Stackars kompis

Som vanligt har son och jag en överenskommelse att när han vill åka med mig hem efter skolan så skickar han ett sms och förmedlar detta. Idag hände det och jag hämtade son med kompis i stan. "-Jag ska bara in en sväng på Maxi och handla lite, sen måste vi tanka innan vi åker hem", var min första kommentar när jag möter upp dem. "-Tar det lång tid?, undrar son", "-nejdå, svara jag". Så här i efterhand så är ju "lång tid" alt. "in en sväng och handla" relativ. För mig är en sväng att jag går in och handlar de förnödenheter jag behöver, och lång tid antar jag att jag kan kalla det för när jag handlar lite mer och det tar 2 timmar innan jag är färdig. Så när jag har handlat färdigt så får jag lite spydiga kommentarer om tidsperpektivet som jag angav och pojkarna uppfattade. Men kompisen suckade ljudligt men med en liten gnutta förståelse, tills jag sa att vi måste tanka på Jet, "-TANKA PÅ JET" var responsen från kompisen. Det sas inte med ilska men mer åt uppgivenhet om att åka bil hem med mig är inte ett alternativ i framtiden om jag har andra ärenden att uträtta på stan. Stackars kompis. Men jag lovade min son att hädanefter förmedla de gånger jag kommer att handla, fixa eller kolla något innan vi åker hem via sms.

Vi hörs!

Sluta röka

Jaha, nu är jag inne på vecka 4 och på söndag kl 10:30 har jag officiellt varit rökfri i 1 månad, jippi. Det konstiga den här gången är att jag inte haft det lika svårt att sluta som förrut. Abstinensen har inte varit speciellt påtaglig, men visst, några dagar med "buttert humör" har jag haft, där jag kan hugga halsen av en ynklig människa som råkar säga "god morgon" på "fel" dag. Började med inköp av nikotintuggummi, plåster och sugtabletter. Har idag inga plåster och inga större behov av sugtabletterna, dom ligger bara i väskan och tar plats mer eller mindre. Däremot så tuggar jag tuggummi, men har idag gått från 4 mg till 2 mg och det har funkat jättebra idag. Lyckas jag nu bli rökfri så kommer jag definitivt inte påbörja denna ohyggligt dyra vana en gång till, jag har gjort tabben nu 2 ggr, så tredje gången gillt va? Men det är nog som många människor påpekar - en gång rökare, alltid rökare. Det är ju likadant med alkoholister, de kan aldrig mer ta någon alkohol igen. Men vem fan dör av att inte röka eller kröka för den delen. Nu ska det tilläggas att alkoholproblem har jag inte idag men visst uppskattar jag ett glas vitt vin med jämna mellanrum.

Vi hörs!!

Trevlig påsk, blev det.

Jaha, så var denna påsk över. I torsdags var jag nere hos "pappa" med son, dotter och hennes sambo. Vi åt påskmiddag med efterätt och ostbricka lite senare på kvällen. En självklarhet på "familjens" fester är singstar och dansmatta, så lagom mätta och otörstiga började det dansas och sjungas för fulla halsar. Det är så himla kul att låtsas vara någon typ av sångstjärna ;) för man hör inte sig själv riktigt ordentligt och orden man sjunger är inte så viktigt som tonläget. Så i princip kan man humma igenom en hel låt och ändå få höga poäng, nice. Vi sov alla över hos "pappa" och dagen efter fick sambo åka iväg för han skulle jobba. "Pappa", sonen, dottern och jag gick en promenad på ett par timmar runt Nybro och återvände för en eftermiddagsfika med film. Sent omsider åker sonen och jag hemåt. Dagen efter kommer jag upp relativt tidigt ca 08:00 och fixar lite frukost och sen går jag ut i min trädgård och börjar räfsa gamla löv, det blev så fiiint. På eftermiddagen kördes sonen till flickvännen i Högsby för avlämning resten av helgen. Själv åkte jag hem och fortsatte räfsa lite till. Söndagen började med en liten sovmorgon för att senare gå ut i trädgården och räfsa igen, ja, jag vet - det är en stor trädgård och det tar faktiskt lång tid att få bort alla dessa förbannade löv som kommer både från grannar och skog runt omkring. Söndagen forsatte i räfsans tecken - förvånande va? På eftemiddagen softatde jag mest och tvättade lite kläder och donade med datorn.

Idag gick jag upp vid 04:30, skulle börja jobba vid 06:00 på Maxi. Efter jobbet handlade jag lite och åkte hem med ambitionen att fortsätta min vårstädning i trädgården, men det sket sig. Jag var alldeles för trött och tog mig en tupplur i stället. Senare kommer "pappa", son och dotter och hämtar skor till sonen jag köpte idag och tog en snabb kopp kaffe innan de pinnade iväg till Nybro alla tre. Lugnet la sig igen och jag har nu suttit vid datorn i ca 3 timmar och fipplat lite samt skrivit här förstås ;) I morgon startar det vanliga jobbet igen och jag är i stort behov av att gå och lägga mig. Har påbörjat en vana att jag ska lösa soduko innan jag somnar, det innebär att jag mer eller mindre kommer i säng för sent varenda kväll.

Vi hörs!

RSS 2.0