Dotter (gåsen) med sambo (Kommer inte på smeknamnet) på besök

Dotter med sambo kom på besök igårkväll, de hade varit i Oskarshamn och gjort nån typ av nostalgitripp i Döderhult, d v s tagit en promenad i området där dotter gick i skolan för ca hundra år sen ;) eller hur min kära dotter? De hade med sig "griskaka" från Nilssons  och det var uppskattat av både ankan och mopsen, som glufsade i sig med stor aptit. Sonen kom lite senare p g a ett eget besök, och senare dök även sonens kompis upp och även han fick lite "griskaka". 
 
Senare när dotter med sambo åkt hem så satt Olle och jag och småpratade lite och hemglassbilen ljuva? musik började spela utanför dörren. Vi tittade på varandra och båda två blev som barn på nytt och vi kastade på oss jacka och dojjor för att springa ut till glasbilen och köpa lite godsaker. Det dumma är att när man gör en sån här förhastad grej så infinner sig en beslutsångest som är fruktansvärt irriterande. Det finns för mycket av glassar och annat gott att välja på. Men vi slog våra kloka huvuden ihop och köpte en kartong av diverse olika glassar för att utesluta eventuellt sug på annan glass som tänkas kunna göra livet surt ett par timmar senare. 
 
Senare så bestämde vi oss för att se film, dotter rekommenderade "grave encounters" som skulle vara en suveränt bra skräckis, men se där hade hon fel. Vi gav filmen en chans d v s ca 30 minuter och gav sedan upp. Vi satte igång en annan så kallad skräckis men det visade sig innehålla mer våldtäckt än skräck, så vi stängde av den. Olle och jag har oturen att varje gång vi ska se film så innebär det att den är totalt urflippad exempelvis en skräckfilm som byggde på att ett gäng ligister tog sig in i en familj hus och terroriserade dom tills det visade sig att familjen ifråga var kanibaler. Jag menar hur i hela världen få dom ihop det? Två andra filmer vi sett har fallit den ena av oss i smaken medans den andra har somnat, suck, jag ger upp. Jag tror inte det finns en film för oss båda som har en bra story. Men vi är som sagt envisa både Olle och jag och vi kommer troligtvis att hitta den "rätta" filmen för oss båda, som talesättet -  den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge. 
 
Bye

Helgpromenad i Aboda Klint

Japp, nu har soffpotatisen (Annika) varit på promenad i Aboda Klint. I lördags rättare sagt tog vi bilen och styrde kosan mot Aboda. Väl framme och ute ur bilen inser både Olle och jag att det är förbannat kallt. Men det är bara att bita ihop och låta fokus gå över den spektakulära vyn som finns, för den var otroligt vacker. Olle har ju promenerat där ett gäng gånger så han fick guida mig vart och hur långt vi skulle gå. Så stegen går lite uppför och lite till uppför för att sen bara gå nerför väääääldigt långt nerför. Vi är då i slutänden på skidbacken vid en sjö som isen hade tagit sitt grepp om, det var lite i mitten som det var isfritt. Sen kom utmaningen som hette duga - herre min je vilken uppförsbacke. Stegen jag tog var knappa 20 cm för backen vi gick uppför var väldigt brant. Efter mycket stönande, flåsande, hostande med flertal vilopauser så lyckades jag ta mig uppför detta berg som får vilket annat berg att se litet ut i alla fall i min värld. På toppen kunde jag än en gång imponeras av vyn. Vi tog en fika när vi ändå var där för att sen styra bilen hemåt med en snabb visit till Maxi för att handla.
 
Bye
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ingenting...

05:00 - Mobilen spelar på fruktansvärd hög volym, fammlar som en tok på nattduksbordet och trycker på skärmen men mobilen fortsätter att föra oväsen, javisst, så var det - tryck och dra. Hjärnan är definitivt inte med och det tar många sekunder innan jag lyckas få tyst på mobilen. Sätter mig upp nästan direkt för jag känner att jag kan försvinna in i drömmarnas härliga värld på några få sekunder. Fortsätter fammla i mörkret på golvet och hittar så småningom både strumpor, mysbrallor och t-shirt. Efter lite möda så lyckas jag dock få på mig kläderna och stapplar yrvaket ner för trappen bara för att se i hall-spegeln att tröjan är ut-och-in. Men vad gör det så här tidigt på morgonkvisten. Sätter på en kanna kaffe och smiter ut för att röka dagens första cigg, åhh - ibland så kan en en cigarett vara helt perfekt - vilket det var nu på morgonen. Går in, häller upp dagens första mugg med kaffe, sätter på datorn och nu sitter jag här och skriver om absolut ingenting, eller rättare sagt skriver om något som alla mer eller mindre gör varenda eviga dag, dock med variation av dryck och sysselsättning. Idag är söndag och det är 0-gradigt ute, kylan ska enligt väderprognoser komma idag eller var det inatt kanske? Jag ska straxt in i duschen och sen köra ett pass på jobbet. Vad eftermiddagen bjuder på får vi se då.
 
Bye

Efter....

Japp, nu är julen över för den här gången. Barnen var hos mig julaftonen, dotter kom sent på kvällen men det var väldigt trevligt. Vi körde lite radiostyrd bil och drack lite irish coffe? och njöt, pratade och skrattade. Juldagen gick i julstämmningens tecken, mat, godis, julgröt och spel. Barnen skulle till "pappa" på annandagjul och ha lite mys och jag själv skulle jobba, men jag är dock nöjd med hur julen utspelade sig i den här gången ändå.
 
Bye
 
 

RSS 2.0