inget internet

Jag har för tillfället inget internet, så min dagbok om hur det funkar med rökningen har blivit vilande. Jag skriver detta inlägg med min mobil, men det går väldigt långsamt att skriva. Jag har fortfarande inte rökt och det går lite lättare nu, men jag får varje gång suget kommer kämpa med mig själv och påminna mig själv om varför jag inte vill röka. Mer kommer när nätet fungerar igen.

Bye

åska...

Japp, idag tappade jag kontrollen totalt, panik av finaste kvalité. Och inte nog med det så två ggr innan 09:30. Det var åskan och blixtarna som gjorde att jag tappade kontrollen. Åskan drog vidare och jag har jobbat lite.

Bye

Yrar...

Ja idag har jag yrat hej vilt. Mitt fokus är helt satt ur spel och mer virrig än vad jag varit idag har jag inte varit på länge. Nåväl, det har ju med att sluta röka att göra, självklart. Min dotter och son har varit små änglar ändå, för de blev båda drabbade av mitt humör igår. Och ändå så har dom förståelsen för vad det är jag går igenom, helt underbart.
 
Bye

Sluta röka dag 2

Idag känns det bättre trots mitt misslyckande igår. Jag har läst lite i boken och faktiskt så lugnar den mig. Första suget har redan kommit över mig men det försvann efter ca 10 minuter. Det är så länge jag måste få bort fokus när det väl börjar. Det är inte mycket men jag ska ändå tala om att de 10 minuterna är en evighet för mig. Jag får kämpa som attan för att få bort mina tankar på cigaretter, för en cigg är det enda min kropp vill ha.
 
Det har gått ca 10 timmar (vaket tillstånd) nu och än så länge lyckas jag få bort fokus från det min hjärna och kropp så gärna vill ha nu - cigaretter. När själva röksuget sätter in har jag stora bekymmer att fokusera på annat. Jag får verkligen kriga med mitt inre för att på något vis göra vad som helst annat. Så min metod är att diska (den disk jag har idag), sortera tvätt och tvätta, sätta på kaffet och dricka en kopp, göra bankärenden via nätet, ja i princip så hjälper det med vad som helst som får bort mitt fokus en kort stund. Som ni märker så kommer röksuget ganska tätt och jag har som tur är både det ena och det andra som måste göras. Suget håller som sagt inte i sig alltför länge ca 10 minuter nu idag, och förhoppningsvis så minskas den tiden lite undan för undan efter både en och två dagar. Har märkt att det är vad jag gör och vart jag går i huset som utlöser min tanke på cigaretter. Det är vad det är jag tänker att jag ska göra och sen går iväg för att göra just det som är exakt det jag gjort när jag ska ut och röka. Det är alltså tanken att göra som utlöser röksuget just nu. Begriper inget av det här själv, men jag skriver det som det kommer.
 
Är ganska stolt ändå, visst jag har inte klarat en dag riktigt än, men det känns bra att jag än så länge lyckats få bort mitt fokus. Klarar jag hela den här dagen så har jag kommit över ett stort hinder för mig. Jag har en bra bit kvar innan jag är i mål men med tanke på hur det slutade igår så är jag klart nöjd med min prestation idag. Att jag bestämt mig för att skriva om mitt försök att bli rökfri gör att jag måste känna efter mycket mer om vad som händer, när det händer, hur länge och framför allt hur jag tänker just då. Det är ju helt sjukt att cigaretter kan styra en människa så. Vi rökare (tyvärr ser jag mig inte som icke-rökare än) skulle kunna gå genom helvetet om vi i slutändan får en cigarett som belöning. Men är vi verkligen redo att göra (nästan) absolut vad som helst för det? 
 
Bye

Sluta röka dag 1

Igår klockan 24:05 tog jag en cigarett och gick sedan och lag mig. Klockan 10:05 idag, föll jag för frestelsen. Cigaretterna jag hade kvar sen igår blev för lockande för mig. Jag tog en cigarett och kände i kroppen hur jag blev slö och pulsen stack iväg. "Nikokicken" satte in och dåsigheten satte in. Sorgligt, javisst. Jag funderade länge och tänkte på att tänder jag cigaretten så får jag börja om från början igen. Men det hjälpte inte, jag säger till mig själv att gör du det här så är du ju tillbaka på ruta ett, du vill ju inte det egentligen, så varför gjorde jag det? Är jag så svag att jag inte kan motstå det? Faktum är att när röksuget sätter in så vill jag inte sluta. Jag vill just nu röka upp alla de kvarvarande cigaretter jag har och sen se om det fungerar bättre. Det blir ju lite krångligare att få tag i dem, jag har ju inte affären på gården precis. Så hur gör jag med de kvarvarande cigaretterna jag har kvar? Slänger jag dom eller står jag ut med att ha dom hemma? Jag ställer frågan till mig själv om jag vill ha dom kvar utifall jag inte kan motstå, men varför ska jag det, då är ju risken stor att jag tar en till. Jag måste läsa i boken och se om jag inte kan få tillbaka min inspiration som jag så väl behöver just nu. Summa sumarum, från det jag vaknade vilket var kl 07:30 till 10:00, det var så länge jag lyckades motstå cigaretterna i vaket tillstånd. Faktum är att jag är rädd för att sluta. Varför, jag kan inte svara på den men rädslan att inte känna behovet av en cigarett. Fenomenet i sig är överaskande även för mig.
 
Jag kan summera denna dagen att det gick åt pipsvängen med allt vad gäller rökningen. Paketet med de få cigaretter som var kvar har jag portionerat ut till mig själv under dagen. Misslyckandet är ett faktum. Självkänslan är i botten men drivet att faktiskt lyckas har inte övergett mig än, fast jag både rökt, fått vansinnes-utbrott och allmänt varit som en fördömd här hemma. Jag kommer att vara fullständigt öppen i mitt försök att en gång för alla att bli rökfri, det innebär att jag bjuder på de misslyckanden jag ändå stöter på, kanske någon känner igen sig. Om inte annat så kanske det finns människor som gläds åt både mina misslyckanden och framgångar jag har.
 
PS jag hann inte läsa boken idag DS
 
Bye

Bilder från hojrocken i västervik

Jag skriver inte så mycket den här gången utan jag lägger upp bilder och noterar lite.
 
Bye
 
 
Här stannar vi till vid Åhmans i V-vik för att äta lite mat innan vi åker ut till Gränsöslott.
(På bilden är det Lena och Mats)
 
 
 
 
Bild på hojarna utanför Åhmans. Snygga eller hur?
 
 
 
Här har vi kommit fram till incheckningen på campingen. Det kostade straxt under 1000 kr för 4 dagar med goa motorcyklister, konserter, bad, mat och annat roligt. Klart värt det.
 
 
 
Min hoj, packad med endast lite kläder o annat.
 
 
 
Här är vi på plats där vi ska tillbringa 4 dagar. Awesome. Som ni ser på bilden så är det inte många tält bakom oss, men kolla nästa bild.
 
 
 
Det här gänget kom på torsdagen, det var ganska gött drag där om kvällarna.
 
 
 
 
Här sitter mina kompisar och snackar med folk som kom från Mjölby bland annat.
 
 
 
 
Den här roliga killen ställde gärna upp på bild.
 
 
 
 
Den här stackaren kom på torsdagen med sin trike på en bärgningsbil, stackaren. Det måste kanske ha känts ganska genant att komma till nordens största mc träff med "cykeln" på släp, så att säga.
 
 
 
 
De här trevliga pojkarna kom på torsdagen med glada leenden och utökade vår lilla skara till 7 st.
(Niklas och Jimmy)
 
 
 
 
Mitt emot där vi tältade dök denna lilla skönhet upp. Så jäkla grym både till färg, storlek och framför allt ljudet när den tuffade in på området. Härligt.
 
 
 
 
Det fanns många motorcyklar att titta på och dregla lite över. Här snackas det både kubik och annat som är intressant för mc folk.
 
 
 
Här sitter vi och tar en öl, snackar och har jäkligt kul.
 
 
 
Vad vore en camping om inte bajamajorna funnits? Det här är en bild som definierar camping i högsta grad.
 
 
 
 
 
Gruppen "Corroded" spelade på torsdagskvällen, jag var som sagt där och tog lite halvtaskiga bilder på dessa pojkar som visste hur det var att hålla konsert på bra nivå.
 
 
 
 
Hojrocken 2014 med gruppen "Corroded".
 
 
 
Fler folk trillar in både torsdag, fredag och lördagen. Detta är från torsdagen.
 
 
 
 
Här satt vi i fredaskväll och hade trevlig med en mc-klubb, kommer inte ihåg namnet på klubben dock, kanske berodde på öl jag druckit :)
 
 
 
 
Det kanske var en klubb från Scottland???
 
 
 
 
 
 
Kortegen är väl ett måste för mig, premiärtur och allt. Så jag fick faktist åka med i detta åk, det var så grymt häftigt. Den väckte väldigt mycket uppmärksamhet både till utseende och ljudet. Killen som har byggt både hoj och den lilla husvagnen var en mycket mysig trevlig kille. Jag själv deltog inte i kortegen med min egen mc. Värmen "sökte" mig flertal gånger och jag kände att hettan skulle kunna göra att jag svimmade eller gud förbjude, kanske körde på någon.
 
 
 
 
 
 
 
Här är killen som byggt triken som jag fick äran att åka med. (se bilderna ovan)
 
 
 
 
 
Den här triken tillhörde samma gäng. Kolla in längden och motorn. Klart godkänd ;)
 
 
 
 
 
 
Fler trikes inom samma klubb. Awesome.
 
 
 
 
Här står vi otroligt många mc-åkare i väntan på att kortegen ska komma igång.
 
 
 
 
Jag tror inte jag överdriven om jag säger att raden med mc-åkare som skulle delta i kortegen var nog någon kilometer lång och inte nog med det så stod alla i två led. Kolla bilden, den sista gatlyktan och sen fortsätter kön att ringla lite till. Vi står ca 300 meter från start.
 
 
 
 
Här följer lite bilder från kortegen taget från triken.
 
 
 
 
 
 
 
Som sagt det är STORT det här med kortegen och alla "cyklar" som deltar. Folk står utefter vägen och det är från början till slut. En häftig upplevelse för mig.
 
 
 
 
Här har vi stannat till lite innan vi fortsätter vår färd genom sista sträckan av rundan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sluta röka

Som jag skrivit innan i min blogg så påbörjas nu min resa till att bli helt rökfri (igen). Jag kommer att skriva lite om hur det går förhoppningsvis varje dag. Kanske kan detta skrivande leda till att jag kan hjälpa mig själv under färden och kanske är det någon annan som läser det och får inspiration. 
 
Just nu snurrar tankarna kring att det är slutet på många års rökande, det känns både bra och dåligt. Bra för att jag (när jag röker) vill verkligen sluta och dåligt för att när jag väl blir röksugen så kommer jag INTE vilja sluta. Men som sagt det sitter i hjärnan, hur kan jag annars låta bli att röka när exempelvis sover 8 timmar eller mer i sträck utan att behöva tända en cigg, hur kan jag åka bil, tåg, buss eller flyg utan att röka? Ja, det är lite att fundera på. Nu ska jag ta lite kaffe och sen hoppa i säng. Boken "Det är lätt att sluta röka", kommer jag att ha som stöd och uppmuntran, jag kommer trogligtvis att läsa vissa kapitel både en och två gånger.
 

Vi hörs imorgon :)
 
Bye

Hemkommen från hojrock

Nu är jag hemkommen från hojrocken eller rättare sagt kom jag hem klockan 12 inatt. Jag orkade inte med att kokas ännu en dag på hojrocken. Det tär på kroppen när det inte finns skugga någonstans förutom i utkanterna, bakom bilar och under taken på serveringsställena. Så i lördags eftermiddag när solen inte gassade så tog jag och plockade ner tält och allt, lastade mc:n och drog iväg klockan 22 i går kväll. Det var så underbart att komma hem, jag uppskattade verkligen både wc, dusch, kaffebryggare och en skön säng. Jag har tagit lite bilder som jag lägger upp här senare, men inte idag.
 
Idag tog jag en tur till Nybro och hälsade på dotter med sambo. De hade haft fest igår så lite småtrötta var de när jag ringde på dörrklockan runt halv tolv ungefär. Sonen hade också varit med på festen och han plockade jag upp på eftermiddagen när det var dags att åka hem igen. Sen drog vi direkt in till O-hamn för inköp av 12-pack vatten samt lämnade av en kompis till dotter på resecentrum. Han skulle fortsätta sin färd till V-vik, där han bor.
 
Bye

Nu jäklar är det bara dra iväg...

Jippi, idag drar vi till Västervik för ett par dagar med musik, sol, bad, öl och umgås med vänner. Det ska bli kanon. Vi var som sagt där redan igår och satte upp tälten så idag är det bara att packa "rullen" med det jag behöver under dessa dagar. Vi ska träffas i P-vik nu kl 11 och sen åker vi gemensamt upp till västervik. Här kommer lite bilder på tältuppsättningen igår.
 
Bye
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
KVÄLLSDOPP
Just det, det glömde jag nämna. Jag, son och hans (sambo?) var vid stenbrottet som ligger precis vid utkanten av P-vik och tog oss ett dopp igårkväll. Det var helt underbart. Efter flera timmar av bilåkande, tältuppsättning och trevligt umgänge med goa människor i 30 graders värme (så kändes det som) så var det jätteskönt att dyka ner i vattnet för att svalka av sig ända in till benpiporna. Vi plaskade runt i någon timme sen åkte vi hem för jag skulle klippa de sista gräsmattorna och förbereda mc:n.
 
 
 
 
 
 
 

Tankar innan...

Lite udda tankar hade jag igår när jag väl gått ut med informationen här på bloggen om mina förehavanden. Det kändes inte så panikartat som jag ofta kan känna så fort jag talat om att jag ska sluta röka, på något vis blir pressen stor att jag måste på alla villkors vis lyckas. Men just den paniken inföll inte igår, utan det var mer ett lugnt accepterande att jag nu kommer att göra det.
 
Bye

X-tra sväng till Västervik

Idag åker min skogstokige vän, jag och några till upp till V-vik, vi ska rigga tälten redan idag och det känns som en bra plan, för i morgon kan vi bara hoppa på hojarna och sen dra iväg. Och istället för att böka med tälten då så kan vi slå oss ner och knäppa upp första biran, härligt. 
 
Jag pratade med dotter igår och hon har blivit jättesjuk, stackare. Hon har feber och mår just nu inte så bra. Jag kan tänka mig att det inte är det roligaste att vara nu när solen lyser och värmen är som goast.
 
Bye

Sluta röka, hmmmm....

Jag kan ju avslöja nu så här in på min semester att sluta röka är en av mina laster jag ska ta tag i. Jag har läst en bok som heter "det är lätt att sluta röka" den har gett mig inspiration att för sista gången sluta röka. Det är en man som har rökt över 30 år och han rökte mellan 60-100 cigaretter om dagen och ändå lyckades han sluta tvärt och utan hjälpmedel. Inte för att han inte hade råd eller för att hälsan skulle bli bättre utan han gick ner på djupet och tog själv reda på varför man så gärna vill röka. Han förklarar rent kroppsligt och mentalt allt som en rökare kan tänkas tänka och hamna i olika situationer som gör att en rökare ser cigaretten som en lugnande inverkan. Det fina i hela boken är att han skriver exakt allt som jag själv tänker och tycker nu som rökare, ganska häftigt. Han tramsar inte runt det här med hälsan och pengar som så många pratar om, utan han konkret skriver om varför man som rökare tycker det är svårt. 
 
Jag kommer att på min blogg skriva varje dag om hur det går, hur jag känner, vad det är jag ser som hinder och hur jag tar mig förbi dom. Kanske är det någon som någon gång tycker att det kan vara kul att följa. Jag själv inser att rökningen är rent mentalt och inget annat, den skapar min stress istället för att ta bort den. Jag kommer att ha en egen kategori för just detta.
 
Jag kommer att påbörja denna resa v 31, fråga mig inte varför just då och inte nu på en gång? Det bara är så, så enkelt är det.
 
Bye

Lite småsnack....

Lite småsnack medans kaffet blir färdigt är kanske inte helt fel ändå. Har varit ute i trädgården nu lite på morgonkvisten och grävt lite till i min jäkla jordhög. Senare idag blir det gräsklippning och har jag orken så ska jag även kantklippa. Det blir så fint när det är helt jämt utefter landen jag ändå har. Ringblommorna i trädgården trivs, de växer så det knakar. Det blir väl en tur till Crearom? straxt utanför Västervik någon gång framöver. De har ganska mycket saker som jag behöver när jag exempelvis gör ringblomsalva. I år ska jag även försöka ge mig på att torka rötter från både gråmalvan, läkemalva och sist men inte minst röllekan. Har tagit reda på att te gjorda på dessa örter gör underverk på kroppen så det blir väl att experimentera lite till hösten, jag kan ju inte annat än att bli jäkligt sjuk om jag gör fel, men det får jag väl offra ;)
 
Bye
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ibland så bara flyter det på...

Nu har jag fått bort min jordhög, fixat krusbärsbusken, provpackat min mc så summa sumarum så blev det en produktiv dag. Sonen tog tag i att tvätta sin bil och med tanke på att den stått nu i nästan 1½ år så var den i stort behov av det. Efter tvätten så la vi över en presening så att den inte blir så smutsig så snabbt. Bilder kommer här.
 
Bye
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bilköpet

Just det, jag köpte ju en ny bil i mars och skrev då att jag skulle lägga upp en bild på den, hmmm, minnet är väl inte det bästa draget hos mig. Men här kommer den i allafall, sent men ändå.
 
Bye
 
 
 
 
 
 
 

Söndag och fint..

Efter åskvädret och hällregnet igår så blev det fint väder idag, härligt. Jag har nu på morgonen tvättat, pratat med god vän i x antal timmar inför resan till hojrocken, samt grävt i min jordhög som nu funnits ganska många år. Sitter nu med kaffe och andas lite innan nästa vända på jordhögen. Jag har bestämt mig att den jordhögen inte ska finnas ett år till utan den ska BORT om det så är det sista jag gör. 
 
Bye
 
 

Det var väl faan om det inte ska gå...

Har nu svettats ihjäl i mina försök att få ihop tältet och sovsäcken i sina respektive väskor. Det är inte så schysst av tillverkarna att pressa ihop både tält och sovsäck (troligtvis med maskiners hjälp) till näst intill vaccumpackat. Men skam den som ger sig, så nu efter en jäkla stund så har jag kämpat i mitt vardagsrum för att få ner tältet i sin bag och sovsäcken i sin och dra på trissor - jag har lyckats. Så nu återstår provpacka mc:n för att se om jag kan lyckas få med mig det jag behöver inför resan till V-vik. Här är bild på färdigpackat tält och sovsäck.
 
Bye
 
 
 
 
 

Vaccation is here......

Så var den här jobbdagen slut. Jag är övertygad om att jag inte har lämnat några lösa trådar kvar som kan ställa till det för mina kära arbetskollegor. Jag är nu officiellt på SEMESTER, i hela 4 veckor ska jag bara vara och förhoppningsvis hinna njuta under tiden. Nästa vecka så blir det hojrocken (Nordens största mc-träff) i V-vik, i 4 års tid har jag försökt att komma med upp dit men av olika orsaker har det inte lyckats förrän i år. Och nu äntligen är gudarna med mig och jag kommer att åka dit med ett gäng trevligt folk, så jäkla kuuul.
 
Idag när jag kom hem efter jobbet hade sonen med sin sambo fixat tacos och dukat upp så fint. Vi satt och tittade på film och glufsade i oss tacos så det sjöng om det. Smäll mätt, goo och glad, så tackade jag så mycket för maten och fick näst intill hjärtinfarkt när jag kom ut i köket. Då hade de diskat upp all disken och gjort så fint i köket så jag blev helt rörd i sinnet, va, vilka underbara små liv de är dom där två.
 
Nu har jag pimplat kaffe så det räcker för natten och tänker gå och knoppa nu. 
 
Bye
 
 

Nu är det en dans på rosor kvar....

Så äntligen var den tuffaste dagen över. Har jobbat 07:30 till 21:00 och det känns nu i kroppen, knoppen och sinnet. Herregud, att man bara orkar. Men faktum är att man gör det bara, utan att tänka så har alla dessa timmar passerat och hemgången är ett faktum. Egentligen skulle jag jobba till 16:30 men sen låg det en x-tra tid till 21 och då tänkte jag att det är någon arbetskamrat som kanske vill vara ledig och då ställer man upp, sen gick det lättare med tanke på att jag bara jobbar imorgon med sen är det semester för hela slanten, sååååå skööööönt.
 
Bye

It´s the final countdown....

Japp, idag och fredag är det jobb som står på agendan men kl 17 på fredag har jag SEMESTER awesome. Jag tror inte jag har längtat så till den milda grad efter en semester som jag gör i år. Kan bero på allt jag planerat in att göra men det kan också bero på att jag jobbat jämt (känns det som) de senaste månaderna. Nu pratar jag inte bara jobba på jobbet utan andra måsten som har dykt upp mer än förväntat. De dagar jag skulle vara ledigt har inneburit att jag varit tvungen att göra annat förutom att vara ledig. Nu sitter jag här iallafall och dricker lite kaffe och kroppen vaknar sakta men säkert till liv. Sen blir det dusch och mc till "the workplace" för ett gäng timmar.
 
Föresten så tog jag mc:n till jobbet igår och efter så mötte jag upp ett gäng trevliga mc-folk på statoil och vi alla drog iväg en tur. Turen stannade vid "nabben" för lite fika,snack och skratt för att ett par timmar senare återvända till hemregionerna igen. Vi var ca 10 motorcyklister och det är en jäkligt skön känsla att åka så många tillsammans. På vägen hem tog vi en tur genom Mönsterås huvudgata (allsång på torget) för att sen styra hemåt. Kul att jag fick hänga på med tanke på min "plastmaskin" bland alla HD cyklar.
 
Bye

Tillbaka från "utlandet"

 
Helgen för två veckor sen, var barnen och jag över till Tyskland. Det var en resa som tog sin början tidigt på lördag morgon. Packningen var minimal med tanke på skälet vi åkte över till Tyskland. Så det fanns mycket plats i skuffen när vi drog iväg. Vi skulle åka över Öresundsbron via Danmark - Rödby för att sen ta färjan över till Puttgarden. För mig var det en kort, intensiv resa men helt perfekt. Jag hade sagt till barnen att JAG ville köra över Öresundsbron, och det fick jag. Måste säga att det var ganska häftigt att köra över den bron för att mitt i havet (kändes det som) så kör man under vattnet (32 meter om man tittar på den ganska suddiga bilden här nedan).
 
 
Den mäktiga Öresundsbron.
 
En bild på GPS;en när vi kör under Öresundsbron. Det står lite suddigt -32 m.
 
 
Hjälp, vi är under vattnet och kör.
 
 
Vi boddet på hotell Dania som ligger precis vid färjeläget i Puttgarden. Rummet låg på sjunde våningen och utsikten var näst intill oslagbar, vyn över havet var mäktig. När vi lastat av den lilla packning vi hade med oss tog vi en tur till Burgh som låg bara några kilometer därifrån. Det är en mysig liten trevlig stad med resturanger, butiker och annat som hör sommaren till (undrar hur mycket liv och rörelse det är där på vintern?). Vi tog mat på en av resturangerna och senare åkte vi en sväng till havet för att doppa fötterna, vinden bokstavligt piskade upp sand på benen så det kändes som små stick överallt. Nöjda och belåtna så åkte vi tillbaka till hotellet för en liten drink med tillhörande kortspel. Vi satt utanför för det var jätteskönt där på kvällen.
 
 
Den här bilden är tagen från hotellrummet på sjunde våningen, awesome.
 
 
 
En bild på hotellets framsida.
 
 
 
Här poserar jag framför hotellet, nice.
 
 
 
Här satt vi och åt mycket god mat med en stor stark till, mumma.
 
 
 
Huvudgatan i Burgh.
 
 
 
Söndag morgon börjades med hotellets frukostbuffe, lite besviken var jag nog för det fanns inte så mycket av den "varma" maten som brukligt är. Men lite goda frallor med diverse frukter och det absolut viktigaste av allt KAFFE, så blev vi iallafall mätta, goa och glada. Vi packade ihop oss och tog bilen till Burgh där vi spenderade resten av dagen innan vi skulle åka hem. Vi tog en reljäl promenad genom Burgh, in och ut ur affärer, fikade på ett litet fik som låg lite avsides från huvudgatan, men det var sååå mysigt. Vårt besök avslutades i den stora butiken Calles, där införskaffades både vin, likör, öl och massa annat. Bilen blev lite "baktung" när vi åkte mot färjan men det var inga problem när vi väl kom till Sverige igen.
 
Cafét vi hittade på en liten bakgata.
 
 
Glass i stora lass och kaffe såklart.
 
 
En bärnstensbutik hittade vi, här är en bild på ett schack gjort helt i bärnsten, priset var över 6000 €.
 
 
 
Det största missnöjet på hela resan var en av personalen på hotellets resturang/pub, han hade lite svårt att förstå engelska och hela tiden fick vi höra -"one moment" och sen gick han, suck.
 
Bye
 
 

Lever jag???

Ibland funderar jag på den. Lever jag? Det har varit en period av intensivitet som har gjort att jag själv reflekterar över om jag lever. För det känns som att jag sover och jobbar i princip hela tiden. Jag hinner inte leva. Mitt motto är som sagt "ta dagen som den kommer", men när jag märker att ena dagen flyter ihop med den andra och inget blir gjort då undrar jag. Visst, semestern står för dörren men varför kan jag då inte stanna upp och leva varje dag fram till semestern då? När jag inte jobbar blir det absolut ingenting gjort. Jag är helt slutkörd och blir mest sittande i väntan på att börja jobba eller gå lägga mig. Nä, jag måste prioritera lite och få någon typ av struktur i mitt liv. Jag älskar att gå och pyssla i trädgården men jag finner ingen energi till det. Jag älskar att åka mc men finner inte energi till det heller, snacka om dilemma :) 
 
Idag är jag ledig och har i min hjärna formulerat scenariot för dagen, känner jag mig själv rätt så lär det scenariot bli något helt annat, men skam den som ger sig. Det blir en bra dag idag, oavsett vad jag gör och inte gör.
 
Bye

RSS 2.0