Före och efter

Som jag skrivit i föregående inlägg har jag påbörjat riva utanför ytterdörren. Det var ganska hårt tilltuffsat om man säger så. Lösningen var att byta panel, isolering och väggpappen. Här får ni se lite före och efter bilder hur pass långt jag kommit till dagens datum. Med tanke på att jag jobbar ganska mycket så är jag ändå nöjd med att ha kommit så här pass långt ändå. Den målade panelen är på tork och jag kommer att ta en bild senare för att ni ska få se hur det ser ut när det är helt klart.Så här såg de ut när jag rivit den gamla panelen med isolering och reglar.

Så här såg det ut när jag rivit bort gammal panel, isolering och reglar. Ser inte så snyggt ut!
Så här ser det ut just nu, panelen kommer upp om ett par dagar men reglar, isolering och väggpappen är nytt. Snyggt!

Så här ser det ut just nu, reglar är uppsatta, ny isolering och väggpapp. Ser faktiskt ganska bedrövligt ut även nu men det är nytt och fräscht så det gör att jag tycker det är fint ändå. :)

Foder, isolering och denna enorma hetta!

Ja, i den ordningen tror jag med hetta flera gånger emellan. Så kan man sammanfatta hur jag upplever det just nu. Fodret är nu fixat och klart. Den gammla isoleringen utanför dörren är bortplockad och reglarna, även de borplockade. Varför? Jo, det är så att de förra ägarna hade satt mellanrummet mellan innerväggen och reglarna istället för ytterväggen och reglarna. Så detta har jag rättat till och har nu fått upp reglarna och imorgon ska jag sätta dit isolering och lite väggpapp innan jag påbörjar spikandet av min "nya" panel. Sen ska det investeras i ett litet tak utanför ytterdörren så jag slipper alla "sjöar" på trappavsatsen som kryper in i trä och allt den kommer åt. Hettan är bara för mycket just nu, eftersom jag själv är ganska välisolerad så blir jag otroligt varm, så till den mildaste grad att jag är på väg att få värmeslag vid minsta ansträngning. Inte nog med det är jag tvungen att försöka "passa" in arbetspassen innan den värsta värmen slår till vid ca 11 enligt mig. Sen håller värmen i sig till efter 16 då som först kan man börja visa näsan ute. Jag är i behov av att göra lite "hemmajobb" innan hösten kommer. Var i Göteborg i lördags, Göteborgs botaniska trädgård, helt suveränt, förutom värmen som plågade mig lite grand så var det en upplevelse, tyvärr han jag inte med allt, även att jag var där i över 5 timmar. Europa och Asien-delen hann jag inte till. Bildbevisen finns i kameran, ska bara föra över dem till datorn först, sen blir det lite bilder på diverse blomster och grönt. Bye!

Foder

Ja, nu äntligen har jag påbörjat att spika upp foder på fönster och dörr i arbetsrummet. Visst det är som att spela på lotto för ingen list, vägg, fönster eller dörr är helt rak. Så det är en massa efterslipning och passning innan jag ens kommer till skott att måla eländet, men jävligt snyggt blir det när det väl kommer på plats. Fönstrets foder är nu målat och klart och dörrens foder är "passat" och målat för att spikas på plats imorgon, skönt. Sen är det sista golvlisten som ska på plats när jag vet var dörrfodret hamnar, d v s imorgon :) I övrigt har det varit en fruktansvärd stressig dag på jobbet och alla möjliga bokningar som skulle ha fraktsedlar, tullhandlingar och diverse papper med sig var inte det lättaste med tanke på att vi var "manfall" idag. En av oss stressade så till den mildaste grad att han fick "känningar" i "pumpen". Ska tilläggas att personen i fråga var sjukskriven ganska länge p g a "pumpen" i höstas. Vid dagens slut stressade jag för att hinna hyra en kärra för att hämta panelen till väggen utanför dörren som jag ska påbörja nu v28. Hmmm, det är inte billigt att köpa in träpanel, kan jag med erfarenhet säga idag. 800 spänn för 18 paneler och 8 st av dem kommer att bli ganska mycket spill på, kanske "pappa" kan ha glädje av dem, han håller ju på att bygga panel runt vedstället hemma hos sig. Måste fråga på torsdag när jag åker ner till honom. Jag ska plantera lite lavendel hos honom och samtidigt fråga om jag får låna hans GPS för en lite resa jag ska göra framöver. Det ska bli skitkul. See ya!

RSS 2.0