermiddagen så jag kommer ut lite i friska luften.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0