Home sweet home!

Ja, nu är jag hemma igen, 3 dagar och en morgon på High Chaparral kan få vilken tuffing som helst att bli lite mör, så summa sumarum så är jag ganska mörbultad men definitivt glad att jag blev medbjuden på denna resa. En uns fattigare i plånboken men också en uns rikare på upplevelser. Det var en upplevelse jag inte kommer att glömma på ganska länge. Har träffat så mycket folk. En bättre uppdatering av vad som hände på high chaparral kommer någon annan dag, inte mer idag, jag är trött.
 
Bye

High Chaparral, here I come!

Japp, har packat det jag behöver och kompisen är nu på väg. Sen drar vi till High Chaparral ett par dagar. Sonen var så snäll att han är husvakt/kattvakt, det känns skönt. Då behöver inte katten vara helt själv och huset blir förhoppningsvis övervaktat. Sonen nämnde i förbifarten igår att han skulle ha fest, hu, det hoppas jag inte att han har. Motorcykeln är som sagt på rehabillitering och jag kommer att köpa ett nytt batteri till den, det var inte laddnings regulatorn som var fel på utan det är batteriet som tydligen har gått åt helvete i vintras, suck. Men lite billigare blir det med ett nytt batteri jämfört med laddningsregulatorn som kostar ca 2500 kr i inköp. Nehe, nu stänger vi ner för ett par dagar och jag gör väl en resumé om resan någon gång nästa vecka. Hmmm, har ju haft lite otur på vän-fronten ett tag, vem vet jag kanske hittar min prins där ;)
 
Bye

Jaktspindel (tror att den även kallas vargspindel)

Staplar ner till nedervåningen, sätter på kaffet, går på toa, hämtar kaffet, tar en cigg, sätter mig ute med kaffet och röker i lugn och ro. Kommer in sätter mig vid köksbordet och känner något som "killar" på höger tinning, tar handen och försöker rätta till håret för jag tror ju självklart att det är håret som lagt sig lite konstigt innaför glasögonen och döm om min chock när jag helt plötsligt får tag i en jaktspindel, fy fan. Det är nog en av det värsta jag vet så är det spindlar på mig. Visst dom får gärna vara i huset och göra nytta men fan inte i mitt hår. Så med stor rysning i kroppen så hämtar jag ett glas och fiskar upp denna spindel och lägger honom i gräsmattan. Fortfarande kan jag känna att det rör sig i håret och rysningen kommer som på beställning.
 
 
Idag ska jag till mönsterås och hämta en multimeter. Jag har som sagt lite problem med min mc och igår så gjorde sonen och jag lite uteslutningstekniker, så felet är antingen laddningsregulatorn eller så är det batteriet som laddar ur. Därav ska jag hämta multimetern och försöka utesluta laddningregulatorn. Barnens kusin och jag har planer på att dra till High Chaparral imorgon men funkar inte mc:n som han ska då får jag antingen ta bilen eller hoppa över resan, det är mer lockande att ta bilen än att missa detta. Fast å andra sidan är nog bilen det enda alternativet just nu, en ny laddningsregulator går på ca 2500 kr och ett nytt batteri till mc:n går på ca 800 kr (biltema) så mycket pengar att spendera bara för att kunna åka verkar inte så bra. Det kostar ju även att leva ett par dagar på High Chaparral också.
 
Bye
 
 

Nytta!!!

Ja idag har jag gjort lite nytta här hemma, alltså i trädgården. Jag har slagits med både kantklipparen, otympliga träd som hänger och man slår i skallen varje gång, stickiga buskar och brännässlor. Nu ser det faktiskt ganska schysst ut. Men konditionen är väl något som försvunnit successivt, herregud, flåsar som en flodhäst på land när man ska ta och släpa bort något tungt, hjärtat slår dubbelslag varje steg man tar. Men om jag nu har så jävla dålig kondition och sitter här och gnäller över det, varför gör jag inget åt det då? Ja, det är en mycket bra fråga, jag tycker inte om att träna helt enkelt. :)
 
Bye
 
 

Måndag

Det blev inte Skiren igår men väl en liten tur i trädgården, solen värmde och jag trivdes dock ändå. Går jag i närheten av lavendell så infinner sig ett mentalt lugn. Så jag gick en stund och filosoferade om hur min örtagård kommer att se ut när den väl är färdig. Idag blir en lugn hemmadag för att kanske avrunda med en tur till klubb hjulius. De åker alltid ut på tisdagar och håller vädret i sig så ska jag åka med. Det har inte blivit så mycket mc-åkande som jag hoppats på. Det beror på att min mc drar ström och kan efter jag har haft den avstängd en kort stund vägra att starta, så jag tänkte ringa Mattias och höra med honom om han kanske kan hjälpa mig att kolla var strömmen dras, jag själv misstänker bak blinkers för när jag väl fixade dom så blinkar det väldigt snabbt och det brukar betyda att något inte stämmer. 
 
På torsdag om gudarna vill så drar jag till High Chaparral med en kompis. Vi ska sova i tält och det händer tydligen ganska mycket där under denna helgen så det ska bli jätteskoj. Jag får se hur länge min kropp orkar att sova i tält (det är ju ca 100 år sen sist) och blir det för mycket kanske jag åker hem på lördagen istället för söndagen. Son och flickvän ska vakta huset så att Etzio inte behöver vara ute dygnet runt. Etzio har inte blivit så duktig på att jaga än så risken finns att han får gå hungrig om inte någon ser till honom och då var sonen så snäll och ställde upp.
 
Bye
 
 

Trevlig dag igår

Igår ringer en kompis till mig och vi åker ner till Kalmar. Biltema och H&M står på listan, jag köper det jag var ute efter på biltema och kompisen likaså. Korv med bröd samt kaffe och bulle så var vi redo att ta oss an modehuset. Förutom H&M så var vi inne i många fler affärer för att senare runda av det med en vända på City Gross. Efter ytterligare en fika med bulle så styrde vi kosan hem. Väl hemma lägger jag mig och vilar en stund och vaknar med ett ryck av att någon rasslar in i huset smäller igen dörren. Yrvaken och lite förvirrad stolpar jag ner och får se att sonen dykt upp. Han hade precis kommit från Öland där han firat midsommar med flickvännen och hennes föräldrar. Han hoppade i duschen och jag gjorde iordning lite mat. Sen skjutsade jag honom till flickvännen och mer än så blev det väl inte igår. Idag funderar jag allvarligt på att dra till Skiren för lite bad och sol i semesterns tecken.
 
Bye

Inte många knop

Ja inte blev det många knop igår, avsikten (som vanligt) var att styra lite i trädgården men se det gick inte. Min kropp och mitt sinne ville inte alls vara med på den sången. Så då blev det kaffe och datorn för hela slanten. Senare på kvällen kommer min mc-kompis förbi och vi dricker kaffe och pratar om allt och inget. Senare på kvällen åkte hon hem och jag gick upp till datorn för att förströ mig lite till. 
 
Idag, tro det eller ej, vaknar jag vid halv elva!!! Jag kastar mig ur sängen och har just nu världens dåligaste samvete. Varför jag har det vet jag inte, jag har ju för guds skull semester och då får man sova hur länge man vill. Det är ju inte så att jag har småbarn eller annat som behöver ses till men lik förbannat har jag dåligt samvete för att jag inte klev upp tidigare idag. Det hjälper ju inte att banka sig blodig på det så nu blir jag väl sittandes här vid datorn en stund till och sen tar jag nog tag i något, vad vet jag inte.
 
Bye

Dagen efter

Ja då var midsommarafton över för detta året. Jag var som sagt i Skorpetorp och firade midsommar tillsammans med syster och två av hennes barn. Drog iväg in till stan innan jag skulle dit för att dels köpa läsk men också en blomma som tack för inbjudan. Så när jag kommer fram så blir det sill och potatis, gräddfil och gräslök mumma. Självklart lite kaffe på det och lite vin emellanåt. Senare på eftermiddagen serverades det jordgubbar med mjölk och lite mer kaffe och bara en kort stund efter det så blev det tårta. Herregud, jag var så stinn i magen och jag tackade gudarna för att jag valde den sommarklänning för hade jag haft byxor då hade jag varit tvungen att både knäppa upp kanppen och dragkedjan om jag skulle sitta, men som tur är så är klänning ett bra plagg sådana här dagar då man äter för typ en vecka framåt, men mycket gott var det. Sen blev det kortspel och snack för hela slanten tillsammans med mera vin. Det var väl runt halv tio på kvällen vi bestämde oss för att helt plötsligt grilla, så innan grillningen och ätningen var färdig så var klockan nästan midnatt. Så vi struntade i att vare sig diska eller plocka undan utan vi gick bara och la oss, tröttheten tog överhand både hos syster och mig. Så efter en god natts sömn så var det frukost och diskmaskinen fick jobba för kung och fosterland. Tack kära syster för en mycket trevlig midsommarafton.
 
Bye

Midsommarafton = regn och åska till och från?

Har klippt en av gräsmattorna och hör hur åskan tar sig närmare och närmare. Det är så typisk svensk midsommar. De åren då vi faktiskt har haft fint väder midsommarafton kommer man ju inte ens ihåg just för att det ska vara så konstigt väder just den här dagen.
 
Det blir som sagt att fira midsommar i skorpetorp med syster.
 
Bye
 
 

Midsommarafton 2013

Glad midsommar på er. Som sagt jag har inget större planerat utan jag åker väl hem till syster eller hem till en kompis senare ikväll och firar midsommar. Det är ganska tragiskt egentligen, att nu vänder det. Dagarna blir från och med idag liten uns kortare än dagen innan. Fast å andra sidan utnyttjar man kanske inte hela dagsljuset som det är ändå, vem fan orkar hålla låda till tolv på natten (då det faktiskt fortfarande är ljust) om man ska upp och jobba eller upp av andra skäl. Det perfekta vore väl att solen går upp kl fem på morgonen och ner kl tio på kvällen varje dag året om.
 
Igår städade jag lite (dammsugning och torka golv) för att få ha det lite fint ändå på midsommarafton. Sen drog jag in till stan (systemet) och maxi för att handla lite. Det var precis packat med folk inne på maxi. Så jag kan lugnt påstå att gå där och strö-handla var inget jag skulle uppskatta en sådan dag, utan det blev att rafsa åt sig en påse och handla det absolut nödvändigaste och sen ut igen. 
 
Mitt akvarium började läcka vatten häromdagen och själklart ringer jag mitt försäkringsbolag. Så dom skickar några fuktighetsspecialister hit på måndag och mäter lite och behövs det så sätter det in en tork som ska stå och gå. Jag själv tog bort golvlisten och drog upp en liten bit av plastmattan för att få den luft som finns att cirkulera och få det torrt. Ändå tur att det hände sommartid, för nu kan jag ju ändå har dörren öppen mycket och på så vis blir det ju ännu mer luftcirkulation. Hoppas bara att trossbotten inte tagit skada. Håll tummarna för mig. Nu blir det mera kaffe.
 
Bye

2 timmar och 15 minuter

Ja, så lång tid tog det innan svaret kom, tyvärr fick jag inte ett ja eller nej utan en dum kommentar bara. Då var måttet rågat och skiten åkte i soporna. Jag krusar inte för någon många gånger. Så nu är ju humöret underbart, "NOT".
 
Bye

Varför svarar man inte????

Jag kan bli skogstokig på människor som inte svarar. Jag menar, här skickar man en förfrågan på sms som kräver svaret - ja eller nej. Hur svårt ska det vara? Det är ju inte så att jag på något vis vill ha en jävla utläggning på om och varför, utan ska personen ha den eller inte??? Jag är den typen av människa som anser att skickar någon en fråga som jag enkelt kan svara ja eller nej på så gör jag det direkt. Om det mot förmodan skulle krävas en lång utläggning ja då ringer jag väl upp. Irriterad på människor som inte svarar. Det är 2 timmar sen jag skickade sms:et och än har jag inte fått ett svar.
 
Bye

Nytt hem!

Ja, mina fiskar fick ett nytt hem idag. Djurkompaniet i Oskarshamn tog emot dom till min glädje. Läckan i akvariet är lokaliserat till botten. Så jag kommer ta en time-out med akvarium en tid framöver. Har varit på fordonsträffen i stan idag, men regn gjorde att det vare sig kom motorcyklar eller bilar för den delen. Så vid 8-tiden gav jag upp och åkte till syster i skorpetorp och tog en fika istället. Är precis hemkommen och ska titta lite på ekonomin den här månaden som kommer. Lönen kommer ju in på kontot inatt. Skönt för jag har förhandlat mig på saker förra lönen så lite ont om kosing har det varit nu sista veckan. Till mitt försvar får jag säga att det var saker jag behövde och som jag skulle köpt redan förra året.
 
Bye

Panik X 5!!!!

Vaknar straxt innan sju och går ner i vanlig ordning, tänder akvarielampan och märker till min fasa - jag står i vatten!!!! Panik utbryter, fram med tömmningsslangen, håven och 8 hinkar. Sätter igång tömmningen och jagar de små usla fiskar jag nu har kvar till de mer eller mindre gav upp livsgnistan. Dumpar scalaren i ett spann och de andra 7 hamnar i ett annat spann, scalaren tycker om att äta upp mindre fiskar så därav får han ett helt eget spann. Plockar upp alla växter och stenar och börjar sakta men säkert försöka lokalisera var läckan är någonstans. Det är inte roligt när ett 60 Liters akvarium spricker (vilket jag hade ett för många år sen) än värre när man har ett 250 Liters vilket jag har idag. Eftersom jag bor i hus så blir paniken självklart ännu större, för varje husägare kan hålla med mig om att det man minst av allt vill ha i ett hus så är det fukt eller ofantliga mängder vatten på golv som kryper under plankor och bara förstör, kostnaden kan bli ohållbar. Så nu har jag tömt mitt akvarium och är i valet och kvalet om jag överhuvudtaget vågar att fylla upp det även om jag hittar var det läcker. Jag har ett litet runt akvarium som jag tillfälligt lagt ner och frågan är om jag ska sätta igång det eller åka in med fiskarna till djuraffären och sluta med akvarium helt för en tid. Hmmm, jag får fila lite på den idèn. På bilden ser ni hur det ser ut precis när jag tömt akvariet, två av hinkarna står på annat (lite varmare) ställe. Stackars fiskar.
 
 
Bye
 
 
 

Rast nr ???? det vete fan

Jag har haft ett gäng raster till nu, hur många vet jag som sagt inte, men fika titt som tätt och röka har jag ju gjort till och från. Jag har dock kommit en bit i trädgården, det började med att jag räfsade gammalt gräsklipp innan jag klippte gräset en gång till (på den stora gräsmattan). Nu ska jag ta tag i de andra två små gräsmattorna för att runda av med lite kantklippning. Har hunnit med en del tfn-samtal också och en del bättre än andra. Ringde för att boka av en tid på vårdcentralen och de skulle återkomma, men inte fasiken har dom gjort det. Jag ska som sagt ta bort stygnen nästa vecka och för det får jag betala 100 kr. Jag betackar den kostnaden och ber nog en schysst kompis att ta bort dom istället, herregud, det är ju för guds skull bara 3 stygn.
 
Bye

Första rasten

Jag kan ju inte påstå att orken för att hålla på nonstop i trädgården är hög. Har varit ute nån timme och jag måste nu ta min första rast med lite kaffe och cigg. För bara ett par år sen hade jag kunna hålla på nonstop i 3-4 timmar. Nu är det som om latmasken tar över så fort jag börjar, men skam den som ger sig. 
 
Sonen åkte hem igår, på tal om något helt annat. Efter att tillbringat helgen hemma hos "gamla" mamma, tog han sitt pick och pack och vi drog ner till Nybro. Det är väl första gången jag är i Nybro och kommer hem innan kl 21 på kvällen, det var ganska skönt. Dottern skulle vila en stund men vi lyckades åka iväg och köpa byxor och linne till hennes midsommarfirande, så lite mamma och dotter snack blev det innan jag styrde bilen hemåt och dotter la sig för att vila.
 
Bye

Dumpad

Idag är en härlig dag, solen lyser, motivationen står på topp och det luktar nybryggt kaffe i hela huset, aahh, du underbara dryck (kaffet alltså). Idag är målet att få en "bondbränna", jag ska i princip vara ute i trädgården och pyssla hela dagen, och senare i kväll blir det en tur med motorcykeln så klart.
 
Helgen som var nu blev ju lite intressant. Sonen och hans flickvän ställde till med fest här hemma i fredags. De hade bjudit in ganska många av sina vänner och eftersom jag nu faktiskt bor här så fick ju jag självklart vara hemma. Festen blev lyckad och endast en stol fick sätta livet till (den bröt benet). Sonen och en kompis hade varit hemma tidigare i veckan och hjälpt mig med ljudsystemet. Så när festen väl kom till skott så var ljudet klart godkänt, valet av låtar däremot kan ju diskuteras, jag är ju som sagt några år äldre än resten av festfolket så smaken delade sig ganska mycket. 
Lördagen gick i lathetens tecken, det blev i princip bara lata sig och laga lite mat och mycket mer än så orkade vi inte. Festen höll på till kl 3 på natten och då är man kanske inte så utvildad dagen efter. Söndagen gick inte så bra att komma igång med någonting, tankarna tog överhand och jag satt mest och funderade över mitt liv och vilken väg jag ska ta, hmmm, att det ska ta så många timmar att bara tänka på det är ju inte så bra men vad gör man när kroppen ändå säger ifrån så fort det blev någon fysisk aktivitet gjord (diska).
 
Igår gick det lite bättre, sonen och jag tog den gamla peugeoten till skroten. Det var lite nervöst med tanke på att nästan ingenting (förutom hjulen) var fastskurvat ordentligt. Men kör man ca 25 km/tim så fungerar även det att bogsera en bil till skroten. Härligt ändå att få bort det bekymmret. Så nu har jag endast 3 bilar kvar hemma, forden, volvon och reservdelsbilen. Volvon är som sagt utlagd att säljas men den stör inte mig eftersom jag ändå kör den med jämna mellanrum. Mycket för att hålla igång den ifall någon köpare vill ha den. 
 
Nu blir det mer kaffe, en cigg och sen hägrar en utedag för hela slanten.
 
Bye

Fordonsträffen

Igår var jag på fordonsträffen på Badholmen, Det var inte så stort urval av vare sig bilar eller motorcyklar som gjorde att man höll på att baxna, men lite grand hade dykt upp. Jag var där med syster, vi hade tagit hojarna dit men jag ville inte ställa min hoj där för den var så fruktansvärt skitig, Så vi ställde våra cyklar lite vid sidan av. Syrrans cykel var ju fin hon hade spenderat ett par timmar att putsa upp den hemma hos mig innan. Här kommer några bilder på endast bilar den här gången som jag tyckte var lite läckra iallafall.
 
Bye
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Uthammar!

Klubb Hjulius drog iväg till Uthammar, ja herregud var ligger det? Kl 18 mötte jag upp en medmotorcyklist som var vänlig nog att vänta på mig när de andra i klubben drog iväg bara minutrarna innan jag dök upp. Så vi tar våra hojar och drar iväg norrut för att ta oss till Uthammar. Efter en liten muntlig vägbeskrivning av en taxichaufför vi träffade på när vi tankade så hade vi nästan klart för oss vart vi skulle, men ack så fel vi hade. Vi hamnade först ute vi Äspölaboratoriet (goa vägar att köra på förresten) sen hamnade vi vid Figeholms golfklubb och efter lite vägbeskrivning av min polare på telefon så lyckdes vi faktiskt hamna i stugbyn vid Uthammar, sen körde vi lite på måfå på vägarna där och får se ett gäng motorcyklar utanför ett hus, hurra, vi kom fram till slut ca 1½ timme efter dom andra. Vi fick både korv, kaffe och tårta så mätt och belåten så är vi 12 motorcyklister som åker hem i en klunga, det är ganska mäktigt att vara en av alla, kändes väldigt nice :) Väl hemma i Oskarshamn så drog jag förbi maxi och köpte både kaffe och cigg, sen förbi sonen och tog en kaffe och pratade lite för att landa hemma igen kl 23:00. Det har varit en underbar dag.
 
Bye

Besöka lassarettet

Ja, tyvärr måste jag åka till lassarettet idag, det finns ju roligare saker att göra men har man fått en tid så har man. Har fått en liten "knöl" precis på ryggraden som är ofarlig enligt läkaren men den skaver och växer sig sakta men säkert större, så då får läkaren ta bort den. Det jag fasar för är att den ligger på ryggraden och ska de nu vara där och skära och/eller skrapa så kanske de trycker in nålen med bedövningsmedel så att efteråt kanske jag inte kan gå. Ja, jag vet. Varför måla fan på dörren, men har man låga förväntningar blir det väl inte någon besvikelse???? Jo, det blir det fan i mig, jag vill inte att de ska skära så nära ryggraden.
 
Bye
 

Jag har fiskar?!

Jag har faktiskt ett par fiskar kvar i akvariumet. Jag var tveksam ett bra tag men igår när jag påbörjade akvarierengöringen så upptäckte jag bland alla alger och överväxta vattenväxter att jag faktiskt hade några fiskar kvar. Tyvärr så fanns inte min kuliål som jag haft mer eller mindre sen jag startade mitt senaste akvarium, så han har nog vandrat vidare. Fast man ska inte börja med rengöring av avkvarium kl 3 på eftermiddagen, jag hann inte bli färdig igår kväll (slutade stöka kl 23:30), så fiskarna fick simma lugnt i sina spann under natten. Just nu ligger de i "påsar" i det rengjorda akvariet för att få rätt temperatur i sina påsar. Om en kort stund ska jag släppa ut dem i friheten igen, det är som sagt lite skillnad på utrymme, i påsen ca 5 dl vatten, i akvariet ca 250 L vatten. 
 
 
Bye
 
 
 
 
 
 
 
 

Festen!

Jag var ju bjuden på fest igår och det var otroligt roligt. Svärdotters föräldrar var helsköna, avslappnade och skojfriska, de bjöd mycket på sig själva och det är något som jag uppskattar väldigt mycket. Dotter var också väldigt glad dels för grillfesten och att det var så lätta att umgås med hela familjen. Ett stort tack säger jag bara och hoppas att jag någon gång i framtiden kan bjuda tillbaka. Sonen och svärdotter fyllde som sagt år och vi sjöng och hade hur trevligt som helst. Senare på kvällen blev det kubb och självklart vann mitt lag (vi är bäst ;) ) än lite senare så blev det soft-airgun skjutning på tomma ölburkar och där blev det delad första plats med svärdotters pappa och jag förstås, ska tilläggas att jag var helt nykter och pappan i fråga hade åtminstone 2 öl i kroppen - hmmm, undrar om jag är så bra som jag trodde ;)
 
Bye

Gräsklippning

Ja, då var en av tre gräsmattor klippta. Dom andra två har blivit klippta förrut men den tredje har bara blivit klippt 1ggr den här säsongen. Det var mega högt gräs och jag fick mer eller mindre köra varje meter 2 ggr. Men nu är det gjort och efter kaffet ska jag ta tag i kantklippning och räfsa upp strängar med gräs. Enligt väderprognosen ska det bli sämre väder på eftermiddagen och skulle det nu vara sant så ska jag storstäda här hemma. Det är en skam att jag är sån slarvfia. Det dumma är att jag trivs när det är rent och snyggt men jag orkar tydligen inte hålla det i trim särskilt länge, då förfaller alla städning och efter ett tag (talar gärna inte om hur många dagar ;) ) så får jag tag tag med hårdhandskarna för att få det fint igen, jag är hopplös. Tur är att ingen annan kan klaga på det.
 
Bye

Jiippiii!!!!

Semester, semester, semester. Japp, nu har jag påbörjat min semester. Igår när jag slutat jobba och kom hem tog jag ett glas vin, satte mig på trappan och bara njöt i fulla drag. Idag vaknade jag runt halv åtta och har nu bara druckit kaffe och fått undan disken. I eftermiddag blir det grillning hos sonens flickväns föräldrar. Både jag och "pappa" har blivit bjudna och det ska bli riktigt trevligt. Båda barnen fyller som sagt år ganska nära inpå varandra och då verkar det som en bra idé att fira dom båda två. Den ena blir 16 år och den andra blir 21 år. Det ska bli kul att träffa hennes föräldrar också för jag har aldrig haft möjligheten att prata med dom utan jag har bara mer eller mindre hämtat och lämnat tonåringarna utanför dörren. Senare i kväll kanske det blir en sväng med motorcykeln med min syster.
 
Jag har i år också investerat i en ny grill. Jag har haft en klotgrill i många, många år och den består väl mer eller mindre av rost än något annat så smaken på det grillade kan diskuteras. Nu har jag som sagt en ny grill och den kommer jag att inviga nu dagarna som kommer. Jag har som sagt ett lite bord och stolar utanför dörren och där kan jag sitta och grilla, det kommer bli så mysigt.
 
Bye

Snart så......

Åh, nu är det bara två arbetsdagar kvar, sen är det semester för hela slanten. Det är nu länge sen jag kände sånt enormt behov av semester. Jag har sen 2008 jobbat som "extring" och det har inneburit två jobb fram till 2012 då jag sa upp mig på mitt gamla jobb som jag haft sen 1982 och började här på maxi. Det har också inneburit att jag jobbat många av mina semestrar på maxi vilket jag har tyckt var väldigt kul. Förra året då jag bara hade ett jobb så jobbade jag hela semstern (jag tog 4 dagar ledigt) och nu som först har jag fått ihop till en hel semsterperiod och det känns toppen. Jag känner mig lite sliten både i själen och kroppen. Fyra veckors semester kommer att göra underverk för både min kropp och själ. Jag har inga planer på att åka iväg och vara borta utan jag stormtrivs att bara få vara hemma och syssla lite med min trädgård och lite andra småprojekt. Att bara ta motorcykeln och dra iväg till stranden ett par timmar är ren semester för mig. Har dock en liten fundering på att ta mc:n till öland och köra runt hela öland, jag har hört det är underbart. Vi får se - jag tar dagen som den kommer.
 
Bye
 

Kvällsfika

Slutade jobba kl 15 och åkte hem,  tog lite att äta och satt och njöt i det varma vädret. Senare på kvällen blev jag rastlös, ringde Åsa och bjöd in mig själv på kaffe. En stor anledning till det var att jag ville inte komma igång med någonting hemma idag så då tänkte jag en fika, lite trevligt småprat som två tanter kan ha, är mycket bättre än att stöka runt här hemma. Har precis kommit hem och funderar skarpt på om jag ska investera i en tigersåg, av alla tankar så tänker jag på en tigersåg??? Nåväl, det finns en förklaring till det och det är att jag ska renovera min tvättstuga och behöver tigersåg för att kunna få bort de gammla garderoberna som finns där. Och den lär sitta bra till hands när väl väggen mellan köket och vardagsrummet skall bort (någon gång i framtiden).
 
Bye

Och regnet det bara öser ner...

På morgonkvisten satt jag på trappan och tog lite kaffe och cigg. Bestämde mig för att det är ju skönt väder att åka hoj idag. SUCK, det har ju regnat större delen av dagen så hemfärden blev inte så rolig som jag tänkt mig. Jag blev inte dyngsur men lagom fuktig både på fötterna och t-shirten jag hade under mc-stället. Nu dropptorkar det i tvättstugan och jag har fått i mig mat och ska nu se vad jag kan fortsätta kvällen med.
 
Etzio fick totalt spelet när jag kommit hem och jag bestämde mig för att öppna dörren och se om han självmant gick ut, vilket han gjorde. 10 minuter senare öppnar jag dörren igen och då sitter han och trycker sig mot väggen till friggeboden för att inte bli blöt. Han uppskattar inte regn. Så nu vankar han inomhus och pratar som den värsta papegoja. Jag pallar inte att höra eländet.
 
Bye

RSS 2.0