Drogberoende

Ju mer jag tänker på rökningen dessto mer känner jag mig taggad. Även när jag inte läser boken så reflekterar jag över rökningen under en dag. Till exempel så funderade jag på vad det är för känsla jag har innan jag bestämer mig för att gå och ta en cigarett. I samma veva funderar jag på att om jag vore rökfri precis då, så skulle mitt största misstag vara just att vänta.....på något. Mentalt måste jag komma till den insikten att jag inte ska vänta på något när jag väl rökt sista cigaretten, utan när den väl är rökt, så är det inget mer utan livet går vidare precis som vanligt utan planerandet, möjligheten att kunna ta en cigarett när jag klivit ur bilen och är på väg in genom dörren. Fokus på just det är ett av mina största misstag jag gjort. Att sen se det som en prestation att jag kanske varit rökfri x-antal dagar alt. veckor är ju helt fucked up.
 
Att se glädjen att inte vara slav över nikotinet, att vara drogfri om jag nu ska uttrycka mig rent sanningsenligt. Jag är ju faktiskt drogberoende - av nikotinet, det känns inte så bra att skriva det men om sanningen ska fram så är det ju just det jag är. Cigaretten smakar inte gott, det stinker som fan och det enda som får mig att tända en cigg till en stund senare är ju nikotinberoendet. Nikotinet i sig lämnar ju kroppen ganska snabbt och därför röker jag mer och mer, det enda som hindrar mig att röka ännu mer är jobbet och att jag hatar att röka inomhus (vilket jag inte gör heller). Om nikotinet hade hållt i sig flera timmar efter att jag hade rökt, då hade jag inte rökt de ca 20 cigaretterna jag röker per dag. Då kanske jag bara hade rökt 5. I och för sig är väl 5 lika jäkla illa som 20 men det hade varit bättre, på något vis. Men jag är fullt övertygad om att nikotinet lämnar min kropp fruktansvärt snabbt och det lilla beroendet ger sig till känna, snabbare och snabbare.
 
Bara lite tankar just nu.
 
Bye

Källsorteringsdraperi

Så här blev det, ett litet draperi framför källsorteringslådorna, ganska snyggt, tycker jag. Detta är en nödlösning tills jag vet om jag ska ha ett skåp eller kanske till och med en liten frys där. Eller man kanske skulle installera en vinkyl. Det finns ganska snygga vinkylar på marknaden idag, jag får titta runt lite på nätet och sen får vi se om och vad det kommer att bli där.
 
Bye
 

Symaskin

Hej på dig gamle vän, ja, så sa jag idag till min symaskin som varit ledig ganska länge nu. Idag har jag haft möjlighet att sy, så här sitter jag och är kreativ.
 
Bye
 

Lördag 31/1-15

Ahh, du ljuvliga sovmorgon. Klev upp 08:30 - pigg och full med energi. Smidig som en gasell (om nu en 50-åring kan jämföras med en sådan, någonsin) tar jag mig ner till köket och gör iordning den absolut bästa dryck som någonsin gjorts - KAFFE!
 
Ett smärre bakslag kom dock som ett brev på posten - kan man säga så nu för tiden med tanke på att posten inte alltid levererar vare sig rätt dag eller tid - jag kommer inte in på sidan till min elleverantör, grrr. Skriver lösenordet ett par gånger till och lyckas inte ta mig in på sidan. Äh, jag får pröva senare. :)
 
Idag blir det gardinbyte för hela slanten - ja, jag vet, mina julgardiner hänger kvar än. Eftersom jag lyckades rensa ur mitt "kontor", så har jag nu också fått syn på min symaskin som legat under ett berg av papper, så senare kommer jag att äntligen få sy, yey.
 
På tal om något helt annat, som kvinna (tant, tjej, rabiat pms-kossa) kärt barn har många namn, så köpte jag en parfym häromdagen. Vi kvinnor vill ju att det ska lukta gott - lite annat gott än bara nyduschad, så att säga. En bild på den får sätta punkt den här gången.
 
Bye
 
 
 
 

Vad kommer att hända idag?

Har precis ätit lite havregrynsgröt och under tiden tittat igenom mina autogiron så att de dras och pengarna finns. Vad må denna dag bringa för överraskningar? Undrar jag i mitt stilla sinne.
 
Igår var det tvättdag i badkaret, så jag undrar vad jag kan tänkas vara produktiv med ikväll, kan det vara så att jag sätter mig och syr lite. Jag tycker om att sy och har ett jättefint rum som jag kallar för "kontoret", där jag har en lång arbetsbänk för att just kunna sitta och sy. 
 
Lite bilder från papperskaoset (innan jag fick iordning på det igår) kanske kan bringa ro i någons sinne.
 
Bye
 
 

Tvätta som man gjorde förr.

Idag har jag tvättat som man gjorde förr d v s för hand i badkaret. Eftersom jag nu sitter utan tvättmaskin och lite längre tid än jag trodde, så har jag inte haft annat att välja på. Visst, mina vänner och familj har erbjudit sina tvättmaskiner till mig, men jag är lite av en hemma-eremit, så jag slängde ner en kulör-tvätt i badkaret och körde igång. Så nu ca 3 timmar senare hänger det på tork och mellan varven har jag fått iordning på mitt papperskaos jag haft. Så summa sumarum - en produktiv kväll. Awesome :D
 
Bye
 

Jag vill sy!

Jag vill inte gå och lägga mig, jag vill sy!! Jag vill sy gardiner och ett litet draperi framför "hålet" i köket där min diskmaskin en gång i tiden fanns. Men hur i all världen får jag då ihop ekvationen att jag behöver sova (börjar jobba tidigt imorgon) och jag vill inte sova, jag vill vara kreativ?
 
Ahhh, jag blir galen på mig själv, varför får jag idiotiska ideér så sent på kvällen, räcker det inte med att jag mer eller mindre spenderar större delen av mina vakna timmar på jobbet. Nu när jag skriver det här kommer ideén upp om att - jag kanske ska stryka tvätt - men seriöst- hur knäpp får jag bli?
 
Jag måste göra något nu - ska se vad jag kan komma på. Innan jag en publicerat detta inlägg så kommer väl nästa idiotiska idé upp i huvudet. Suck- varför är jag sån här? :)
 
Bye
 
 

Tankarna tickar och går om rökningen

Jag läser den berömda boken "Äntligen icke-rökare! Det lätta sättet att sluta röka", av Allan Carr. Det är andra gången jag läser den och jag har gjort ett misslyckat försök att bli rökfri. Igår påbörjade jag den igen och fann att det stod så här:
"En annan sak som gör det så svårt, är att vänta på att någonting skall hända. Om ditt mål är att ta körkort, har du nått målet så snart du har klarat körkortsprovet. Om du tillämpar viljestyrkemetoden säger du: ""Om jag kan hålla ut tillräckligt länge utan en cigarett, kommer röksuget så småningom att försvinna."" 
Hur vet du att du här nått målet? Svaret är att du aldrig får veta det, därför att du väntar på att någonting skall hända, men ingenting mer kommer att hända. Du slutade när du rökte den där sista cigaretten, och nu väntar du egentligen bara på att se hur lång tid det tar innan du ger vika. "

Det intressanta i denna text är just det att jag väntar, jag väntade på något när jag la av att röka förra gången. Problemet är väntandet, när jag väl slutar denna gång så är det som när jag själv tog mitt körkort, har jag klarat uppkörningen och teorin, ja, då var jag ju färdig. Denna gång ska jag ta denna text i minnet och inte vänta på något som redan är avklarat utan fortsätta precis som vanligt.
 
Den här Allan Carr är en snubbe som rökt i så många herrans år och slutade röka tvärt, han berättar om rökfällans mysterier. Ingen skräckpropaganda utan rakt upp och ner, det jag själv tänker, tycker, känner och framför allt fasar för - rökare som jag är. Nog om det, jag fortsätter med boken - jag får inte sluta röka innan jag läst boken, lite kryptiskt men det finns en enkel förklaring på det.
 
Håll ett litet öga häråt för redan nu börjar min resa till de rökfrias land. Och jag kommer att skriva om det, allt från idiotiska tankar till självnöjd "know it all".
 
Bye
 
 
 
 

Pyttipanna med ägg och rödbeta.

Nu fräser det på spisen, gör pytt i panna som jag fick sån "craving" för i förrgår så jag kunde inte låta bli. Är precis hemkommen från jobbet,sitter (medans maten blir färdig) och funderar över om jag kommer att orka ta tag i något när jag ätit. Alla andra gånger jag ätit färdigt så går luften ur mig fullständigt och jag blir sittandes framför datorn i vanlig ordning, ska det bli annorlunda idag mån tro? Ooops, nu är det färdigt.
 
Bye
 

Frukost!!!

Jag vet faktiskt inte riktigt när jag slutade med att äta gröt, men det var många år sen (tror det var 2011). Idag har jag ätit en skål vanlig havregrynsgröt och kaffe såklart. Jag har i vanliga fall världens sämsta matvanor men har väl lite i bakhuvudet att jag kanske ska börja käka frukost nån gång ibland till att börja med så kanske det till och med går på rutin så småningom. Frukost har jag väldigt svårt att äta, är inte ett dugg hungrig utan mer kaffesugen, visst har det hänt att jag tuggar i mig en macka eller en frukt men de gångerna är lätträknade, kan jag lugnt säga.
 
Bye
 
 

En till blogg

Jo, jag har fixat en blogg till, adressen till den är annikkabloggen.blogg.se
Kolla in den vet ja.

Bye

Aj,aj,aj...

Igår fick jag otrolig huvudvärk redan kl 2 för att successivt under eftermiddagen utveckla en enorm magsmärta. Det var länge sedan nu jag hade så fruktansvärt ont i magen och tyvärr hjälpte det inte att gå in på wc, för inget hände, det var bara att rida ut stormen. Så natten har varit smärta med en blandning av tandgnisslingar p g a det. På morgonen, tack och lov, så hade värken släppt och jag mår hyfsat bra idag. Lite öm i skallen men inga andra symptom.

Bye

Filmkväll (på dagen?)

Har just nu konstaterat att filmkväll på dagen är en udda (för mig) händelse men ack så behövd, nu med svaret i hand. Jag har nu hela morgonen druckit kaffe, strötittat på datorn och tittat på film. Efter en mycket hektisk vecka med lite bakslag som extra krydda så har jag varit smått slutkörd rent mentalt. Så istället för att ha dåligt samvete för att jag inte "kommit igång", så har jag ursäktat mig med att jag är i behov av en medveten "latdag", och det har jag definitivt behövt. Jag känner mig faktiskt utvilad på en helt annan nivå.

Bye
 
 

Vad håller jag på med?

Jag vet egentligen inte vad jag håller på med eller vart jag är på väg. Tankarna snurrar iväg okontrollerat där jag ena stunden är nöjd med var jag är för att sekunden senare vara ledsen att jag är där jag är. Mitt liv är ok, jag renoverar - vilket ger mig glädje, jag planerar - vilket ger mig glädje, jag utvecklas (yrkesmässigt) - vilket ger mig glädje, min ekonomi ser relativt ljus ut - vilket ger mig glädje. Men så händer en sån här futtig liten sak att det droppar från ett ställe i tvättstugan och helt plötsligt så blir allt nattsvart. Jag fattar inte hur min hjärna är funtad, jag ska vara glad att det inte är värre bekymmer än det. Visst att det tagit så ofantligt lång tid och tvättstugan är inte färdig på långa vägar än, gör ju att irritationen sprider sig inte bara för att det inte går att "få iordning" här hemma utan irritationen sprider sig även mentalt, jag blir lite apatisk med jämna mellanrum, jag finner mig totalt oförmögen att "komma igång" med något. Jag gjorde tappra försök att reda upp pappersåtervinningen jag samlat på mig under ett par månader d v s räkningar, aviseringar, el-avtal, försäkringar och mycket mer, men jag kom endast till att det ligger i ca 7 olika högar i en salig röra, suck. Hade det varit något klipp i mig idag hade jag tagit en promenad i skogen istället för att ge mig in i pappershögen, men så förnuftig var jag inte. Istället sätter jag på kanna på kanna med kaffe och springer mellan köket, kontoret och trappan utanför dörren och röker. Näe, bort med allt negativt nu och se framåt, förhoppningsvis så ska väl den här förbannade jäkla tvättstugan bli färdig innan sommaren. Och på tal om sommaren så kommer denna lilla "guling" få jobba lite. Håll till godo. 
 
Bye
 
 
 

Fördröjning av renovering

Japp, då är det bara att inse att tvättstugans färdigdatum nu har flyttats fram ett par veckor till. Plåtkonsolen till fläkttrumman har tydligen flyttat på sig och vatten sakta men säkert droppar in i tvättstugan. Tur i oturen att min hantverkare ändå inte hade kommit så långt än att vare sig väggar eller golv var dit satta. Däremot var ca 75% av taket monterat, så det var det bara att riva igen. Bilden visar att utefter detta rör så kommer små droppar ner - det är där plasten är borttagen som du ser i bild 2. Kanske en bilder kan klara ut vissa frågetecken.

Bye

 
 
 
 

Städdag och fotografering

Idag blir det städning och fortsatt fotografering av hur långt min renovering ändå har kommit. Så lite kaffe sen återkommer jag, förhoppningsvis idag, med både bilder och lite snack.

Bye

Bilder på renovering

Lite bilder på renoveringen här hemma. 
 
Bye
 
 
Köket innan renovering då jag hade en köksbar, köket var då ett eget rum, så att säga. Här ser man också det gamla golvet som nu är bytt.
 
 
 
Efter köksbaren tagits bort, men innan tapetsering och golvbyte, väggen till vardagsrummet är nu också borta.
 
 
 

Renovering

Nu börjar det hända saker i min tvättstuga, har haft mycket renovering på G och börjar nu sakta se att det inom några veckor är helt klart här på nedervåningen. Jag har i princip renoverat hela nedervåningen utom ett litet rum och badrummet. Bilder före och efter kommer.

Bye

Dove shampo funkar som handkräm

Döm om min förvåning när jag tar dove shampo och smörjer in min händer, tog för givet att det var handkräm - hade vid tillfället inga glasögon på mig så det förklarar en hel del. Det funkar jäkligt bra ska tilläggas, lite kladdigt någon sekund sen blir man lika len om händerna som med vanlig handkräm.
 
Bye

Lite bättre struktur på bloggen

Tittar nostalgiskt över min blogg över historiska inlägg och blir direkt besviken. Vilken röra, jag kan inte reda ut var och under vilken kategori som inlägget handlar om för allt ligger under vardasliv eller allmänt. Men nu ska det bli ordning på torpet. Jag är fullt övertygad om att jag med jämna mellarum kommer att sväva iväg som fritidsfilosof men då har jag en ny kategori som heter "nonsen", för jag kan inte döpa den till något annat än det för alla andra som läser mina filosoferingar blir det bara nonsens förutom mig själv.
 
Bye

Stoor klocka

Japp, nu kan jag se vad klockan är utan glasögon, wiie. Denna stora klocka var en julklapp från min dotter.
 
Bye
 
 
 

En present

Denna present fick jag av min goa arbetskamrat och vän när jag fyllde 50 år. Den är så snygg.

Bye
3 timmars sömn

På grund av den storm som började igår och fortfarande håller på så blev det inte många timmars sömn i natt. Vinden fick huset att röra sig och då blåser det inte lite, herregud. Det ven och skramlade på i väggar, fönster och tak så jag kunde lika gärna haft disko här hemma och det hade varit tystare tror jag. Nåväl, nu är det dusch och sen bär det av till jobbet. Jag tror jag kommer att få problem med koncentrationen idag.

Bye

Blå Jungfrun

Lite bilder från blå Jungfrun en kall lördagsmorgon kan väl pigga upp nästan vem som helst. Sonen och jag tog en tur dit sommaren 2014 (tror det var den varmaste dagen den sommaren) och det var helt underbart. Det som inte framgick så tydligt var att vatten behövs. För när man är där vill man gå runt hela ön och då behövs det vatten - i mängder. Sonen och jag klarade oss på knappt en ½ liter men det var tufft. Det är en förtrollande ö och fika är inte dumt att ta med sig för det finns många spektakulära vyer att njuta av - och fika hade vi ju inte med oss - men vi fikade på båten över, så vi överlevde. Sista bilden är på en av de sk "grytorna" som finns på ön.
 
Bye
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

TITTA vad jag fick..

Det här kom i min brevlåda i fredags. Det är en julklapp från dotter - en prenumeration på denna tidning. Hela 8 nr som jag kan plocka tips och få idéer ifrån, awesome :)
 
 
Bye
 
 
 
 
 
 

Skulle inte säga det....

Så idag har hantverkaren inte varit här. Varför? Jo, den stackaren lyckades punktera däck och kunde på så vis inte göra sig mobil idag. Den som väntar på något gott väntar inte för länge - just nu är det gränsfall. Bye

Nu är det på G..

Japp, då är vi igång med renoveringen av tvättstugan igen. Påbörjade en renovering innan jul som jag trodde skulle bli färdig, men ack så fel jag hade. Avbröt allt bara 5 dagar innan jul för jag insåg att få en totalrenovering på tvättstuga klar inom 5 dagar är att vara tidsoptimist på högsta nivå. Så jag ägnade 4 dagar innan jul att "städa/möblera" hela tvättstugeinredningen, som stod överallt i huset förutom i tvättstugan, så att jag kunde fira en hyfsad framkomlig jul med mina kära barn och deras respektive.

Bye

Ikea igen!!!!!

Mina kollegor på jobbet börjar undra när jag ännu en gång nämner att jag ska till Kalmar för att gå på ikea. Men tycker man om att gå och strosa på ikea och finna inspiration, ideér och kanske eventuellt ett klipp, ja då är det ju inte fel att åka mångar gånger. Det har nu blivit ca 5 resor till ikea i Kalmar bara under den senaste månaden. Fast idag blev det inget strosande utan mer ett sprinterlopp till resturangen för att käka lunch och detta endast för att sonen var med och det finns nog ingen mer som är så anti-ikea som min son är. När vi väl ätit oss mätta så bar det av till modehuset för att införskaffa ett par vinterboots vilket jag hittade ett hyfsat par för ett hyfsat pris. Mediamarket stod på tur och sen gasade vi ner till Nybro för att hälsa på en sjuk (troligtvis förkylning på G) dotter som inte såg så mycket ut för världen idag.
 
Bye
 
(en liten vårbild på mina rabarber från förra våren, nu i väntans tider att våren 2015 ska komma igen)
 
 
 
 
 
 

Dammsuga i full storm??

Det är tufft att dammsuga i full storm, jag håller på att dammsuga min bil men får springa in väldigt ofta för att värma upp mig. Det är +3 grader ute och det blåser väl inte full storm som rubriken vill säga, men blåser gör det iallafall och jäklar i havet så kallt det blir. Minsta vind som kommer är nog säkert 5 grader kallare när man dammsuger en bil och alla dörrar är öppna just av den anledningen. Nu sitter jag här inne och kämpar att få upp min kroppstemperatur till åtminstone 2 grader till så att jag inte är som en isbit hela jag. Fyra gånger nu har jag gått in för att värma upp mig och jag har fortfarande ca 1/4 del kvar att dammsuga, suck, jag kommer att förfrysa innan jag är färdig.
 
Bye

Rökningen vad hände där???

Kom just på att mitt största fokus innan jag slutade skriva på bloggen var min ambition att sluta röka. Ska avslöja direkt att det gick inte bra, jag började röka på fullt allvar efter ca 5 dagar och har hållt igång sen dess. Ska inte ens ge mig in i att förklara utan det får visa sig senare. Men ge inte upp att någon gång ibland kolla läget här på bloggen för vem vet.....
 
Bye

Än en gång ett nytt år!

År 2014 slutade med ett varmt bad, för mig. Jag jobbade nyårsafton till kl 17 och därefter hem och njöt av kvällen med lite kaffe och lugn och ro. Relativt tidigt gick jag till sängs (skulle börja jobba 07:30 på nyårsdagen) och vaknade med hjärtat utan för kroppen då smällarna kom igång kl 00:00 på natten. Lugnet spred sig än en gång över huset ca 30 minuter senare. En mycket lugn nyår för mig alltså.
 
Igår fick jag för mig att tvätta bilen, det var ju ändå +6 grader ute och bilen behövde verkligen en dusch. Mellan varven förbredde jag mat - falsk fläskfilé och hasselbackspotatis, som både jag och sonen avnjöt på eftermiddagen innan han skulle iväg till jobbet. Vid fyra så var det becksvart ute och bilen var inte riktigt klar så jag fortsatte att putsa på den, jag fick använda arbetslampan i garaget för att kunna se något, för att ca 1 timme senare spola av den för natten. Genomfrusen plockade jag ihop diverse tvättutrustning och tog sen lite kaffe för att värma upp mig själv. Två kannor senare blev det sängen - åhh, du ljuvliga känsla att krypa under ett varmt täcke när man är frusen in till benmärgen. Men sömnen lyste med sin frånvaro, större delen av natten har jag snurrat runt i sängen och hela jag har varit som en osalig ande. Herregud, jag har väl aldrig problem att somna? Var det all frisk luft jag fick som gjorde att kroppen vaknade till liv. Jag har varit mycket stolt över min prestation som soffpotatis, men jag kanske får tänka om - jag kanske behöver lite frisk luft mellan varven och inte bara mellan bilen och jobbet?? Hmmm, tål att fundera på.
 
Bye

RSS 2.0