Det finns något gott i stormar

Ja, det finns något gott i stormar även att jag tycker det är obehagligt i största allmänhet. Vill det sig riktigt illa kan det kosta enorma summor. Det jag menar är som hus-ägare med tomt och träd så har jag - som alla andra villa-ägare - fullt med löv över hela trädgården. När en storm kommer så här så fixar den ihop ganska schyssta lövhögar lite strategiskt utplacerat i trädgården. Det tycker jag är perfekt, då behöver man inte gå med krattan på "hela" gräsmattan utan kan ta de "högar" med löv som blåsten ändå fixade till. Bara en liten tanke som slog mig om stormen.
 
Bye
 
 
 
 
 
 

Städat gravarna

Igår hade jag som sagt ledigt och tog mig en tur ner till gravarna och fixade till för att senare gasa ner till Kalmar där jag mötte upp både son och dotter med sambo. Vi tog lite mat på Ikea och jag gick loss i butiker som Bauhaus, Mediamarkt, Jysk och även en sväng till Netonet. Hittade den perfekta vardagsrumslampan som jag senare kommer ta bild på, bara för att. Men just nu delar jag med mig av bilder på gravarna som jag fixade till nu innan alla helgona helgen.
 
Bye
 
 
 
 

En liten "ledighetstripp" till Kalmar

Nu har jag haft lite sovmorgon och ska senare ner till kyrkogården för att fixa till lite vid gravarna. Efter det åker jag nog ner till Kalmar för att se om jag kan införskaffa något av värde både till son och dotter. Dotter fyller ju år snart och julafton är ju bara runt hörnet. Jag är ju ledig idag och eftersom det är en vanlig vardag så passar det bra att i lugn och ro dra ner till Kalmar och strosa en stund. Förra gången jag var i Kalmar så hittade jag den perfekta vardagsrums lampan på Bauhaus så den lockar väl lite också. Bye

Lite renoverings-bilder före och efter

Jag har som sagt pysslat lite med att renovera här hemma sen den olyckliga dag då mitt akvarium började läcka vatten. Mitt första projekt jag hade ställt in mig på att fixa var min tvättstuga men den fick som sagt stryka på foten på grund av mitt akvarium. Så medan torken går här hemma, i 3 veckor ska tilläggas, så smider jag min planer hur jag vill och bör göra för att det ska bli bättre både utseende och funktionalitet i huset. Hmmmmm, när väl allt var torkat och klart för återställning visste jag hur jag ville ha det, jag gick ut på nätet och sökte på "servicefinder" efter någon som skulle kunna tänka sig att riva väggen mellan vardagsrummet och köket samt bygga igen köksdörren och som pricken på i:et även förlänga väggen i min så kallade icke-hall, så att det skulle kunna bli något som liknar en hall.Jag inser till min fasa att golvet måste ju fixas till på ett eller annat sätt, så jag tar kontakt med den golvläggare som under alla renoveringar som gjorts i detta hus haft en del i - Micke på Allgolv. Han är helt suverän och har en otrolig magkänsla för hur jag åtminstone har tänkt mig slutresultatet. Så nu när allt är som det ska, förutom tapetsering av alla rummen så är projektet i hamn. Så här kommer lite före och efter bilder på hela renoveringen.
 
 
 
Före: Så här såg mitt kök ut från början med både dörr och vägg (till höger i bild). Man kan äve se en del av köksbaren. lägg märke till köksgolvet.
 
 
Efter: Så här ser det ut idag. Köksdörren är borta, väggen till vardagrummet är riven och köksbaren är borttagen. Det nya golvet är på plats. Självklart skall det upp nya tapeter men jag måste jobba och tjäna lite pengar för att kunna göra det. ;)
 
 
 
 
 
Före: Så här såg det ut från vardagsrummet och man ser det som ska föreställa en hall. Det är precis framför väggen ett uppsågat hål i golvet efter att akvariet läckt vatten under en natt. Läg märke till golvet.
 
 
Efter: Så här ser det ut idag, nya golvet på plats och väggar som skulle rivas är borta och väggar som skulle byggas är färdiga. Visst ja, jag köpte ju en ny ytterdörr med, vilket lyser upp lite eftersom den är vit.
 
 
Ja, det var väl allt för denna gången.
 
Bye

Ibland har man tur! Fortsättningen...

Som jag skrev i föregående inlägg, så ska man dock ha tur någon gång, så även jag. För inatt kom den omtalade stormen och många gånger under natten var jag övertygad om att taket skulle lyfta eller fönstren skulle gå sönder. Igår när jag kom hem från jobbet fick jag bara en magkänsla över att jag skulle parkera min bil nere på gata istället för vid garaget. Tack gode gud för den magkänslan. När jag vaknar idag på morgonen och tar min första cigarett på trappan får jag se eländet, ett träd har knäckts över min lilla väg som jag har för att komma in till mitt garage. Så här kommer lite bilder på hur det såg ut på morgonen.
 
Bye
 
              
                                                                                            
                           
 

Ibland har man tur!

Ja, jag hade tur inatt. Klev upp i morse för att upptäcka att ett träd fallit ned över den lilla vägen fram till mitt garage. Vilken tur att jag bestämde mig igår för att låta bilen stå på framsidan annars hade jag inte tagit mig till jobbet nu. Har fotat eländet och ska lägga upp bilderna ikväll eller imorgon.

Bye

Hello, here I am

Det var ett bra tag sen jag skrev. Har renoverat lite här hemma och jobbat mycket mer än jag brukar. Bloggen har fått vänta. Mina planer just nu är att försöka göra en uppdatering på tiden som gått och lägga ut bilder på den renovering jag nu gjort.

Bye

RSS 2.0