Dotter med bloggnojja

Bloggnojja, så uttryckte hon det, min dotter. För att näst intill varit helt dött på hennes blogg börjar det hända saker och det är med råge. Dotter har som sagt fått en släng av bloggnojja, och jag bara älskar det. Under denna så kallade "dö-tid" som varit på dotterns blogg så har jag varje dag gått in på den i hopp om att hon skrivit något, men icke. Sist hon skrev något var någon gång i Juni, sen tog det bara slut. Nu har hon som sagt kommit igång ordentligt, bara sen i lördags har hon skrivit ca 4-5 blogginlägg (tror jag) och jag hoppar av glädje här hemma varje gång jag ser att hon uppdaterat, assum, keep up the god work, baby.
 
Idag har jag varit hos polisen och ansökt om ett pass. Döm om min förvåning när polisen påpekar att jag redan har ett pass som inte gått ut än? Jag intygade att jag inte hade en aning om vart det passet fanns någonstans och att jag troligtvis slängt det vid någon av mina storstädningar jag har till jul. Så hon var så gullig och makulerade det gamla passet där och då. Sen blev det bild och 350 spänn på bordet. Det tar inte mer än en vecka sen har jag mitt nya pass. Det går mycket snabbare nu än bara för ett par år sen, då kunde det ta upp till 3 månader innan man fick sitt nya pass. Tekniken går framåt. Anledningen till passet är att nu i januari dra jag till London några dagar. Det ska bli jätte kul, det är ju ganska länge sen man var ute och reste så att säga och jag har aldrig varit i England förut så bara det är ju en hit. Nu är det kaffe och strötitta lite på paradise hotell.
 
Bye

Ett gott slut....

KL 20:15 exakt, öppnar jag dörren för att för tionde gången gå ut och locka på min katt och döm om min förvåning där trycker sig Etzio in, jiipii, han lyckades ta sig ner från trädet alldeles själv, duktig pojke. Nu springer han omkring och har beslutsångest till 100%, han är vrålhungrig men också vill få bekräftelse av mig så han springer till matskålen för att ta några bitar för att sen komma till mig och bli kelad med. Ja, vilket äventyr han har haft det lilla livet. Nu är han trygg inomhus i värmen med mat bara några tassteg från soffan, härligt. Jag är också lugn för nu vet jag att han kan - om han vill - klättra upp och ner från träd, det kan inte bli ett bättre slut på denna saga.
 
Bye
 
 

Etzio fortfarande i trädet

Han sitter där han sitter, jag kan inte annat än konstatera fakta. Jag har idag efter jobbet varit ute och lockat på honom men modet sviker det lilla livet hela tiden. Men tids nog så tar både hunger och törst över hoppas jag. Jag kan inte komma åt honom vare sig med stege eller försöka att klättra upp i trädet då första grenen är ungefär 3 meter upp. Det sårar mig att veta att han sitter där och jag lider med honom, samtidigt är jag dock ändå glad att han sitter i ett träd där jag åtminstone har möjlighet att försöka prata ner honom. Det hade varit mycket värre om jag aldrig fått veta att han satt i ett träd om det hade varit långt ifrån mitt hus och inne i skogen, hujeda mig. Om det inte händer något nu inom de närmaste dagarna så har jag nog inget annat val än att såga ner trädet. 
 
Bye

Etzio i en knipa

Ja, så är det. Igår kväll travar han ut efter han sovit och ätit, sen såg jag inte skymten av honom förrän mer eller mindre jag kom hem idag efter jobbet. Då har Etzio troligtvis blivit uppjagad i ett träd av räv eller annat djur i natt och där har han blivit sittandes. Jag upptäckte honom efter mycket om och men, ropandes med en ficklampa i högsta hugg för att höra honom mer eller mindre hela tiden men fick se honom i trädet 20 minuter senare. Jag har varit ute flertal gånger nu i kväll för att försöka locka ner honom men icke. Han bara jamar lite sorgset och tittar storögt på mig. Så jag har ringt till räddningstjänsten och pratat med dom, men de gör inga utryckningar för katter i träd, och skulle de göra det så kostar det också. Men brandchefen lugnade mig och sa att sen 70-talet har han aldrig hört att en katt inte tagit sig ner på egen hand. Ska tilläggas att brandchefen också var kattägare och tyckte lite synd om både mig och min katt. Så jag gör väl som vilken annan katt-ägare som helst, går ut till han ett par gånger till, ropar på honom och hoppas att han övertygas om att klättra ner. Håll tummarna nu.
 
Bye
 
 
 
 
 
 
 

Laser-game och 25-årsfest

Dotter fyllde 25 år i veckan och lördag var det fest och annat kul.
Vaknar tidigt som attan lördag morgon. Rasslar ner till köket och sätter på en kanna kaffe - här ska vaknas och det med råge. Första koppen - ingenting, andra koppen - nu börjar det hända något, tredje koppen - nu snackar vi vakna på hög nivå. Får igång hjärnan så att den fattar att nu är det dags att vakna och vara med lite, och börjar därefter att plocka fram 25-års presenter, inslagspapper, tejp, snöre och sax. Rensar köksbordet från allt skräp och börjar sen knepa och knåpa presenter någon timme - ja, jag tar tid på mig och ändå ser paketen ut som om en femåring slagit in dom. Men skam den som ger sig, med lite snöre och extra tejp både här och där så ser det ut som ett proffs slagit in presenterna - assum ;)
Under tiden detta utspelar sig så pimplas det kaffe med hög hastighet för att efter jag var färdig med presenterna så blev det att söka rätt på "luftmadrasser", pumpar, kamera och andra småpryttlar jag skulle ha med mig ner till Nybro där både fest och laser-game skulle ta plats.
 
11:30 var det genomgång av hur laser-game fungerade och sen var det bara in i ett mörkt rum byggd lite som en labyrint med väggar, gluggar och tunnor strategiskt utplacerade. Tiden kom igång och så gjorde vi, det röda laget och det gröna laget (jag tillhörde de gröna laget) sprang in till laddnings-stationen och fick igång våra skjutvapen för att sen klumpigt, flåsande och högljutt (jag alltså) försöka "smyga sig fram, skjuta allt som lyste och rörde sig vilket inkluderade flertalet skjutna var mitt eget lag av mig såklart. Tiden tickade på och lite mer vig och bekväm i denna stridszon blev jag. Kände mig lite som "Rambo" i djungeln, smygandes på min fiende som från ingenstans dök upp och dödade mig - ja, jag vette fan hur många gånger jag blev dödad, men min väst lyste vitt varenda gång jag blev skjuten och jag tyckte att jag lyste som en fyr hela tiden i detta rå-mörker, som det egentligen skulle vara, suck, jag är totalt värdelös på laser-game, men fan vad skoj jag hade. Jag har noll koll på vilket lag som vann men jag tror det var de röda laget. Efter det var slut fick man ett papper som visade hur många gånger man skjutit någon både från det ena laget och sitt egna, samt hur många poäng man samlat på sig och sist men inte minst en liten sammafattning av hur duktig/dålig man var - på min stod det som sammanfattning - Oh, well someone had to die, hmpf, förolämpning tycker jag.
 
Vi drog alla iväg till Nybro för dusch och lite lugna-ner sig tid. Kl halv fyra var vi på festen hemma hos dotter som i vanlig ordning gjort en kanon-smörgåstårta som jag skulle kunna döda för (vilket jag faktiskt gjort precis innan). Festen kom igång med både skoj, skratt och lite allmän mobbing av varandra sagt med kärlek och glimten i ögat. Självklart blev det öl-pingis och andra fråge-lekar som bidrog till mer pimplande av både alkohol, kaffe och vatten. Åldern har ju en tendens att ta ut sin rätt och ganska tidigt (vill inte specificera tiden) så drog både "pappa" och jag hem för att njuta lite av lugn och ro med kaffe och en film innan kudden lockade för mycket.
 
Bye
 
Här i Kalmar spelade vi laser-game. Kanon kul!
 
 
 
 
Här är straxt innan vi går in och får introduktion om hur spelet, vapnen och annat fungerar. Vi har dragit lott om vilket team vi skulle tillhöra. (Någon som har problem med denna bild, säg till mig, ni som var med, så tar jag bort den).
 
 
 
 
Hemma hos dotter straxt innan festen kom igång ordentligt. Man blir aldrig för vuxen för att leka med ballonger det är en sak som är säker. :)
 
 
 
 
Titta, så fint hon gjort min älskade dotter. Det var glitter i silver och guld lite överallt. Såg mycket lyxigt ut. Klart uppskattat av mig som tycker om att ju mer det glittrat desto bättre :)
 
 
 
 
Den berömda smörgåstårtan som dotter fixat, hon är som sagt en djävul på att göra smörgåstårtor. Problemet är att man blir mätt för snabbt. Men tårtan tog slut och det på knappa timmen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Julstädning igång...

Japp, då kan jag konstatera att min julstädning officiellt är igång. Visst, den har väl varit igång en stund men nu kändes det mer konkret. Jag går in i lådor, skåp och garderober med den där känslan av att nu är det inte långt kvar till jul. Jag tycker alltid att tiden innan jul, då jag har fullt upp med att städa precis överallt, är den bästa tiden. Dels får jag allt städat (jag hatar vårstädning. på våren ska man vara ute) och dels så hamnar allt på sin rätta plats efter ett helt år med att det läggs på fel ställe och sist men inte minst, saker jag samlar på mig och inte använt under ett år, slängs, oavsett varför jag skaffade det eller fått det. När julafton kommer, eller rättare sagt den 23 december så vet jag att allt är ok, så jävla skönt. Ska tilläggas att under hela den här tiden så är det julmusik som dunkar från stereon, dagarna/kvällarna i ända. Den 23 december tas julgranen in och pyntas så att den lyser fint på kvällen och framför allt glittrar så där mysigt på självaste julafton. I år blir det tyvärr inte riktigt samma julafton som jag haft under de senaste 30 åren. Dels så jobbar jag själva julafton och barnen kommer inte förrän på juldagen.
 
Bye
 
 

Metropolen Emmekalv

Det händer inte så mycket i den stora metropolen Emmekalv. Jag var i Jönköping igår på representatskapsmöte. Det var väl ingen hit i sig, men relativt intressant. Vi kom hem efter 6 på kvällen och sen var det hem och softa i soffan (som vanligt). Idag börjar jag jobba på eftermiddagen så förmiddagen här hemma så pysslar jag lite med undanplock av papper av alla de olika slag. Herregud vad papper man samlar på sig bara under några dagar. Det är allt från räkningar till bokade tider till försäkringsbesked. Är det förvånande om jag titt som tätt inte hittar rätt papper i de här fallen?
 
Häromdagen satte jag upp mina färdigsydda gardiner, vilken skillnad det blir som på en handvändning. Nu är köket ombonat och jag trivs som sagt i mitt "nya" kök. Nu är det som sagt vardagsrummet som ska bli ombonat genom att hänga upp gardiner även här. Bekymmret jag har är att jag vet inte om jag redan nu ska sätta upp julgardinerna på en gång eller hänga upp några andra för ett par veckor för att senare byta dom igen, mycket onödigt jobb kan jag tycka. 
 
Bye

Så lätt att säga så svårt att göra!

Att ändra hur man tänker, läste jag precis på en blogg. Men hur gör man det? När tankarna spinner i väg i en nedåtgående spiral så är det min erfarenhet att det är otroligt svårt att vända tankar. Det är lätt att säga att man ska ändra sitt tänkande men det är ett tufft jobb att göra. När livets smällar avlöser varandra då är det svårt att hitta sitt inre lugn för att vända alla smällar till snälla klappar. Jag vet att det går men hur jag gör det har jag ingen aning om, det enda jag vet är att jag får verkligen lägga manken till om det ska lyckas. Se de små, små detaljerna av sitt liv som bringar en glädje, och därefter fylla på med mer små lyckliga stunder eller detaljer. Ska jag tillägga att jag just nu är en fullfjädrad "hobby-filosof"?
 
Bye
 
 

På agendan - sy gardiner

Har tagit mig en rejäl sovmorgon idag, så lätt till sinnes sitter jag och småsmuttar på mitt kaffe och njuter av en ledig dag. Igår var det budgetmöte - hela dagen. Vi åkte vid halv åtta på morgonen och återkom vid nio-tiden på kvällen. Mega-fylld med information och idéer för att det ska bli så bra som möjligt. Det är otroligt intressant oavsett vad många kan tycka, så anser jag att jag behöver se och bolla ideér över siffror.
 
Idag ska jag sy gardiner och bara må bra. Har inte haft gardiner upphängda på 2 månader här hemma och jag märker av det mer och mer. Det blir inte den där hemma-känslan riktigt när fönstren lyser tomma på gardiner. Oj, kom just på att fönstren i sovrummet och "syrummet/kontoret" inte är putsade, jag får fixa det först. 
 
Lite bilder på Etzio som väcks av en tapper fluga som försöker att ta sig igenom fönstret. Etzio gör inget större väsen av det utan mer studerar denna fluga i dess desperata försök att ta sig ut i solskenet.
 
Bye
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fokus - Löv!

Japp, det blev fokus på lövräfsning och inget annat igår. Idag har jag gått igenom en hel hög med papper som har med försäkringar att göra, det är en djungel av försäkringar. Mycket mer än så kommer det troligtvis inte bli idag med tanke på att jag jobbar senare. Så nu blir det kaffe och ge sig in i tvättstugan och styra lite. Här kommer före- och efter bilder på lövräfsning, jag kan ju ha turen och inspirera någon tapper själ därute.
 
Bye
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inte på humör

Jag är inte på humör för något, eller rättare sagt jag vill göra allt på en gång. Jag vill räfsa bort löven, jag vill sy färdigt mina gardiner, jag vill stryka, jag vill storstäda jag vill, jag vill... självklart blir inget gjort. Jo, jag har räfsat lite löv men det är så himmla mycket kvar och ska jag hinna med det andra så kan jag inte lägga ner så mycket tid på att räfsa - åh, jag blir tokig på mig själv såna här dagar. Visst, börja med en sak och avsluta den, sen kan du börja på nästa, är det en liten röst inom mig som svarar väldigt kaxigt. Äh, jag tar lite kaffe och funderar en stund, om inte annat så blir det som jag misstänker, kl blir åtta på kvällen och jag inser att hela dagen gått åt till att fundera. Jag - i ett nötskal.
 
Bye
 
 

"Ender´s game"

Så hette filmen som vi såg ikväll. Kanon-bra film måste jag säga och inte sånt typiskt slut som amerikanska filmer ofta har. Jag har haft en underbar dag med son, dotter och hennes sambo. Först gick vi i lite butiker och det införskaffades lite mössor, kallingar och självklart present, alla vet ju vilken dag det är imorgon. När vi shoppat klart så var vi hungriga och siktade in oss på "ming palace" för lite kvällsbuffé, ät så mycket du orkar för fjuttiga 140 spänn/person inkluderat dryck, mumma. Vi pratade och tog det allmänt lugnt på resturangen, kvalitetstid med ungarna kallar jag det för. Lite små-mobbing av dotter som dock ändå var storsint och kunde ta det - du är för goo gumman - och lite småsnack om extremt stora investeringsdrömmar, hujedamig. Vi tog en promenad ner till filmstaden för att dels få i oss lite frisk luft men också för att trycka ihop maten lite bättre i magen ;)
Filmen var som sagt kanon och efteråt skildes vi för jag åkte hem, tänkte ta mig en liten sovmorgon för att sen fördriva söndagen med att pyssla med ditt och datt här hemma.
 
Tack för en underbar dag och kväll mina älskade "knoddar".
 
Bye
 
 
 

Idéer som poppar upp

Jag är en typ av människa som under en dag får mängder av idéer som skulle kunna funka. Det gäller även här hemma. Jag har som sagt renoverat och funderat på hur jag vill att slutresultatet så småningom skall se ut. Idéerna kommer inte på en gång utan det är mer en process som rullar på. Häromdagen så gick jag och hämtade en kopp kaffe i köket och vips så dök idéen upp hur jag vill ha det i köket. Extra-väggen som jag lät bygga för att få min lilla hall har varit ett huvudbry hos mig ett tag. Men som sagt idén om hur det ska se ut kom till mig och nu är jag på jakt efter ett skåp med glasdörrar och fyra till sex lådor. Självklart skall det vara ek men måtten måste vara lite udda. Det är skönt när lösningen alltid kommer till mig för då blir det inte något impuls-köp eller annat impuls för den delen och jag får det som jag vill, härligt.
 
Bye

Lördag

Lördag, tidigt som attan. Vaknar halv sju på morgonen och känner att jag inte kan somna om. Etzio tvättar sig och jag tror det står "sova" på hans agenda idag. Han är ofta ute om nätterna och kommer in på morgonen för att ta igen sig efter nattens bravader. Jag är dock fullt övertygad om att jakten inte går så bra än då det första han gör när han kommer in är att äta.
 
Idag är planen att plocka undan fallfrukten i trädgården och om tid finnes, även att räfsa undan lite löv som ligger i ganska hyfsade lövhögar som blåsten fixade till. Senare ska jag som sagt ner till Kalmar och träffa barnen för en bio-kväll och äta lite gott på någon resturang. 
 
Bye
 
 
En mycket trött kisse efter en helnatt ute.
 
 
Etzio i tvättar-tagen innan tuppluren-första stället att tvätta - nosen. :)
 
 
 
Resten av pälsen behöver en genomgång. Tänk om man själv kunde "knyckla" ihop sig som han gör.
 

Äntligen fredag!

Då var det fredag och jag är ledig i helgen. Ringde sonen i tisdags och frågade om han hade lust att gå på bio med mig. Igår bestämde vi vilken film vi skulle se, "Enders" kom vi överens om, en sience-fiction. Jag, son, dotter och dotters sambo skall träffas i Kalmar på eftermiddagen och innan filmen försöka hitta något till "pappa" på fars dag. Vi har även bestämt vi skall äta på någon resturang innan filmen.
 
En kollega till mig sa en kommentar jag aldrig trodde jag skulle få höra - "vem tar bild på ett dass-lock?", jo jag. Under mina resor (som har blivit några gånger nu) till Kalmar har jag införskaffat mig ett nytt dass-lock. Enligt mitt eget tycke så är den jätte-fin, kolla bilden.
 
Bye
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Längtan...

Sitter här och myser lite innan jag ska till jobbet. Läser lite andra bloggar och fastnar för en blogg där personen nämner ordet "längtan" till jul. Självklart kommer mina tankar in på julen, med tända ljus, mörka eftermiddagar, mys-belysning i fönstren och den mysiga värmen att komma in till då man varit ute. Funderingarna går kring jul-belysning, eller som jag hellre vill kalla det - glatt ljus i mörkret. Det dyker upp än den ena idén efter den andra om hur jag ska sätta belysning på huset och framför allt hur mycket kommer allt att kosta. I år vill jag verkligen att det ska bli fint både inne och ute. Jag får fundera en stund till.
 
Bye
 
 
 
 
 

Skräphögen och löv

Nu har jag äntligen fått bort skräphögen efter mitt renoveringsprojekt. Det blev dock endast 2 lass till Storskogen. När sista lasset var "dumpat" åkte jag och lämnade kärran på Gustafssons igen och åkte hem. Väl hemma började jag kratta bort löven som låg där skräphögen var så jag tog lite före och efterbilder. Det är kul att titta på före- och efter bilder. Det blir så "synligt" när man kan jämföra från ena bilden till den andra. Håll till godo.
 
Bye
 
Före
 
 
Efter rensningen och före lövräfsningen
 
 
Efter:
 
 
Före:
 
 
Efter:
 
 
 

Fin morgon

Som jag skrev i föregående inlägg, så blir det någon tur eller två till Storskogen. Himmlen är blå och solen tittar fram då och då. Regnet har upphört och jag kan nog inte få en bättre dag att vara ledig på. Sitter just nu och vaknar till liv med lite kaffe och en knäckemacka. Jag är inte mycket till frukostätare och har inte varit det på hemskt många år. Fast ibland så säger magen ifrån och vill ha någon typ av sysselsättning och då får det bli vad jag har som är smidigt och inte stör allför mycket i mitt kaffedrickande.
 
Bye

Kalmar igen!!!!

Japp, upp tidigt som attan och iväg till Kalmar. Skulle byta en av "kuberna" i min nyköpta lampa samt få dosan så jag kan ändra så att lampan skiftar färg mellan rött, grönt och blått. Väl hemma igen så hade jag en huvudvärk som hette duga, tog en treo och vilade nån timme innan jag gav mig iväg till stan för att hämta släpkärran så att jag kan få bort min skräphög som ligger här. Väl hemma igen börjar jag slänga på skräpet på släpet men efter en stund blev det alldeles för blött och kallt. Väl inomhus så tar jag en kopp kaffe och påbörjar uppsättning av ny vardagsrumslampa. Så där ja, nu är den på plats men nu funkar inte dosan!!!!!!! Jävla, och femton andra svordomar kom som på beställning. Så nu är jag tvungen att åka till Kalmar igen!!!! för att byta dosan, suck. Det blir en fruktansvärt dyr lampa känner jag nu. Här kommer bild på den när den sitter i taket - den lyser självklart men jag kan inte ändra från färgade dioderna till vitt ljus. Men det är ganska mysigt med den färgen som finns just nu så lite glad är jag nog ändå. 
 
Bye
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndag

Har precis vaknat och snubblar ner till köket för att sätta på dagens första kopp kaffe. Doften sprider sig i köket och magen talar sitt tydliga spårk - ge mig kaffe. Jobbade till sent igår men blir ändå sittande framför datorn till efter midnatt. Konstigt det där, när jag är på väg hem från jobbet sent så är det enda jag kan tänka på är att få krypa ner i sängen och somna till någon bra film. När jag väl är hemma så säger kroppen att den ska ha kaffe innan vi går och lägger oss. Sitter ofta i soffan och bara njuter av en kopp kaffe innan sänggåendet. Visst händer det att jag "nickar" till i soffan men av någon konstig anledning så ska jag tydligen dricka kaffe innan jag går och lägger mig. Har prövat lägga mig utan kaffe, men det går inte. Då blir jag nervig och har svårt att komma till ro.
 
I morgon har jag andra planer än att jobba, ska köra allt renoveringsskräp till storskogen. Det har blivit en ganska stor hög med blandat skräp som ska dumpas.
 
Bye

Nerbäddad

Nu har jag bäddat ner en av bilarna för vintern. Jag antar att det skyddar lite även om bilen inte är i absolut toppskick. Vem vet, får vi tag i en bakre kofångare till den så kan man ju "ställa på" den igen och börja använda som en "jobb-bil". (se bild nedan)
 
Idag har jag förutom diskat upp lite även suttit vid datorn och uppdaterat mina personuppgifter till olika företag. Fick ju som sagt en ny mobil i födelsedagspresent och så även ett nytt nummer. Det är ett par stycken och det känns ändå skönt att ha det gjort även om det tagit mig ca 40 minuter, suck.
 
Jag köpte ju en ny lampa som ska sättas upp i vardagsrummet, men det visade sig att jag är tvungen att ta en sväng ner till Bauhaus igen för att byta ut en av "kuberna" som var lite kantstött. Men jag har tagit en bild på den så håll till godo.
 
Bye
 
 
 
 
Bilen inbäddad för vintern.
 
 
 
 
 
Den nya vardagsrummslampan jag köpte.
 
 

RSS 2.0