Klart!

Äntligen, nu är det städat i hemmet, skönt. Jag har som jag skrivit i tidigare inlägg alltid haft ambitionen att städa, klippa gräs o dyl men det har alltid runnit ut i sanden av någon oförklarlig anledning. Men nu idag har jag tagit tag i eländet, fy attan, det blir väldigt smutsigt när man inte städar regelbundet. Nu är det dock fint och rent här hemma och jag ska ta mig en liten fikapaus innan jag hoppar in i duschen.
 
Bye

Dammat färdigt!

Japp, nu har jag dammat färdigt. Har satt på lite kaffe igen, det är ganska konstigt att jag under hela tiden jag städar måste jag konstant ha kaffe. Så här springer jag mellan hyllorna och bord m m med en kopp kaffe i högsta hugg. Det är ju inte så att jag kan sätta mig ner och ta mig en kopp kaffe i lugn och ro utan jag ställer den på golvet, hyllan, bänken eller annat ställe medan jag dammar på platsen, mycket konstigt beteende. Men som sagt det funkar för mig och det är väl huvudsaken antar jag. 
 
Har nu slängt ut kattlådan. Tycker inte att Etzio ska behöva göra sina behov inomhus längre, han har hela trädgården och skogen att lätta trycket på. Det är ganska skönt att få bort den, den har stått i badrummet nere och det är som sagt inte stort, så kattlådan har tagit ganska stort utrymme där inne. Men som sagt nu är den utslängd.
 
Meeer kaffe!!!
 
Bye

Kl 06:00!?

Det är ofta jag vaknar vid denna tiden än någon annan, visst många gånger bestämmer jag mig direkt att jag ska inte gå upp då men ofta går jag upp och påbörjar min dag som idag. Har satt igång tvättmaskinen, diskat och plockat undan här hemma. Lyssnar på spotify under tiden, det är ganska trevligt ändå, att städa undan med musik i bakgrunden. Nu är det att damma, dammsuga och torka golvet. Med tanke på mina senaste ambitioner att lyckas göra något sådant så får vi väl se om jag gör allt jag skrivit att jag ska göra, hmmmm.
 
Har köpt in lite nya mattor till huset, dörrmatta, hallmatta både på övervåningen och nedervåningen. Det är alltid lika kul att gå och köpa något nytt till hemmet. Har även köpt ett nytt batteri till min motorcykel men jag har inte satt i det än men ska göra det och ta mig en tur i helgen. 
 
Bye

Huvudvärk

Japp, nu börjars det igen. Huvudvärk när jag vaknar kommer som på beställning, det blir så när jag har jobbat några dagar i sträck och mer eller mindre gett allt under dom dagarna, den dagen jag blir ledig så vaknar jag med huvudvärk, inte så kul eftersom jag ofta planerar att göra något hemma men får lägga ett par timmar på att bota den envisa huvudvärken först. Jag kan ju förstås inte påpeka att jag faktiskt gör något här hemma men jag har ambitionen att göra det, och det är väl det som räknas tror jag.
 
Jag var inne på Jysk igår och kollade lite på sängar, jag är som sagt i stort behov av att köpa ny säng för den jag äger har som sagt gjort sitt nu. Funderingarna är att jag ska köpa en 120-säng och slänga ut dubbelsängen jag har. Det finns som sagt ingen anledning för mig att ha en dubbelsäng, den tar stor plats, jag kan omöjligt utnyttja hela sängen och det ser ju bara dumt ut med bara en sida som är bäddad.
 
Bye
 
 
 

Lön i morgon

Äntligen påfyllning av lönekontot i morgon. Har levt på näst intill ingenting under 2 veckors tid och det svider ganska mycket både i magen och i sinnet. Det är inte kul när man får gå och plocka kronorna man lagt undan i en burk för att bara kunna överleva dagen. Maten ska vi inte prata om, jag har haft turen att åtminstone kunna äta lagad mat var tredje dag ungefär och mellan varven har jag ätit på jobbet, men där finns inte varm mat som alternativ för den lilla summa man betalar för "fika". Det blir frukostbullar, yoghurt och lite pålägg. Som tur är så har jag innan köpt in lite tonfisk på burk och haft lite kött i frysen så det har löst sig ändå. Den här lönen blir däremot lite större än jag förväntade mig så det gör att jag kunnat härda ut. 
 
Etzio har tid hos veterinären i morgon, det lilla livet lider av skabb i öronen så han har kliat och mått allmänt taskigt på grund av det. Men i morgon så hoppas jag att det värsta kommer att lägga ner sig.
 
Och idag kommer Polygon och tar bort "torken" som har stått hemma hos mig nu i 3 veckors tid och spytt varmluft. Förhoppningsvis så har det torkat färdigt men det får väl killen kolla som kommer nu straxt. Sen är det nästa hantverkare som skall ringas så att jag slipper "hålet" som finns i golvet. Har funderingar redan nu att öppna upp till köket och ta bort hela väggen som är mellan köket och "död"-utrymmet, som jag kallar det. Jag har funderat på det en längre tid och nu när jag ändå ska lägga nytt golv och fixa till så kan det vara en bra idé. Har väl lite med kostnaden att göra om jag reder ut det.
 
Bye
 
 

Ihålig

Känner mig helt tom och ihålig just nu. Vet egentligen inte varför jag skriver om den känslan här. Det är ju inte så att det hjälper precis, eller gör det? När jag tittar igenom vad jag skrivit här på bloggen så kan jag känna känslan jag hade vid tillfället jag skrev. Det kanske är därför jag skriver här för att få känslan i skrift. Att kunna påminna mig långt senare vad jag kände och hur jag eventuellt gick vidare. Jag känner inte att jag är arg, besviken, glad. ledsen eller någon annan känsla som används flitigt av mig själv utan det är ordet ihålig, som bäst beskriver det jag befinner mig i. Vet faktiskt inte om det är en känsla i den bemärkelsen. Dagarna har inte blivit som jag tänkt, utan dagarna bara passerar mig. Utan att veta om det så är det helt plötsligt dags att sova. Jag har ambitionen att göra och planerar varje morgon vad jag har tänkt att pyssla med, men av någon anledning faller allt. Jag blir sittandes i mina tankar mer än någon annanstans. Det är ibland på gränsen till apati, jag vet jag mår bättre om jag gör saker men det blir inte, jag kan inte engagera mig i något Kan finna mig själv bli enormt ledsen för - ja, jag vet faktiskt inte. Tårarna kommer och jag vet inte varför, jag har inget att vara ledsen över, men ändå så kan jag gråta. Funderingar över vad meningen är kommer som ett brev på posten. Jag önskar mig tillbaka ca 1½ år sen, då jag precis slutat på Liljeholmens och börjat jobba på maxi heltid. Då kändes livet meningsfullt, jag såg framåt och kände mycket positivt i mitt liv. Jag hade klippt en del band till människor jag insåg inte var menat att hålla kontakt med och jag knöt nya band med människor jag träffade. Det var en underbar känsla och tid för mig. Men vad hände sen? Vart försvann den känslan och varför? Varför sitter jag i mina tankar större delen av min tid nu? Jag har mycket att vara positiv för men jag hittar inte mig själv riktigt i nuet. Visst korta stunder av medvetenhet i nuet har jag men finner mig allför ofta i dagdrömmeri. Mina drömmar har blivit värre att förstå, det finns ingen koppling längre så som det gjorde för 1½ år sen. Är detta ett tecken på något som händer inom mig? Håller min kropp och själ på att lägga av? Är detta början på slutet? Slutet på vad? Kan man leva i ett känslomässigt vakum? Om "ja", hur länge lyckas man med det innan man ger upp?
 
Bye

Trevlig kväll igår

Igår efter jobbet åkte jag hem, släppte ut all lagrad värme från "torken", fan, det är inte kul att öppna dörren när det är 38 grader varmt inomhus. Jag åt lite och tog med mig en vinare till syster i skorpetorp. Under kvällen satt vi och drack vin, pratade om alla förbannade bekymmer man lyckas hamna i. Med lite mer vin i kroppen började ju all tragedi (enligt mitt sätt att se det) verka ganska roligt. Varför hetsa upp sig över saker man inte kan göra något åt. Släpp skiten och gå vidare. Det var mycket prat om barndomen och hur man resonerade när man var ynka 16 år. Herregud, då tyckte man att dom problemen var näst intill omöjliga att komma över men när man funderar över det ca 30 år senare så är det ganska skrattretande. Det kanske blir så även av dagens bekymmer efter ca 20 år kommer att verka ganska löjliga. Något att se fram emot.
 
Bye

Varm jobbardag

Idag har det varit lite småvarmt på jobbet, en del av mina kollegor lider fruktansvärt i denna värmen och jag lider med dom. Jag själv är än så länge relativt van vid värme eftersom jag jobbat i stearinfabrik i många år innan så jag lider inte lika mycket, har fortfarande västen på mig när jag jobbar :) I morgon blir det jobb 8-17 sen är jag ledig en hel dag för att jobba söndag till tisdag 14-22:30. Eftersom lönespecen var positiv denna gången så funderar jag allvarligt på att köpa en ny säng redan nu, hade tänkt vänta en månad eller två men nu kommer ju resurserna som jag behöver. Ska försöka besluta om jag ska köpa 2 st 90 cm sängar eller 1 st 120 cm säng. Hmm, tål att filas på en stund. Finns som sagt inte något bra skäl att fortsätta med dubbelsäng så att säga ;)
 
Bye

Långt ifrån ledsen

Jag blev inte ledsen idag när jag fick se min lön jag kommer att få på torsdag nästa vecka :D. Jag fick 6000 kr mer än jag räknat med så det var mycket trevligt. Denna gången behöver jag inte dra lott om vilket företag som ska få sina pengar utan alla företag och instutioner kommer att få sin del av kakan, härligt ;)
 
Igår jobbade jag 07:30 - 20:00, det må jag säga var ett tufft pass. När jag kom hem gjorde jag lite mat, åt och sen gick och la mig. Hela kroppen sa ifrån, hjärnan var så slut så jag fick borsta tänderna två gånger för jag var övertygad om att jag inte borstat dem första gången, när jag väl smetat på tandkräm på tandborsten så kom jag ihåg att jag gjort det bara 5 minuter innan, men då kunde jag ju inte bara skölja av tandborsten utan borstade en gång till. Idag kom sviterna från passet igår, ryggvärk mest hela dagen och muskler som inte riktigt levde  upp till kraven att gå så mycket.
 
Bye

Olidlig värme

Vaknade vi 07:00 idag, solen lyser och värmen är näst intill olidlig inomhus. Jag börjar lite smått att bli irriterad på "torken" som går dygnet runt och spyr ut varmluft i hela huset. På torsdag har den stått och gått i 2 veckor och den ska stå och gå i 3 veckor, vete fan om jag inte slår sönder den innan tiden är ute.
 
Är ledig idag och har väl mer eller mindre hela dagen av uppgifter jag måste göra, städa, klippa gräs, tvätta, stryka och allt annat som jag inte har lyckats ta mig för nu under ca 2 veckor, suck. Men det blir ju fint och känns skönt när jag väl är färdig, så det är väl bara att ta tag i det antar jag.
 
Bye

Det flyter på

Jag har jobbat ett par dagar nu och känner att jag kommit in i tempot igen. Lycka sprider sig i kroppen när jag jobbar för det är som jag skrev i tidigare inlägg - mångar glada människor som nu har semester och dom är glada och trevliga, då blir ju även jag glad och trevlig. 
 
Jag har i ca 1 vecka haft "torken" installerad hemma och den har stått och surrat och spytt ut varmluft i huset. Det är väl ok om det inte var för att när jag kommer hem från jobbet eller när jag kliver upp på morgonen så är det ca 27 grader varmt inomhus. Så det första jag gör när jag vaknar eller när jag kommer hem från jobbet, är att öppna dörren på vid gavel för att släppa in en uns kallare luft än inomhus. (se bild). På kvällarna är det inte så lätt för myggen söker sig in och jag slåss riktigt ordentligt för att myggorna inte ska suga ur varenda droppe blod i kroppen ;)
 
 
Bye
 
 

Semestern är slut

Japp, nu är semestern slut för min del. Har varit på Lattitud i helgen och haft jätteskoj. En bra avslutning på min semester tycker jag. Just nu känner jag att det kan vara skönt att börja jobba nu när alla andra börjar sin semester, mycket turister och glada människor som har semester är inte helt fel. Sommaren har ju som sagt bara börjat så jag kommer att njuta av den även att jag jobbar.
 
Bye

Sandbergs konditori

I tisdags åkte jag ner till Nybro för att hälsa på dotter där hon jobbar vilket är Sandbergs konditori. Det är ett mycket trevligt ställe och tydligen ett uppskattat konditori. Det som var mysigt med detta konditori var att det gick lite i 50-tals stuk. När jag satt där och fikade så kändes det nästan som att vara barn på nytt, lite av möblerna påminde om hur det såg ut hemma hos mig när jag var barn. Och personalen har arbetskläder som är passande till hela inredningen och tidstypiska, enligt mig. När dotter väl slutat så åker vi hem till henne och tar lite mer kaffe och pratar om ditt och datt. Svärsonen var på ett sprudlande humör, vilket jag inte haft möjlighet att se innan men det kan bero på att han hade semester och fått vila upp sig en stund. Svärsonen och dotter hade köpt högtalare som svärsonen hämtade medans dotter och jag började möblera om i vardagsrummet. När vi var färdiga blev det film, fika och dotter gick lös på mina naglar, hon är otroligt intresserad av att måla naglar och "pynta" dem med allt möjligt. Så sent på kvällen med mycket fint målade naglar så åker jag hem.
 
I onsdags kom det en kille från Polygon och installerade en "tork" som skulle stå och gå i ca 3 veckor. Jag hade som sagt ett stort akvarium som började läcka vatten och det har ju självklart gått ner i golv och in i väggar så därför ska denna tork brumma här hemma ett bra tag. Nackdelen är att torken blåser ganska varm luft och huset är otroligt varmt oavsett vilken temperatur det är ute, lite synd att det inte hände på vintern för då hade jag haft lite gratis-värme i ett par veckor kan man tycka med facit i hand. Man får tydligen göra avdrag för varje dag torken står på. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bye

High Chaparral en summering

Vi åkte med bil ska tilläggas, det var meningen att vi skulle åka mc men min motorcykel bestämde sig för att inte samarbeta. Kl 12 ungefär så styr vi kosan mot High Chaparral. På eftermiddagen hade vi nått vår slutdestination. Så glada i sinnet så kör vi in på campingen och hittar en bra öppen plats för vårt extremt lilla tält. Det tog som sagt inte många minuter att få upp detta tält men dessto längre tid att blåsa upp dubbelmadrassen som kompisen hade. Sen tog vi lite öl och satt och pratade en stund för att senare kila iväg till affären och köpa något att äta, vi var hungriga så en engångsgrill och korv med lite gott att dricka till var välbehövligt efter tältuppsättning och madrassuppblåsning.
 
Än lite senare så gick vi en runda till hästtävlingarna (westernridning, sovra ut kossor, dressyr, fånga kossor i lasso m m) som skulle hålla på hela helgen och gick och tittade på marknadsplatsen som sålde allt som kunde ha med western, hästar och kor att göra ( till och med 4-hjulingar och robotgräsklippare). Mycket senare på kvällen gick vi till områdets saloon för att ta oss en öl och kolla in läget. High Chaparral har varit känd för att ha europas (tror jag) längsta bar. Jag hade inte med mig en tumstock men baren mätte ca 15-16 meter enligt en bartender. Bartendern berättade dock att eruopas längsta bar fanns nu i Tyskland, undrar hur lång den är? Jag får googla det senare.
 
Under natten som följer så får jag bokstavligt slåss för att få åtminstone några cm att sova på men jag gav upp, kl 3 på morgonen så tar jag mitt pick och pack och lägger mig i baksätet på bilen. Och bilen blev det faktiskt för oss båda under resten av vistelsen. Det var svinkallt att ligga i tält när temperaturen kilade ner till 9-10 grader. Eftersom jag äger en kombi så var utrymmet klart större än tältet, så vi fick plats gott och väl både kompisen och jag.
 
Resten av helgen så var vi inne på området från morgon till kväll, det fanns så mycket som vi ville se och göra. Vi träffade en hel del nya människor och fick uppleva en massa spännande saker. Så summa sumarum, resan till High Chaparral kommer jag definitivt att vilja göra igen. Det enda vi inte gjorde var att åka båten och tåget, men det tar jag nästa gång jag är där. Här kommer några bilder.
 
Bye
 
 
 
Tältet, det var inte stort ;)
 
 
Som sagt försökte ta bild på baren men min kamera är inte så bra som jag trodde. Jag står vid slutet på baren och personen med vit cowboyhatt (suddigt men titta noga) står någon meter eller två från barens början.
 
 
 
Suddigt, men det ska vara en av Dalton-bröderna och Lucky Luke som dansar line-dance.
 
 
Båten, som vi inte åkte med men väl en bild på den :)
 
 
 
En av indianerna som dansade, ganska häftigt live :)
 
 
Sist men inte minst, tåget 
 

RSS 2.0