Deklarationen är klar

Ja, igår var jag nere i Nybro och fick hjälp med min deklaration. Så nu är den färdig och jag behöver inte betala tillbaka något i år, skönt. Jag hälsade på sonen och dotter när jag ändå var där nere och kom hem relativt hyfsad tid, 15:30 ungefär. Så senare på eftermiddagen så tog jag in lite träningssaker jag haft i friggeboden och möblerade lite fint med dessa på övervåningen. Ska se om jag kan ta tag i det här som kallas motion. Hu, jag ryser av blotta tanken men vågen som jag inte är god vän med har haft ett besök av mig nyligen och därav så tycker vi inte om varandra längre. Tanken är att när jag går förbi dessa träningssaker så kanske jag inte står ut med att det står där oanvänt och hånflinar åt mig varje gång jag går förbi.
 
Bye
 
 

En onsdag, en "ledig" onsdag ska tilläggas

Sköööööönt, att få vara ledig. Det är inte så mycket ledighet jag haft, de helger jag varit ledig har inneburit förberedelser att åka på fest eller som tidigare inlägg åka "iväg" på fest. Att bara vara ledig känns som att det var hur länge som helst sen sist. Jag tycker om att vara ledig och få pyssla lite här hemma med diverse småprojekt. Jag njuter i fulla drag när jag inte har något inbokat. Så idag gick jag upp vid 8-tiden och började att städa lite och plocka iordning, byta från vintertäcke till sommartäcke och senare i eftermiddag ska jag sätta igång "bålgetingen" en stund och se så allt fungerar. Bålgetingen ska besiktigas nu i maj och jag vill nog gärna köra den en eller två gånger innan.
 
Etzio har för första gången varit utanför dörren idag. en mer skraj katt får jag nog leta efter men det var väldigt intressant. Visst blåsten virvlar runt både löv och rör presenningar och dylikt och Etzio var livrädd hela tiden. Det blev inte så långvarit därute på trappan för längre än dit gick han inte. Nu ligger han mer eller mindre död vid sidan av mig. Även att det var en kort stund, ca 5 minuter, som han var ute så tog det musten ur honom. Men vi får se senare i eftermiddag om han vaknar till liv och är pigg på att undersöka trappen lite till :)
 
Bye

18 mil till festen

Ja, nu har jag prövat på att åka 18 mil för att gå på fest. Det var jättekul resan dit, väl framme och ett par timmar på festen men sen av någon oförklarlig anledning så tog min kropp helt slut. Ja men hallå, jag var så taggad men det hjälpte föga när kroppen bara bestämmer sig för att stänga av sig för kvällen. Detta scenario tog ca 7 minuter, från att vara på världens festhumör, dansa till live-band och prata med underbara människor till att bli så fruktansvärt trött att jag skulle kunnat somna stående. Total shutdown. Så personen vi fick sova hos gav mig nyckel och fixade fram en taxi sen bar det hem till lägenheten och mer eller mindre stupar jag av trötthet i soffan, då är klockan inte mer än 12 på natten. De andra festfolket rammlade in i lägenheten vid halv tre ungefär och sen la sig lugnet i Värnamo. Kl 08 vaknar jag och känner mig pigg och utvilad medans kompisen ligger i fosterställning och sover som en liten baby. Jag sätter på kaffe och tittar på tv fram till 10-tiden då resten av lägenheten vaknar sakta men säkert till liv. Kl ett börjar vi återfärden hem och vid tre-tiden var vi hemma igen. Jag säger till kompisen att åka 18 mil för att gå på fest var ju en intressant upplevelse men jag kommer inte göra det igen. Äh, nu ska du inte vara så kinkig, klart man ska åka på fest, svarar hon. Ska tilläggas att kompisen är bara ett par år yngre än mig men har en energi som en 20-åring.
 
Bye
 

Sorry, my mistake

Vetlanda skriver jag. Jag menar Värnamo, festen är i Värnamo. Pratade med kompisen nyligen och vi funderar över om vi är precis galna - åka 18 mil - för att gå på fest? Ja, varför inte. Någon gång under sin livstid ska man ju även pröva på det också. 
 
Bye

Certifierad igen, jippiii!

Äntligen, nu är jag cetifierad ett år framåt igen, skönt. Har suttit nu på morgonen och tragglat postens krav och regler. Det är inte lätt att kliva upp på morgonen och sen sätta sig och råplugga direkt. Det tog åtminstone 20 minuter innan ögonen hade vaknat till ordentligt och ca 6 koppar kaffe innan kroppen hunnit komma i fas. Suck, det märks att man inte är 20 år längre. Nåväl, nu är det gjort och jag känner mig ganska nöjd med resultatet ändå. Nu blir det fler koppar kaffe och softa lite innan jag ska åka till jobbet.
 
I helgen bär det av mot Vetlanda. En kompis och jag ska på mc-fest där och det ska bli skoj, dels att träffa massa nytt folk men också att träffa folk som jag har ett gemensamt intresse med d v s motorcyklar :)
 
Bye
 
 
 
 

Sitta i telefonkö

Det är nog dagens värsta sak att göra, man blir sittande i en telefonkö. -"du har plats 52 i kö" är det enda man hör och stressen är ett faktum. Alltså telefonen ska väl göra att det går lite snabbare men utan att man ska behöva hålla en telefonlur i över 40 minuter för att komma fram, eller? När jag väl lyckas komma fram så får jag till svar att det företag jag söker har inte telefonnummer utan man får maila eller chatta med dom, wtf? Inte nog med tiden man sitter och väntar sen får man till svar att det går inte prata med dom utan man måste skriva till dom, suck. Så nu sitter jag här med en chatt och har ställt min fråga och väntar spänt på att få ett svar. Hur länge ska man behöva vänta på svar mån tro? Ja, det blev inte så länge men väldigt olustigt sätt att ta ärenden på. Chatt är inte riktigt min grej. Det löste sig iallafall. Då är ju dagen inte helt åt förbrukad.
 
Bye
 

40+

I lördags hände det, jag var på Louis Revival 40+ med syster. Så roligt har jag inte haft ute på x antal år. När vi kom dit så var det en lång kö och när jag står där i kön så tittar jag på alla människor och inser att alla är ju näst intill i min ålder och bara det fick mig att le. Väl inne så hänger vi upp jackorna och tar självklart en tur till "damrummet" som sig bör när man tillhör det kvinnliga släktet. Sen styrde vi in till baren och beställde ett par öl för att fortsätta till det "gungande" dansgolvet. Bokstavligt så gungade detta dansgolv, jag tror att det var "fjädrar" som gjorde det och det tog en stund innan man kom underfund med hur i hela världen man skulle dansa utan att stå på huvudet. Visst det magra utbudet av 70-80-tals musik gjorde att många av låtarna kändes lite fel. Men när väl dj:n hittade en gammal goding då rockade man loss ordentligt. Syster och jag sjöng och dansade non stop med undantag av små rökpauser och påfyllning av alkohol i kroppen. Jag träffade en del människor sen förr och en del av mina arbetskamrater var även där, kul. Helt plötsligt utan förvarning så ropar dj:n ut att nu är det sista låten, wtf????? Redan, men vi kom ju precis hit. När man har roligt går tiden alldeles för fort, för klockan hade faktiskt blivit 02:00 (03:00 = sommartid). Syster och jag tittade storögt på varandra och vi tittade på klockorna för vi trodde inte att det var sant, men tyvärr. Jaha, det var bara att stuffa så golvet studsade innan sista låten var slut och sen gick vi och hämtade våra jackor. Vi var självklart hungriga och vi gick in till hamngatan och blev upplockade för att stanna till vid shell select och köpa "svindyr", men behövlig varm macka med något som skulle föreställa ost och skinka. Vid 04:00 var vi hemma igen och vi tog en kopp kaffe innan vi sa godnatt (godmorgon). Det jag saknade mest på denna tillställning är att inte en enda gång spelade dj:n den största 80-tals ikonen som funnits, Michael Jackson. Herregud dj:n måste ha varit för ung.
 
Bye
 

RSS 2.0