Valborg 2014

Idag är det valborgsmässoafton 2014. Det i sig är inget viktigt för mig, men något ska väl ske idag. Olle och jag ska in till stan och fika samt kanske gå en promenad och sen in och handla mat som vi kan äta sen. Senare ikväll tar vi en tur igen in till stan för att se någon eld någonstans. Det är två ställe som verkar intressanta, havslätt eller gunnarsö. Vi får väl se vad som faller oss i smaken när det väl är dags.
 
Ledig dag är det ju för mig och eftersom jag städade igår så känns det ganska skönt idag, just av den anledningen. Däremot är jag lite besviken på vädret. Igår var ju kanon-väder med temperaturer upp till 25 grader i skuggan och idag har temperaturen droppat ner till endast 10 grader, är det undra på att man kan bli sjuk när det flexar så mycket i temperaturskillnad från ena dagen till den andra? I övrigt har det varit en slö men skön morgon. 
 
Önskar mina läsare (son och dotter) en skön valborg.
 
Bye
 
 
 
 

Grill premiär

Ja, igår var det grillpremiär. Och vad är det som oftast går fel när man har planerat att göra en sak?? Jo, det finns inte tändvätska att få tag på. Men skam den som ger sig, jag köpte någon typ av tändpapper i brist på annat som fanns i butiken. Jag kan påstå nu med facit i hand att det var endast slöseri med pengar. Det brann jättebra - själva tändpappret - men inte specielt länge. Så när vi slösat ungefär 6 st (rekommendationen var 2-4) så åkte det man som sagt aldrig ska tända en grill med fram - just det - bensin. Det är på tok för explosivt, så med en lååång braständare lyckades jag få det att brinna en väldigt kort stund. Men sen ville jag inte använda bensin så jag hämtade annat brännbart d v s lysfotogen. Den exploderade inte och den brann tillräckligt länge för att få kolen att börja ta sig. Så det blev lite grillning och mys i kvällsolen och kaffe som avrundning på en skön dag. 
 
Idag har jag haft ont i hela kroppen, jag och Olle var ute en heldag i trädgården och klippte gräs, kantklippte och allmänt annat trädgårdsarbete igår, det tär på muskler när det helt plötsligt efter en lång vintervila ska börja arbeta, så mörbultat som om jag gått igenom en skördetröska så tog jag mig upp ur sängen och fick mitt välbehövliga kaffe för att sen ge mig ut i trädgården för att hälla lite gift på grusgångarna, min erfarenhet är att ju tidigare man börjar med det desto längre hålls ogräset borta, då behöver man inte hälla gift mer än kanske två - tre gånger till på säsongen. Så nu har jag satt på kaffet igen och ska trava in i duschen en sväng. 
 
Bye

Fortsättning av verandan

Sakta men säkert försvinner verandan, kan inte påstå det går snabbt men vem har bråttom. Har varit ute ett par gånger och flyttat bort både sten och grus som ligger under verandan, det är ett mega-jobb att skyffla bort. Jag bygger i samma veva upp nivån-där jag har bilarna parkerade- med gruset och stenen under verandan. Jag har kommit en bit på örta-gårdens uppbyggnad också, en del stenar passar sig väldigt bra för mina "byttor". Jag ska väl inte ta åt mig all ära själv, jag hade hjälp av Olle som har varit här ett par gånger och slitit. I tisdags var vi och dumpade mycket skräp på storskogen. Bara att få bort skräpet gör en enorm skillnad. Lite bilder ska ni få för att visa hur det sakta går framåt.
 
Bye
 
 
 
 
 
 
 
 
Här har jag rensat bort allt sly bakom och ska bygga upp nivån.
 
 
 
 
 
 
 

Välkommen - solen!

Åh, det är underbart när man vaknar och solen lyser med sina klaraste strålar. Drog upp rullgardinen och glädjen spred sig i kroppen, endast för att solen behagade att lysa på morgonen och värmen sprider sig sakta ute och inne. Jag får en euforisk? känsla att livet är underbart. De få dagar det faktiskt är grått i både sinne och verklighet är inte så många om man jämför med de dagar som jag tycker allt är glatt och lätt. Men det är lätt att låta gnälligheten ta överhand.
 
Jag var ute igår och rev lite till på verandan innan jobbet. Planer och bilder börjar forma sig i huvudet om hur jag vill att slutresultatet ska bli. Som det ser ut idag blir det ingen entré här (se bilder) utan jag river nog hela överbyggnaden för att göra ett skärmtak - typ. Den nya verandan ska bli stor och i markhöjd, där jag kan sitta och jazza, grilla, läsa en bok, sola eller bara ha en liten fest med trevliga människor. Jag vet att jag har fler projekt igång - tvättstugan är som sagt ett pågående projekt men jag kunde inte vänta med detta, jag tror det blir kanon-bra när det är färdigt. Sen är det ju så att tvättstugan kan jag riva under regniga dagar och verandan kan jag riva under soliga dagar - ha, två flugor i en smäll.
 
Bye
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Riva veranda

Igår var jag ute hela dagen i trädgården, solen lyste och värmen var underbar. Alla jordsäckarna (8 st) hamnade i landen och det blev riktigt jäkla bra och snyggt. På eftermiddagen fick vi (jag och kronprinsen) totalt storhetsvansinne, vi började att riva verandan och herregud vad brädor det finns i en veranda. Högen med brädor växte i snabbare takt än rivningen gick. Nu är det inte mycket kvar och det ska jag ta lite under påskhelgen som är i antåg, sen blir det att hyra en släpkärra och köra till storskogen med allt skräp jag har samlat på mig. Och som ett brev på posten kommer självklart nya idéer om hur det skall byggas upp: Jag har pratat om en stor altan nästan som ett soldäck men igår började en bild forma sig i huvudet att göra veranda-dörren till huvudingång?? Hmmm, måste fundera på den en stund.
 
Bye

Onsdag 16 april

Har varit ute i trädgården en väldigt liten stund, det var iskallt. I natt kröp temperaturen under 0 och jorden är på vissa ställen fortfarande isig. Försökte att rensa lite ogräs men blev så iskall om händerna att jag inte kunde fortsätta just nu. Har satt på kaffe istället och får väl pimpla några koppar tills solen har värmt upp jorden lite. 
 
Jag har ledig dag idag och min ambition är att vara i trädgården större delen av dagen. Påbörjade markering igår av plats där jag senare ska ha en drivbänk, är det tänkt. Jag lämnade även in min gräsklippare för lagning på Wirsens igår efter jobbet. Den blir inte klar förrän nästa vecka tisdag, eventuellt. Kronprinsen kommer och ska hjälpa mig lite i trädgården. Det är ganska kul när man är två som jobbar ute. Visst är det skönt att vara själv många gånger där ingen kan störa ens privata filosoferingar som pågår under en dags trädgårdsarbete, men är man två så är det lite roligare på något vis.
 
Livet har rätat upp sig lite nu, det mesta har fallit på plats och vardagens trygga närvaro gör att jag nu lyckats landa lite. Det har varit lite upp och ner de senaste månaderna med diverse större bekymmer som var tvunget att lösas. Jag vaknar de flesta mornar med en positiv livssyn, att allt på något vis löser sig och jag ser framtiden an. Framför allt ser jag fram emot sommaren i år. Vet inte varför jag ser fram mot sommaren så intensivt i år men jag bara gör det. Jag har lite planer som jag tänkte skulle gå i lås för sommaren och förberedelserna i trädgården redan nu gör att jag inte ligger efter med det enligt årstiden.
 
Bye

RSS 2.0